خبرگزاری کار ایران

یک فعال محیط زیست در گفتگو با ایلنا:

برنامه مدونی برای حفظ محیط زیست در ایران وجود ندارد/ لزوم تبدیل سازمان حفاظت محیط زیست به وزارتخانه/ نیاز جدی به بازنگری در قوانین محیط زیست

برنامه مدونی برای حفظ محیط زیست در ایران وجود ندارد/ لزوم تبدیل سازمان حفاظت محیط زیست به وزارتخانه/ نیاز جدی به بازنگری در قوانین محیط زیست
کد خبر : ۹۲۲۵۹۵

یک فعال محیط زیست شهرستان اندیمشک، گفت: متأسفانه در سطح کلان کشور عزم راسخی برای حفظ محیط زیست وجود ندارد و آنچه انجام می‌شود برای رفع تکلیف صورت می‌گیرد که مصداق بی‌اراده بودن مسئولین در قرار دادن مجموعه محیط زیست تحت نظارت یک سازمان و عدم توجه قانون‌گذار به وزارتخانه شدن سازمان حفاظت محیط زیست است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، آرش حیدری با اشاره به در پیش رو بودن روز جهانی محیط زیست که در واقع روز گرامیداشت سلامت جهان پیرامونی، زندگی انسان‌ها، حیوانات و تمام فضای پیرامونی ما است، در گفتگو با ایلنا اظهار کرد: جای تأسف است که به مبحثی با این اهمیت که مربوط به سلامت و زندگی عاری از مشکل برای همه موجودات است، فقط یک روز در سال به آن پرداخته شود درحالی‌که در جهان پیرامونی ما عده‌ای مشغول تخریب اعضاء و جوارح زمین، آلوده کردن فضا و آب‌ها و از بین بردن پازل سلامتی موجودات هستند.

وی افزود: در چند روز اخیر سریال شوم آتش‌سوزی در زیستگاه‌های طبیعی و جنگل‌های زاگرس آن‌هم در مناطق به اصطلاح حفاظت‌شده نشان از غفلت و فراموشی ما به‌عنوان مردم، مسئولین و در نهایت موجودات دارای تفکر و تعقل است که می‌تواند مانع نابودی و فروپاشی محیط زیست شود.

حیدری ادامه داد: این مطلب قابلیت پنهان‌سازی و اغماض را ندارد که همانند سایر شئون زندگی و بخش‌های مختلف از محورهای توسعه ملی باشد.

این فعال محیط زیست تصریح کرد: در زمینه حفظ محیط زیست نیز در ایران برنامه‌ریزی مدون و طرح‌های مهندسی وجود ندارد تا بتواند در نقاط مختلف کشور به‌ویژه در مناطق جنگلی، کوهستانی و مناطق عمده زیست گیاهی و جانوری، چتر حفاظت مستمر خود را پراکنده کند و همچنین در دراز مدت نیز با برنامه‌های فرهنگی و تولیداتی که بتواند فرهنگ استفاده از محیط زیست را تقویت نماید و به حفظ ثروت امروز و میراثی برای آیندگان بپردازد، تفکری نشده است.

وی با بیان اینکه متأسفانه در سطح کلان کشور عزم راسخی برای حفظ محیط زیست وجود ندارد و آنچه انجام می‌شود برای رفع تکلیف صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: مصداق واقعی این بی‌ارادگی مسئولین، قرار دادن مجموعه محیط زیست، تحت نظارت یک سازمان و عدم توجه قانون‌گذار به وزارتخانه شدن سازمان حفاظت محیط زیست است.

حیدری اشاره کرد: آنچه که امروز در این حوزه مشاهده می‌شود، هم مردم در آن مقصرند و هم مسئولین، اما قصور قانون‌گذار و مجریان و ناظران قانون قطعاً بیشتر از قصور مردم عادی است.

وی عنوان کرد: پرواضح است اگر قانون خوب، مجری مقتدر و ناظر قوی و قاعده‌مند در هر حوزه‌ای وجود داشته باشد تخلف و تخطی در آن حوزه به حداقل می‌رسد، پس ما اگر ضرورت حفظ محیط زیست را عمیقاً درک کرده باشیم می‌بایست با تدوین قوانین و پیش‌بینی سازوکارهای مؤثر به حفظ گونه‌های گیاهی، جانوری و مجموعه‌ای از اولویت‌های محیط زیستی امیدوار باشیم.

این فعال محیط زیست بیان کرد: در کشوری که هنوز تشکل‌های مردم نهاد و سازمان‌های خصوصی و نهادهای فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی به‌خوبی شکل نگرفته‌اند، نمی‌توان امید چندانی داشت. لذا به نظر می‌رسد در دهۀ پنجم انقلاب اسلامی و در زمانی که اهمیت محیط زیست بر همگان روشن است بایستی در این زمینه تصمیماتی گرفته شود و با صرف بودجه‌های مناسب و به‌کارگیری روش‌های مؤثر به تقویت وضعیت زیست محیطی کشور کمک شود.

حیدری عنوان کرد: پیشنهاد می‌کنم اکنون مجلس شورای اسلامی و مراکز علمی و پژوهشی با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست به تدوین طرح مهندسی محیط زیست و شناسایی نقاط مختلف گردشگری، زیستگاه‌های گونه‌های خاص گیاهی، جانوری و... بپردازند و با تدوین این یافته‌ها و تهیه نرم‌افزار و پیش‌بینی هزینه‌های حفظ و صیانت در کوتاه مدت، میان‌ مدت و بلند مدت بپردازند.

وی گفت: از طرفی رسانه‌ها نیز به‌طور نظام‌مند به تولید و نشر برنامه‌های آموزشی بپردازند و مجلس شورای اسلامی نیز طرح بازنگری قوانین حوزه محیط زیست را در اولویت کاری خود قرار دهد و همچنین بودجه‌های لازم برای به‌کارگیری متخصصان در این حوزه حساس را فراهم نموده و با افزایش تعداد محیط‌بانان و ناظران محیط زیست به این مقوله مهم کمک کنند تا شاید بتوان از وضعیت نابهنجار فعلی نجات پیدا کرد.

 

گفتگو/ مریم جم

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز