یادداشت ایلنا:
پنهان کاری مسئولین علت رواج شایعات است/ کتمان واقعیت، خطر را برطرف نمیکند
متاسفانه این باور غلط که انتشار واقعیات باعث تزریق ترس و اضطراب به جامعه میشود، خود عاملی برای وجهات دادن به شایعات در فضای مجازی میگردد.
به گزارش ایلنا از خوزستان، ذوالفقار شریعت در این یادداشت مینویسد:
گسترش روزافزون شبکههای مجازی در سالهای اخیر علاوه بر اینکه باعث تسریع در اطلاعرسانی ها گردیده، به عاملی جهت فراهم نمودن بستر رواج شایعات و اخبار کذب نیز تبدیل گردیده است.
اخبار بدون منبع موثق به دلیل هیجانی بودن، به سرعت میان مردم بازنشر داده شده و موجی از اضطراب و نگرانی را نیز به دنبال دارند.
آرامش، که اصل و اساس مقابله با هرگونه پیامد و بحران اجتماعی شناخته میشود، در جولانگاه شایعات آسیب جدی دیده و سلامت روانی جامعه را دستخوش آسیب پذیری بیشتر مردم میکنند.
متاسفانه در روزهای اخیر و همزمان با شیوع کروناویروس در کشور، باز شاهد اطلاعرسانی قطره چکانی و تکذیب شایعاتی توسط مسئولین هستیم که نهایتا پس از چند روز ناچار به تایید همان شایعات می شوند تا این آفت اجتماعی (شایعه) را مقبولیت بخشیده و مخاطبین را از پیرامون رسانههای رسمی و شناسنامه دار، دور کنند.
مردم ایران در دهه های اخیر، از ۸ سال جنگ تحمیلی گرفته تا بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله، همواره صلاحیت خود در مقابله با بحرانها را نشان داده و ثابت کرده اند که اگر نه بیشتر، حداقل همپای دستگاه های اجرایی، خودمدیریتی کرده و شایسته ی این است که مورد اعتماد قرار گیرند.
رسانه های شناسنامه دار نیز حق خود میدانند که به جایگاه قانونی آنان بعنوان امین مردم در امر اطلاعرسانی، احترام گذاشته شود تا آخرین مرجعی نباشند که اخبار قطره چکانی را منتشر مینمایند.