خبرگزاری کار ایران

حجم ویدیو: ۶.۲۸M | مدت زمان ویدیو: ۰۰:۰۱:۰۰ دانلود ویدیو

بهارلویی در گفت وگو با ایلنا:

خطر سیل مناطق پایین دست خوزستان را تهدید نمی‌کند

کد خبر : ۸۹۰۲۲۲

مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: براساس آخرین تحلیل شرایط منابع آبی و سیلاب بر مبنای آخرین پیشنگری‌های بارش تاریخ 5 فروردین و شبیه سازی شرایط، در حال حاضر تمامی جریانات ورودی تا 20 فروردین قابل کنترل بوده و به خطر سیل مناطق پایین دست را تهدید نمی کند.

داریوش بهارلویی امروز سه‌شنبه پنجم فروردین ماه سال ۱۳۹۹، با اعلام این خبر به خبرنگار ایلنا، اظهار کرد: حجم خالی سدهای استان با احتساب سد سیمره 6332 میلیون مترمکعب است که در این بین 5973 میلیون مترمکعب آن مرتبط با سدهای استان خوزستان است.

وی افزود: حجم خالی سد کرخه 1192 میلیون مترمکعب، سد دز 800 میلیون مترمکعب و حجم خالی سدهای زنجیره کارون 3067 میلیون مترمکعب است.

بهارلویی ادامه داد: میزان ورودی 16روزه سدهای کرخه و دز هر کدام کمی بیش از 900 میلیون مترمکعب، حوضه کارون 1100میلیون مترمکعب و میزان ورودی سد مارون 146 میلیون مترمکعب تخمین زده می‌شود که همگی قابل کنترل خواهند بود.

وی تصریح کرد: سیستم‌های بارشی که از 25 اسفند وارد حوضه‌های آبریز استان شده اند مجموعا تاکنون بیش از 1350 میلیارد مترمکعب آب وارد مخازن سدها نموده اند.

مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب منابع سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: طی 24 ساعت گذشته مجموع ورودی آب‌های سطحی به مخازن سدهای استان نسبت به روز قبل حدود 220 مترمکعب بر ثانیه کاهش داشته، ولی همچنان موازنه روزانه ورودی و خروجی مثبت است و به ازای 2086 مترمکعب برثانیه ورودی، خروجی مجموعا 1293 مترمکعب بر ثانیه بوده است که بدیهی است از میزان حجم خالی خواهد کاست.

وی عنوان کرد: همچنان بر مبنای تحلیل‌های انجام شده بسیار خوشبین و امیدواریم که جریانات ورودی سیلابی در مخازن سدها کنترل شده و میزان رهاسازی آب در حد تاب آوری رودخانه خواهد بود.

بهارلویی تصریح کرد: براساس آخرین گزارشات دریافتی در بخش مهندسی رودخانه، مشکلات بوجود آمده در پایین دست سد کرخه مرتفع گشته و یک نقطه در حالت ترمیم و رفع مشکل است.

وی بیان کرد: برآوردها نشان میدهد در حوضه دز و کرخه میزان ورودی ماه فروردین بیش از متوسط بلند مدت آنها خواهد بود و انتظار می رود در حوضه دز تا 20 درصد و در حوضه کرخه تا 45 درصد افزایش ورودی نسبت به مقادیر متوسط ورودی ماه فروردین اتفاق افتد که با در نظر داشتن خروجی ها جان نگرانی نخواهد داشت.

مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان اشاره کرد: در حوضه های کارون و مارون تخمین زده می شود در بهترین حالت میزان ورودی متناسب با میانگین های بلند مدت ماه فروردین این حوضه ها باشد. این مهم بیانگر کسری منابع در این دو حوضه است.

وی ادامه داد: بر این اساس سعی شده خروجی سدها به کمترین مقدار ممکن جهت حفظ منابع و ذخیره سازی تقلیل یابد. در حال حاضر خروجی سد کرخه حدود 420 تا 440 مترمکب بر ثانیه، حوضه دز 600 تا 650 مترمکعب بر ثانیه، حوضه مارون 7 مترمکعب بر ثانیه و حوضه کارون 200 مترمکعب بر ثانیه تنظیم شده است که در مناطق پایین دست مشکلی ایجاد نخواهند کرد.

بهارلویی یاد آور شد: اگر چه به صورت روزانه مقادیر پیش بینی های بارش دارای تغییرات است، اما تکرار سیگنال ها از ورودی سامانه های بارشی خبر می دهند. به همین منظور تمامی شرایط به صورت، روزانه در دفاتر فنی و برنامه ریزی سازمان رصد شده و متناسب با آن بگونه ای که سیلابی مناطق مختلف استان را تهدید نکند، تصمیم گیری و برنامه ریزی می شود.

 مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در پایان گفت: امیدواریم با کنترل جریانات سیلابی اجازه ندهیم مشکل و دغدغه‌ای دیگر به استان اضافه شود و همگی در کنار رعایت تمامی نکات بهداشتی و عدم تردد غیرضروری با پیوستن به جهاد بهداشتی به یاری کادر درمانی کشور رفته و با ادای وظیفه اجتماعی، سلامت خود، خانواده و جامعه را تضمین کنیم.

انتهای پیام/
خبرنگار : مریم جم
ارسال نظر
پیشنهاد امروز