طرح مشکلات علیآباد اهواز در گفتگو با ایلنا:
تخلیه ی پسماندهای بیمارستانی در نزدیکی مدرسه/ فرسودگی شبکه توزیع علت بوی تعفنِ آب/ اثر مخرب چاههای نفت اهواز زمینها را به شورهزار تبدیل کرده است
کوی علیآباد (بروال) اهواز نزدیکی باند فرودگاه قرار دارد که از آب لولهکشی پایدار محروم بوده و آلودگی چاههای نفت، تخلیه نخالههای ساختمانی، زباله و پسماندهای بیمارستانی در کنار آب شرب ناسالم، بیماریهای ریوی و گوارشی برای اهالی این منطقه به وجود آورده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، علی دورقی فعال حوزه اجتماعی امروز یکشنبه ۲۵ خردادماه در خصوص مشکلات کوی علیآباد اهواز در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار کرد: این منطقه با یک هزار و ۳۰۰ خانوار و قدمت ۴۸ ساله جنب فرودگاه کلانشهر اهواز قرار دارد.
وی افزود: متأسفانه آب شرب کوی علیآباد بر اثر فرسوده بودن شبکه توزیع دارای افت فشار شدید بوده که دلیل آن افزایش وسعت منطقه در چند سال اخیر است. در زمان احداث این شبکه فقط ۲۰۰ خانوار وجود داشته است.
این فعال حوزه اجتماعی، گفت: در حال حاضر یک هزار و ۳۰۰ خانوار از همان شبکه قدیمی توزیع آب استفاده میکنند که با قطع یا افت فشار مواجه است. یکی از دلایل آن، اختلاف ارتفاع ۲ متری شاه لوله فرعی و اصلی است بهطوری که حتی با نصب دو پمپ در خانه، آب وارد لولهها نمیشود.
دورقی با بیان اینکه آبی که وارد لولهکشی خانهها میشود بوی تعفن داده و غیربهداشتی است، اضافه کرد: گزارشهایی توسط اهالی منطقه به آبفا داده شد ولی توجهی به این مسئله نشده است.
این فعال حوزه اجتماعی، ادامه داد: از مسئولین میخواهیم نسبت به تعویض شبکه توزیع آب اقدام و آن را به شبکه کوی فرهنگیان متصل کنند تا یکی از مشکلات بزرگ علیآباد حل شود.
وی تصریح کرد: بهمحض ورود به علیآباد شاهد نخالههای ساختمانی و زبالهها هستیم که جدیداً پسماند بیمارستانی نیز به آن اضافه و بعد از تخلیه، اقدام به آتش زدن میکنند که موجب آلودگی هوا شده و دود ناشی از این سوختن فضای کوی علیآباد را در بر میگیرد.
این فعال حوزه اجتماعی خاطرنشان کرد: نگاه مسئولین به علیآباد منفی بوده و میگویند جزو شهر نیست درصورتیکه سال گذشته در طرح جامع شهری قرار گرفته است.
دورقی با اشاره به قدمت ۴۸ ساله کوی علیآباد، گفت: این منطقه از ابتداییترین امکانات زندگی محروم بوده و از خدمات رفاهی، ورزشی و نظیر آن بیبهره است.
وی تصریح کرد: زمینهای اطراف علیآباد متعلق به شرکت نفت بوده و همیشه با شهرداری در معارض است و نظارتی از سوی شهرداری انجام نمیشود و شرکت نفت نیز در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود برای منطقه هیچ اقدامی نمیکند.
این فعال حوزه اجتماعی با بیان اینکه تنها ۴۰۰ متر از جاده علیآباد به سهراه فرودگاه زیرسازی شده، عنوان کرد: این جاده تنها یک هزار ۴۰۰ متر طول دارد که مدتهاست انجام نشده است.
دورقی به چاههای نفت اطراف کوی علیآباد اشاره کرد و گفت: چاههای نفت در فاصله کمی از منطقه قرار دارند و با گودبرداریها و دیگر عملیات شرکت نفت زمینهای اطراف منطقه به شورهزار تبدیل شده است.
این فعال حوزه اجتماعی اضافه کرد: در گذشته زمینهای کشاورزی اطراف علیآباد رونق داشت و حالا به خاطر چاههای نفت و اثرات مخرب زیست محیطی آن، اثری از کشاورزی نیست.
وی تشریح کرد: در فاصله ۱۵۰ متری مسیر مدرسه دخترانه که قرار بود در سال تحصیلی جدید افتتاح شود نخالههای بیمارستانی تخلیه میشود و با وجود زباله گردهایی در این منطقه، شیوع انواع بیماریها افزایش پیدا میکند.
دورقی گفت: بسیار از اهالی منطقه از عفونتهای کلیوی، ریوی و گوارشی رنج میبرند که ناشی از آلودگیهای دکل نفتی و خصوصاً آب شرب غیربهداشتی علیآباد است.
وی تصریح کرد: مابین علیآباد و باند فرودگاه تنها یک دیوار بوده بهطوریکه چند تن از اهالی از دیوار فرودگاه برای خانههای خود استفاده کردهاند و خانههای نزدیک باند از صدای هواپیماها رنج میبرند.
این فعال حوزه اجتماعی مشکل دیگر کوی علیآباد را نبود امکانات ورزشی با وجود جوانان علاقهمند ورزش بهخصوص به ورزش فوتبال دانست و افزود: این منطقه ۳ تیم فوتبال دارد که نیازمند حداقل یک چمن مصنوعی در محله است.
وی اضافه کرد: شهرداری منطقه سه به نظافت خیابانهای علیآباد اهمیت نمیدهد و تنها هفتهای یکبار خیابانهای اصلی، توسط کارگران شهرداری تمیز میشود.
این فعال حوزه اجتماعی علیآباد ادامه داد: چندین دامداری در این منطقه و مابین خانهها وجود دارد که در زمان شرجی یا گرمای هوا بوی تعفن منطقه را فرامیگیرد.
گفتنی است، علیآباد تنها یکی از مناطق اهواز است که چنین مشکلاتی دارد و در بسیاری از مناطق حاشیه اهواز این مشکلات پررنگتر بوده و ابتداییترین امکانات برای زندگی وجود ندارد.
در کنار مناطق حاشیهنشین محلههایی مانند حصیرآباد، منبع آب، کوی رمضان، پردیس و نظیر آنکه در قلب شهر اهواز قرار دارند از نعمت آب شرب پایدار و سالم محروماند.
آب شرب سالم مشکلی قدیمی در اهواز بوده و به مناطق حاشیه و کم برخوردار ختم نمیشود و بسیاری از مناطق اهواز از قطعی، اُفت فشار و کیفیت بد آب لولهکشی رنج میبرند.