خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

اعتراض شهروندان ایذه‌ای به افتتاح پارک‌های نیمه‌تمام توسط شهرداری در هفته‌ دولت/ عضو شورای شهر: در آینده نواقص رفع می‌شود

اعتراض شهروندان ایذه‌ای به افتتاح پارک‌های نیمه‌تمام توسط شهرداری در هفته‌ دولت/ عضو شورای شهر: در آینده نواقص رفع می‌شود
کد خبر : ۹۶۰۰۶۶

شهرداری ایذه طی روزهای گذشته با توجه به فرارسیدن هفته‌ دولت اقدام به افتتاح سه پارک محله‌ای در این شهر کرد که نیمه تمام هستند و هیچ‌کدام بدون نقص نیستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، پارک‌هایی بدون داشتن سرویس بهداشتی، فضای سبز فعال، تأسیسات رفاهی هرچند مختصر، وسایل بازی، شبکه‌ حصار و موانع، گلدان و گُل‌جای، آبخوری، زمین بازی و ... پروژه‌هایی هستند که توسط شهرداری ایذه در هفته‌ی دولت افتتاح شد که در فضای مجازی و حقیقی شهر با واکنش‌های منفی بسیاری روبرو شده است.

یکی از شهروندان ایذه در این خصوص به خبرنگار ایلنا، گفت: افتتاح یک زمین خالی تحت عنوان پارک که فاقد هرگونه امکاناتی بوده، توهین به شعور جمعی ما است، نباید مردم را ساده‌لوح فرض کنند.

متأسفانه تلاش خبرنگار ایلنا طی تماس‌های مکرر با چندین عضو شورای شهر ایذه بی‌نتیجه بود و تنها، شاهرخ موسوی عضو پاسخگوی شورای شهر ایذه دراین‌باره، گفت: قبول داریم که امکاناتی در این پارک‌ها وجود ندارد، ولی تلاشمان بر این است که باگذشت زمان آن‌ها را تجهیز می‌کنیم.

مردم ایذه بر این باورند که این‌ها پارک نیستند بلکه زمین‌های مسطحی هستند که با صرف هزینه‌های هنگفت، بی‌شک دیر یا زود به سرنوشت پارک‌های مخروبه‌ای مثل پارک صخره‌ای شهر دچار خواهند شد.

پارک‌هایی که به دلیل عدم برنامه‌ریزی  و مدیریت درست، پس از افتتاح عملاً  به مکانی امن برای فعالیت معتادین تبدیل می‌شوند.

 

اقدامات نمایشی شهرداری، تکرار شیوه گذشته است

 

یکی دیگر از شهروندان ایذه در این مورد، گفت: افتتاحیه‌های نمایشی و اقداماتی ازاین‌دست، ادامه‌ی همان روندی است که طی سال‌های گذشته در جریان افتتاح پیاده‌رویی به نام بی‌بی مریم بختیاری اتفاق افتاد. نمی‌دانیم تعجیل شهرداری ایذه در افتتاح این طرح‌های نیمه‌کاره چیست؟.

 

تنزل انتظارات فرهنگی و رفاهی مردم

 

عدم ارائه‌ی یک تعریف دقیق و کارشناسی از طرف حوزه‌ی عمرانی شهرداری ایذه از یک‌سو و نبودِ یک پارک و فضای سبز استاندارد در شهر طی سالیان متمادی باعث شده است که مردم از هر فضایی که بشود به‌عنوان یک تفریحگاه و یا تفرجگاه استفاده کنند، استقبال کرده و آن را به اسم پارک می‌شناسند. تعریفی اشتباه که باعث شده است تا مدیران شهرداری شهر ایذه انتظارات فرهنگی و عمرانی مردم را به پایین‌ترین سطح ممکن تنزل دهند و در یک اقدام عجیب در سال ۹۷ یک پیاده‌رو را به نام بلوار به مردم شهر معرفی کنند.

