خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛

مردم ۴۴ روستای دهدز تشنه‌اند/مردم خوزستان عامدانه فراموش شده‌اند/ شرایط غیرقابل تحمل است

مردم ۴۴ روستای دهدز تشنه‌اند/مردم خوزستان عامدانه فراموش شده‌اند/ شرایط غیرقابل تحمل است
کد خبر : ۹۱۸۷۳۳

دبیر انجمن دوست داران طبیعت و محیط‌زیست خوزستان، گفت: این حق مردم دهدز نیست که از اولین حق طبیعی و بشری خود در میان این‌همه آب محروم باشند؛ شرایط موجود غیر قابل تحمل است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، هژیر کیانی شامگاه سه‌شنبه ششم خردادماه در گفت وگو با ایلنا ضمن اعتراض از شرایط جیره‌بندی آب در ۴۴ روستای دهدز و حتی شهر دهدز طی ۱۵ سال اخیر، اظهار کرد: جیره‌بندی آب از سوی وزارت نیرو و سازمان آب و برق به مردم دهدز تحمیل شده است.

وی افزود: آب شرب بهداشتی این روستاها و شهر دهدز از طریق چند حلقه چاه تأمین می‌شود، در حال حاضر سطح آب در دو حلقه چاه مورد مصرف روستاها به حداقل ممکن رسیده است و آب در عمق ۱۷۰ متری به‌سختی برداشت می‌شود.

کیانی با بیان اینکه آب چاه‌های دهدز قابل شرب نیست، عنوان کرد: مردم در همه‌ی این سال‌ها از طریق ظرف‌های چند لیتری از آب چشمه‌ای که متعلق به باغ‌ها بود آب خود را با خودرو یا با حیوان حمل و استفاده می‌کنند.

وی اضافه کرد: آب بهداشتی چاه‌ها نیز جیره‌بندی است. در فصل‌های بهار و تابستان تا پاییز بدون پمپ‌ امکان ذخیره این آب در مخازن پشت‌بام وجود ندارد، هزینه پمپ بر مردم تحمیل‌شده است، اما همین جیره‌بندی نیز آب مورد نیاز برای مصارف بهداشتی را تأمین نمی‌کند.

مردم فراموش شده اند

دبیر انجمن دوست داران طبیعت و محیط‌زیست خوزستان، عنوان کرد: در این منطقه معیشت مردم بر پایه‌ی دامداری و کشاورزی در حد قوت لایموت است؛ اگر آب هم نباشد دام‌هایی که اندک لبنیات خانواده را تأمین می‌کنند نیز تشنه می‌مانند.

وی با اشاره به اینکه منطقه دهدز در میان دو سد کارون ۳ و ۴ با پنج میلیارد متر مکعب آب قرار دارد، بیان کرد: نزدیک‌ترین فاصله برای برداشت آب ۶ کیلومتر است اما مردم فراموش شده‌اند.

کیانی این فراموشی را عامدانه خواند و گفت: وزیر فعلی نیرو در زمان ساخت سد کارون ۳ ، معاون طرح بوده است و مشکلات مردم را از ۱۵ سال پیش تا کنون می‌داند اما اقدامی نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین کوچ اجباری تاریخ سدسازی و توسعه فعالیت‌های عمرانی ایران در حاشیه سد کارون ۳ رخ داد و بیش از ده هزار نفر آواره شده و بدون معیشت و سرپناه به‌زور از منطقه کوچانده شدند.

مردم ۴۴ روستای دهدز تشنه‌اند/مردم خوزستان عامدانه فراموش شده‌اند/ شرایط غیرقابل تحمل است

چطور ممکن است مسئولان این فاجعه را ندانند

دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط‌زیست خوزستان، یادآور شد: از اواخر اردیبهشت سال جاری تاکنون، حدود ۱۵ روز است که روستاهای ما‌ آب ندارند. یکی از  دو حلقه چاه روستاها از مدار خارج شده است؛ آب باید بین این ۴۴ روستا توزیع شود برخی از مردم در ساعت‌هایی از شبانه‌روز به کمک الکتروپمپ تنها می‌توانند در ظرف‌هایی بر روی زمین آب را ذخیره کنند و به دلیل فشار بسیار کم، امکان پمپاژ آب به درون تانکرهای تعبیه شده در پشت‌بام‌ها وجود ندارد.

 وی اشاره کرد: بیماری کرونا، کار کشاورزی، فصل درو و بی‌آبی به‌شدت بهداشت و سلامتی مردم را به خطر انداخته است، اما گوش هیچ مسئولی بدهکار نیست!

کیانی گفت: معاونین آبفا روستایی چند روز پیش در بازدید از روستاهای دهدز قول دادند مشکل آب را به شکل موقت و در چند روز آینده مرتفع کنند؛ اکنون ۴ روز از قول آن‌ها گذشته و خبری از حل مسئله نیست.

وی با تأکید بر اینکه هیچ راهی جز برداشت آب از مخزن سد کارون۳ و یا ۴ برای حل پایدار این مسئله وجود ندارد، خاطرنشان کرد: یک روز می‌گویند مطالعه انجام شده است. یک روز می‌گویند وزارت نیرو آن را رد کرده است. یک روز دیگر می‌گویند مناقصه‌اش برگزار شده است. حدود ۴ سال است حرف‌های غیر واقعی مسئولین را می‌شنویم و اتفاقی نمی‌افتد.

کیانی تأکید کرد: این حق مردم دهدز نیست که از اولین حق طبیعی و بشری خود در میان این‌همه آب محروم باشند؛ شرایط موجود غیر قابل تحمل است.

وی در پایان گفت: مردم معتقدند اگر استاندار خوزستان با اختیاراتی که دارد اراده کند، می‌تواند در کمتر از ۶ ماه مشکل را حل کند، اما گویا این تبعیض و رنج تحمیلی جیره‌بندی آب از سوی وزارت نیرو و سازمان آب و برق باید تداوم یابد تا مردم برای حل این مسئله دست به آسمان ببرند.

گفت‌وگو: مریم جم

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز