ظهر امروز صورت گرفت؛
آغاز طرح پیشگیری از تنبلی چشم ویژه کودکان ۳ تا ۶ سال خوزستان/۴۰۴ هزار کودک در جامعهی هدف قرار دارند/رایگان بودن طرح و کمک در خصوص تهیهی عینک برای خانوادههای بیبضاعت
طرح پیشگیری از تنبلی چشم با جامعهی هدف ۴۰۴ هزار نفر، ویژه کودکان ۳ تا ۶ سال در خوزستان آغاز شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، معاون توسعه امور پیشگیری بهزیستی خوزستان امروز سهشنبه ۱۷ تیرماه در آیین افتتاح برنامه ملی سنجش بینایی با عنوان طرح پیشگیری تنبلی چشم ویژه کودکان ۳ تا ۶ سال، اظهار کرد: سالهای گذشته این طرح با چارت چشمی برگزار میشد که از سال جاری با دستگاه و قدرت شناسایی بالا در پایگاههای دائمی خوزستان انجام میشود.
علی حسنزاده با بیان اینکه ۳۸ پایگاه دائمی در استان وجود دارد، افزود: این طرح در ۱۱ شهر استان که وضعیت سفید و زرد دارند انجام و در شهرهای نارنجی و قرمز از نظر کرونا، این طرح فعلاً اجرا نمیشود.
معاون توسعه امور پیشگیری بهزیستی خوزستان، گفت: ۱۴ دستگاه غربالگری برای این طرح تدارک دیده شده که با عکس گرفتن از چشم کودک اختلالات بینایی مشخص و بعد از شناسایی مشکل به اپتومتریست ها ارجاع داده شده و در صورت نیاز به چشمپزشکان این طرح معرفی میشوند.
وی با اشاره به حضور ۱۵ چشمپزشک در این طرح، اضافه کرد: ۳۵ اپتومتریست نیز در این طرح با ما همکاری میکنند.
حسنزاده جامعهی هدف این طرح برای کودکان ۳ تا ۶ سال را بیش از ۴۰۴ هزار نفر اعلام و عنوان کرد: سال گذشته ۳۳۰ هزار کودک از نظر اختلالات بینایی غربالگری شدند.
وی در پایان گفت: خانواده کودکانی که از نظر مالی ضعیف هستند بهصورت رایگان معاینه میشوند و در تهیه عینک نیز برای خانوادههای بیبضاعت تا یکمیلیون و ۵۰۰ هزار ریال کمک مالی میشود.
در ادامه آزاده طاهری یکی از اپتومتریست های این طرح به مشخص شدن علت تنبلی چشم کودکان در سنین پایین تاکید و اظهار کرد: گاهی اوقات ضعیفیهای بالای چشم، افتادگی پلک، آب مروارید مادرزادی و انحراف چشم باعث می شود نوزاد در بدو تولد نتواند خوب ببیند و در مغز آن دیدن تکامل پیدا نکند.
وی افزود: دراین موارد کودک با عبور از سن ۲ سالگی حتی با عینک هم توانایی خوب دیدن را ندارد.
وی در پایان اضافه کرد: معاینه اول نوزادان باید از بدو تولد تا ۳ ماهگی انجام شود که اگر مانع و اختلالی در دید وجود داشت درمان و از کم بینایی یا نابینایی نوزاد پیشگیری شود.