خبرگزاری کار ایران

چنگلوایی عنوان کرد:

سرانه تولید محصولات کشاورزی خوزستان بیش از دو برابر سرانه کشوری

سرانه تولید محصولات کشاورزی خوزستان بیش از دو برابر سرانه کشوری
کد خبر : ۸۵۰۷۸۵

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: سرانه تولید محصولات کشاورزی خوزستان ۳ هزار و ۵۲۱ کیلوگرم می باشد که معادل ۲ و ۳ دهم برابر میانگین کشوری است.

به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، کیخسرو چنگلوایی در حاشیه نهمین نمایشگاه بین المللی صنایع و ماشین آلات کشاورزی، نهاده ها، آبیاری، آبرسانی، دام، طیور، شیلات و آبزیان و دامپزشکی اظهار داشت: برپایی این نمایشگاه ها به ارتقاء سطح کیفی خدمات و محصولات، توسعه کسب و کار، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی و جذب سرمایه گذار کمک شایانی خواهد کرد.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه به توسعه ارتباطات فرهنگی، اقتصادی و تجاری و همچنین ارتقاء راندمان و کیفیت  نیز کمک خواهد کرد، افزود: استان خوزستان مهمترین قطب تولید کشاورزی کشور می باشد و در حال حاضر ۱۶ و ۲ دهم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، دامی، باغبانی، طیور، شیلات و ... در این استان تولید می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه با کاشت ۱۳۸ نوع محصول زراعی تولید ۱۳ و ۶ دهم محصولات کشاورزی را بر عهده دارد، ادامه داد: ۱۸ درصد محصولات کشاورزی در بخش زراعت در استان تولید می شود .

چنگلوایی سرانه تولید محصولات کشاورزی استان را ۳ هزار و ۵۲۱ کیلوگرم عنوان کرد و اظهار کرد: این میانگین ۲ و ۳ دهم برابر میانگین کشوری است.

وی با بیان اینکه برای هشتمین سال پیاپی استان خوزستان رتبه نخست تولید گندم را به خود اختصاص داد، تصریح کرد: به دلیل کیفیت بالای گندم خوزستان، این محصول به ۲۳ استان دیگر و همچنین در سال های گذشته به ایتالیا و کشورهای حوزه خلیج فارس حمل شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان به تولید ۴۵ درصد شکر کشور در استان نیز اشاره کرد و گفت: در سال جاری و در پی سیلاب فروردین ماه پس از فصل برداشت شلتوک حدود ۹۰۰ هزار تن شلتوک از مزارع استان برداشت که از آن ۵۵۰ هزار تن برنج برداشت شد که تأمین کننده برنج ۱۳ میلیون نفر می باشد؛ همچنین اولین محموله برنج استان هفته گذشته به عراق صادر شد.

چنگلوایی ادامه داد: ۳۸ درصد تولید ذرت کشور، ۳۳ درصد صادرات خرما، ۹۰ درصد تولید بذر هیبرید کلزای داخلی،  ۱۰ درصد تولید محصولات شیلاتی استان، مقام اول تولید گل مریم، مقام دوم تولید گل نرگس و مقام دوم تولید گل رز کشور نیز از دیگر افتخارات بخش کشاورزی استان می باشد.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی ها برای تولید ۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی در افق ۱۴۱۰ صورت می گیرد، گفت: در سطح ملی نیز از سال ۹۲ و با شروع دولت یازدهم شاهد شکوفایی و رونق بخش کشاورزی بوده ایم به طوریکه افزایش تولید از ۸۷ میلیون تن به ۱۲۷ میلیون تن رسید، همچنین سهم انرژی روزانه از ۵۷ درصد به ۸۷ درصد رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه این پیشرفت ها با حمایت دولت و بخش خصوصی صورت گرفته، تأمین به موقع نهاده های کشاورزی، توجه ویژه به تحقیقات، ژنتیک، اصلاح نباتات و توسعه و توجه به ارقام جدید، توسعه صنعت کشاورزی، خرید تضمینی و پرداخت به موقع بهای محصولات استراتژیک، توجه خاص به امور زیربنایی به ویژه مهار آب ها، تأمین و انتقال آب در مزرعه را  نیز از دیگر حمایت های دولت از بخش کشاورزی برشمرد.

چنگلوایی تخصیص یک و نیم میلیارد دلار از سوی رهبر و پیگیری رئیس جمهور جهت توسعه اشتغال روستایی را یکی دیگر از حمایت های مهم از بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: که ۱۸ و نیم برابر پول بلاعوضی است که از ابتدای انقلاب در بخش کشاورزی هزینه شده است.

وی خط ویژه اعتباری و طرح جامع توسعه مکانیزاسیون را دو طرح مهم در زمینه توسعه مکانیزاسیون استان دانست و گفت: در سال های اخیر استفاده از ماشین آلات در راستای کم خاک ورزی به کشاورزی پایدار و حفظ محیط زیست کمک فراوانی کرده به طوریکه فقط در محصول گندم استفاده از این نوع ماشین آلات کاهش ۴۴ درصدی مصرف سوخت، ۴۰ درصدی کاهش مصرف آب و کاهش ۵۵ کیلوگرمی مصرف بذر را به دنبال داشته است؛ همچنین افزایش تولید در هکتار تا ۵۰ کیلوگرم افزایش را نشان می دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه استفاده از کمباین های مدرن سالانه ۱۲۰ هزار تن کاهش افت ریزش معادل ۲۶۴ میلیارد تومان را به دنبال دارد، تصریح کرد: در توسعه گلخانه ها نیز به مکانیزاسیون توجه ویژه ای شده است و این نوع کشت ها میزان مصرف آب را یک هشتم تا یک دهم نسبت به کشت در فضای آزاد و باز کاهش می دهد.

چنگلوایی کمبود تحقیقات کاربردی در زمینه مکانیزاسیون، عدم دقت کافی در انتخاب ماشین آلات مناسب با توجه به شرایط اقلیمی و نوع اراضی، عدم انسجام شرکت های خدمات ماشین آلات، هزینه بر بودن واردات تکنولوژی از کشورهای دیگر، عدم سیاست گذاری نرخ بانکی و نوسانات ارز را از مهمترین مشکلات مکانیزاسیون نام برد.

وی ارتباط بیشتر با مراکز فناوری و تولید علم دنیا، توجه بیش از پیش به آموزش کارکنان و کشاورزان، حمایت از تولید داخل و ایجاد رقابت مثبت در کیفیت و قیمت را از در ارتقاء ضریب و ظرفیت مکانیزاسیون بسیار مهم برشمرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز