خبرگزاری کار ایران

سلمان زاده در گفت وگو با ایلنا:

مردم رعایت نکنند با شرایط استان‌های بحرانی روبرو می‌شویم/ افزایش تعداد مبتلایان در حوزه آبادان به ۶۰ نفر

مردم رعایت نکنند با شرایط استان‌های بحرانی روبرو می‌شویم/ افزایش تعداد مبتلایان در حوزه آبادان به ۶۰ نفر
کد خبر : ۸۸۷۰۶۶

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی آبادان گفت: اگر مردم رعایت نکنند و در خانه نمانند، به شرایط استان‌های بحرانی نزدیک می شویم.

شکرالله سلمان زاده در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در خصوص آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در حوزه دانشکده علوم پزشکی آبادان، گفت: از ابتدای بحران تاکنون ۱۴ هزار و ۸۰ نفر با سندرم تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کرده اند.

وی با افزایش تعداد مبتلایان قطعی به کرونا ویروس به ۶۰ نفر، تصریح کرد: از این تعداد، ۲۴ نفر در آبادان، ۲۱ نفر در خرمشهر و ۱۵ نفر در شادگان شناسایی شده اند. همچنین از این تعداد تا کنون ۳۱ نفر با حال عمومی خوب مرخص شدند.

سلمان زاده تعداد افراد فوت شده بر اثر کرونا در حوزه دانشگاه آبادان را ۵ نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد سه نفر در آبادان، یک نفر در خرمشهر و یک نفر نیز در شادگان بوده اند.

وی افزود: در حال حاضر ۷۵ نفر با علایم مشکوک به کرونا در بیمارستان بستری هستند که منتظر جواب آزمایش آنها هستیم و احتمال دارد به آمار مبتلایان پس از قطعی شدن نتیجه آزمایش ها اضافه شود.

سلمان زاده با اشاره به اینکه کودکان بصورت خفیف یا بدون علامت به این ویروس مبتلا می شوند، یادآور شد: در آبادان یک مورد کودک ۱۶ ماهه مبتلا به کرونا داشتیم که پس از چند روز بستری با حال عمومی خوب مرخص شد.

وی از مردم خواست با مراجعه به سامانه سلامت به آدرس: http://salamat.gov.ir مراجعه کرده و وضعیت خود را اعلام کنند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان هشدار داد: آمار، روز به روز در حال افزایش است و مسئله به شدت جدی و در حالت هشدار است. شیوع این ویروس تهدیدی به شدت خطرناک است مخصوصا برای سالمندان و افرادی که بیماری زمینه ای دارند و در کنار ما زندگی می‌کنند.

لازم است همه دست به دست هم دهیم و با ماندن در خانه این دشمن را شکست دهیم.

هشدار دانشکده علوم پزشکی آبادان در خصوص مصرف الکل متانول

وی در ادامه، نسبت به خطر مسمومیت با متانول هشدار داد و گفت: بدنبال افزایش خطر آلودگی با ویروس کرونا و توصیه به شستشوی مکرر دست ها و همچنین ضد عفونی کردن سطوحی که در تماس با دست قرار می گیرند (از قبیل میز، لوازم، دستگیره ها و ...)، استفاده از محلول های ضدعفونی کننده رو به افزایش است.

سلمان زاده بیان کرد: نکته ای که لازم است به آن توجه جدی شود این است که در تهیه محلول های استاندارد ضدعفونی کردن دست ها و سطوح تماس، الکل متیلیک یا متانول جایگاهی ندارد و این امر نشأت گرفته از سمی بودن این ماده است که در تماس با پوست، جذب بدن شده و متناسب با میزان جذب پوستی، عوارضی همچون کوری، مسمومیت کلیوی و مرگ را به دنبال خواهد داشت.

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان بیان کرد: بر این اساس، با توجه به اخطار و برچسب مندرج بر روی فرآورده های ضدعفونی کننده، در مجاز بودن استفاده از آن محلول برای سطوح دارای تماس با پوست بدن انسان اطمینان حاصل کنید.

وی اشاره کرد: یافته های اخیر علمی که حاصل سال ها تحقیق دانشمندان و صاحبنظران علمی است، نشان می دهد که شرب مشروبات الکلی حتی با حجم کم دارای عوارض بوده و سلامت انسان را در معرض تهدید قرار می دهد، این یافته ها عملا موید نهی مصرف الکل مطابق شرع مقدس اسلام است.

سلمان زاده ادامه داد: این در حالی است که گزارشات نگران کننده ای مبنی بر مصرف خوراکی الکل با هدف جلوگیری از ابتلا به کرونا ویروس دریافت می شود امری که موجب به مخاطره افتادن سلامتی افراد مصرف کننده شده است.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی آبادان عنوان کرد: متاسفانه در روزهای اخیر، این برداشت غلط، منجر به افزایش مراجعه شمار زیادی از بیماران مسموم به الکل به مراکز بیمارستانی شده و موارد متعددی از عوارض مسمومیت ناشی از مصرف الکل از جمله کوری، الزام به دیالیز و موارد منجر به مرگ گزارش گردیده است. علاوه بر حرمت شرعی مصرف الکل که مورد تاکید است، از آنجا که راه های ورود ویروس کرونا به بدن انسان، مخاطات تنفسی (بینی، نای و سلول های تنفسی ریه)، دهان و چشم ها هستند، لذا شرب مشروبات الکلی و ورود آن به معده نقشی در از بین بردن ویروس کرونا در دستگاه گوارش نخواهد داشت. با ورود ویروس به معده، اسید معده، بیشترین اثر حفاظتی را علیه ویروس اعمال خواهد کرد.

سلمان زاده یادآور شد: نکته دیگر اینکه همیشه در روند تهیه مشروبات الکلی به صورت غیر قابل کنترلی مقدار اندکی متانول نیز حاصل می‌شود که امکان سنجش و حذف آن در تولیدات غیرصنعتی (خانگی) وجود ندارد، بدین لحاظ نظام بهداشتی هر چند وقت یکبار با طغیان موارد مسمومیت با متانول مواجه می شود. اقدام مهمی که در این طغیان ها باید به فوریت به اجرا گذاشته شود اطلاع رسانی فوری و همگانی بروز مسمومیت در سطوح محلی، شهرستانی، استانی و حتی منطقه ای است تا بیماران مسموم شده هرچه سریعتر خود را به نظام درمانی معرفی نمایند؛ چرا که هرچه مراجعه سریعتر و شروع اقدامات فوری درمانی زودهنگام تر باشد با عوارض کوری، دیالیز و مرگ کمتری مواجه خواهیم شد. لذا مراجعه در زمان طلائی در کاهش بروز عوارض نقش تعیین کننده ای دارد.

وی خاطرنشان کرد: در این اثنا، نیازها و نگرانی های آحاد مردم در تقاضای روزافزون محلول های ضد عفونی کننده منجر به سوءاستفاده عده ای سودجو و فرصت طلب شده است که با اضافه کردن سفیدکننده (وایتکس) به الکل های صنعتی رنگی، محلولی بی رنگ را به عنوان الکل طبی (بی رنگ) به بازار عرضه می کنند که فاقد نشان اخطار رنگی بوده و و موجب افزایش درصد موارد مسمومیت ها شده است.

انتهای پیام/
خبرنگار : مریم جم
ارسال نظر
پیشنهاد امروز