معاون وزیر نفت خبر داد:
جهش تولیدات پتروشیمی به ۱۰۰میلیون تن تا سال ۱۴۰۰/در جهش سوم به کیفی سازی خواهیم رسید
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، پیش از ظهر امروز در نشست اقتصاد دانشبنیان، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۴ در دور سوم جهش پتروشیمی کشور، به تولید ۱۳۳ میلیون تن و با قیمت امروز، به درآمد ۳۷ میلیارد دلار خواهیم رسید.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، پیش از ظهر امروز، سهشنبه ۲۴ دیماه، بهزاد محمدی در نشست اقتصاد دانشبنیان با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در تالار آفرینش منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت سردار سلیمانی، و تعدادی از هموطنان عزیز در حادثه کرمان و هواپیمای اوکراین با اشاره به افتتاح فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید، گفت: امروز شاهد افتتاح پنجاه و هفتمین پلنت تولیدی صنعت پتروشیمی هستیم و تا امروز ۵۶ طرح در سبد صنعت با ظرفیت ۶۶ میلیون تن داریم که این مورد، پنجاه و هفتمینِ آن است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی کشور، افزود: این اولین پروژه از پروژه ملی دور جدید دوم جهش پتروشیمی کشور است که توسط معاون محترم علمی و فناوری رئیسجمهوری افتتاح شد. قطار توسعهی صنعت با شتاب مناسب در حال حرکت است و ما در طرحهای جهش دوم که ۲۷ طرح را تا پایان سال ۱۴۰۰ در نظر گرفتهایم، اولین طرح آنرا امروز افتتاح کردیم و تا پایان سال ۱۴۰۰، ظرفیت این صنعت از ۶۶ میلیون تن به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید.
وی ادامه داد: این روند که نام جهش، برازنده آن است، در دو سال و نیم اتفاق میافتد. در همین دوره ۵ تا ۶ سال گذشته، طراحی جهش سوم هم انجام شده و ما توانستیم این مسیر را ریلگذاری کنیم که تا سال ۱۴۰۴ اگر طرح جدید دیگری تعریف نشود که قطعاً میشود، ۲۸ طرح را داریم که به تولید ۱۳۳ میلیون تن و درآمد ۳۷ میلیارد دلار به قیمت امروز، میرسد.
محمدی اذعان داشت: در جهش سوم، به کیفی سازی صنعت خواهیم رسید. حضور بخش خصوصی هوشمند، توانا و اسمارت در جهش سوم نزدیک به ۴ برابر جهش دوم است که این، خبر بسیار مهمی میباشد.
معاون وزیر نفت بیان کرد: در جهش سوم، به فنآوریهای نوین هم با جذب آن از خارج و هم با تولید در داخل کشور بدون هیاهو خواهیم رسید. ما در حوزه دانش فنی، کاتالیست ها و تجهیزات، در این سه بخش انشا الله همانگونه که در ظرفیت شتاب داریم، باید این سه بخش را هم شتاب بدهیم.
محمدی یکی از نگرانیهای صنعت پتروشیمی را عبور از گاز طبیعی و متانول دانست و تأکید نمود که برای برطرف نمودن این نگرانی، مقدمات لازم انجام شده و به دانش فنی آن ورود کردهایم.
وی به کیفی سازی و متنوع سازی سبد محصولات بهعنوان ۲ رویکرد در سومین جهش صنعت یاد کرد و گفت: در این راستا نخستین طرح تبدیل خوراک گاز متان به متانول و پسازآن پروپیلن و پلیپروپیلن در اسلامآباد غرب با سرمایهگذاری حدود ۵۵۰ میلیون دلار ساخته میشود و باید گفت که اکنون ایران به دانش فنی و فناوری تبدیل گاز متان به متانول دست یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، یکی دیگر از برنامههای شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای تحقق جهش سوم را طراحی و اجرای طرحهای خوراک تبدیلی معرفی کرد.