تحول مدیریت مزرعه در طرح گندم بنیان خوزستان
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: طرح گندم بنیان مدیریت مزرعه در استان را دچار تحول کرد و اثرات شگفتانگیزی را تاکنون بر جای گذاشته است.
به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، مدیر باغبانی سازمان در نوزدهمین جلسه گندم بنیان، اظهار داشت: در سال زراعی گذشته سه پلاتفرم آموزشی – ترویجی بر اساس برنامه تدوین شده، همچنین ۶ سناریو به همراه ۵ آزمایش در پلاتفرم ها اجرا شد.
حسنی نسب با بیان اینکه طی روزهای گذشته با وجود شرایط بیماری و در ماه مبارک رمضان عملیات برداشت و نمونهبرداری بهصورت تمام وقت صورت گرفته، افزود: نتایج بهدستآمده در حال آنالیز میباشد و در بخش توسعه بر اساس فاز اول سال توسعه سطح کشت حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار به کشاورزان ابلاغ گردید که از سوی کشاورزان سطح کشت ۱۷ هزار و ۶۶۴ هکتار اعلام شد و پس از بررسی و حذف مزارعی که از نظر کیفی مناسب نبودند ۱۴ هزار و ۶۴ هکتار سطح زیر کشت اعلام شد.
وی بیان کرد: شهرستانهای شوش، شوشتر، دزفول، اندیمشک، بهبهان و حمیدیه طبق اصول ابلاغی از لحاظ کیفی بهترین مزارع را دارا بودند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز گفت: طرح گندم بنیان مدیریت مزرعه در استان را دچار تحول کرد و اثرات شگفتانگیزی را تاکنون بر جای گذاشته است.
محمد قاسمی نژاد افزود: در این طرح ارقامی معرفی شد که مقاومت بالایی به بیماری زنگ گندم و دیگر بیماریها دارند.
وی با بیان اینکه طی مدت یک سال گذشته تغذیه متعادل در شمال و جنوب استان به کشاورزان استان آموزش داده شد، اظهار داشت: قارچ کشی در این طرح باعث افزایش حداقل ۲۰۰ هزار تن گندم استان شد و این نشاندهنده ضرورت پایداری تولید میباشد.
قاسمی نژاد ادامه داد: تغذیه تکمیلی یکی دیگر از اثرات مثبت این طرح بود که خسارت ناشی از سرمازدگی را کاهش داد، همچنین در طرح گندم بنیان کشاورز بر روی بقایای گیاهی عملیات کشت را انجام داد و بر همین اساس کشاورز رغبت بیشتری برای کشت بر روی بقایای گیاهی دارد که این موضوع میزان آتشسوزی مزارع را در سال جاری کاهش داده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به نقش مهم کارنده ها، اظهار داشت: طرح گندم بنیان همچنین بر انتخاب کارنده های مناسب که از لحاظ هندسی، تهویه، صرفهجویی و مصرف آب و ... نقش مهمی داشته است.
وی در پایان تصریح نمود: هدف ما در این طرح افزایش سطح زیر کشت از ۱۸ هزار هکتار در سال زراعی نخست به ۱۸۵ هزار هکتار در پایان چهار سال و میزان تولید از یکصد هزار تن به یکمیلیون و ۲۰۰ هزار تن خواهد بود همچنین انتظار میرود عملکرد محصول گندم آبی ۳۰ درصد افزایش یابد.