شهرداری ایذه در سال "۹۷،۹۸" در حاشیه‌ی بلوار زاگرس اقدام به احداث یک پیاده‌رو می‌کند. پیاده‌رویی که بعدها و در زمان افتتاحیه‌ی پر‌ از هزینه‌ی آن از زبان اعضای شورای شهر و شهردار وقت، بلوار معرفی می‌شود. بلواری بانام سردار بی‌بی مریم بختیاری و جالب‌تر اینکه به مردم وعده‌ی فازهای دوم و سوم آن‌هم داده می‌شود.

فازهایی که بعدها به طنزی عامیانه در گفتگوهای روزمره‌ی مردم تبدیل گردید.

تعجیل در افتتاح این پیاده‌رو توسط مدیران شهرداری وقت ایذه باعث شد تا ایجاد سرویس بهداشتی، پارکینگ، پل عابر پیاده و سرعت‌گیر از قلم بیفتد و وعده‌ی اجرای این امکانات را به فازهای دوم و سوم موکول کنند. تبدیل وضعیت کلامی این پیاده‌رو به بلوار و نگاه غیر کارشناسی و بدون برنامه‌ی شهرداری در جریان ساخت این پروژه زمانی بیشتر به چشم می‌آید، که ببینیم این پیاده‌رو یا همان بلوار، در یکی از پرترددترین و خطرناک‌ترین خیابان‌های شهر ساخته شده است.

پیاده‌رویی بدون حفاظ و نرده در کنار یک بلوار پر رفت‌وآمد که هرلحظه برای کودکان بازیگوش در این مسیر می‌تواند آبستن اتفاقات ناگواری باشد.

مسیری که از آغاز افتتاح این پروژه تاکنون باعث شده است که درصد چشمگیری از تصادفات جاده‌ای آن افزایش‌یافته و به یک چالش جدید برای مدیران راهنمایی و رانندگی شهر تبدیل گردد.

یکی از دلایل عمده‌ای که باعث ازدحام جمعیت در این مسیر و خصوصاً در این پیاده‌رو می‌شود بی‌شک ناشی از  محرومیت صددرصدی مردم ایذه از داشتن  امکانات حداقلی فرهنگی، تفریحی و یا پارک و فضای سبز مختصری برای اوقات فراغت  است.

و همین ازدحام جمعیت، در کنار نبود یک پارکینگ، باعث ایجاد مشکلات عدیده‌ای در حوزه‌ی عبور و مرور می‌شود که بی‌شک در درازمدت این مشکلات تشدید نیز خواهند گردید.

 

معرفی یک پیاده رو به نام بلوار

 

شهروند دیگری به خبرنگار ایلنا، می‌گوید: عدم وجود یک کارشناس فرهنگی در حوزه‌ی شهرداری و بی‌توجهی عمده به مسائل اجتماعی و فرهنگی و تفریحی باعث شده است تا شهرداری ایذه نتواند آن‌گونه که باید پاسخگوی خواسته‌ها و نیازهای جامعه‌ی پیرامون خود باشد.

همین عدم تخصص‌هاست که باعث می‌شود مدیران شهرداری یک پیاده‌رو را به نام بلوار معرفی کنند و بدتر اینکه در همین پیاده‌رو در یک حرکت تاریخی اقدام به ساخت یک سازه‌ی بتُنی چندطبقه در چشم‌انداز و حریم منظری اشکفت سلمان نمایند. آن‌هم درست در زمانی که سایت تاریخی اشکفت سلمان  در آستانه ثبت جهانی در یونسکو است.

ساخت این سازه‌ی ناهمگون بتُنی در پیاده‌روی مشرف‌به سایت اشکفت سلمان توسط شهرداری شهر، معرف نگاه فرهنگی مدیران شهرداری و شورای این شهر است.

اعتراض شهروندان ایذه‌ای به افتتاح پارک‌های نیمه‌تمام توسط شهرداری در هفته‌ دولت/ عضو شورای شهر: در آینده نواقص رفع می‌شود

 

گزارش: بهنام رضایی

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز