خبرگزاری کار ایران

تشریح کارکرد قنات‎های تاریخی ارجان در یک کارگاه آموزشی

تشریح کارکرد قنات‎های تاریخی ارجان در یک کارگاه آموزشی
کد خبر : ۸۴۹۱۰۰

پایگاه میراث فرهنگی ارجان و چگاسفلی کارگاهی با موضوع معرفی قنات‎های تاریخی شهر باستانی ارجان برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان و به نقل از  روابط عمومی اداره‎کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، مدیر پایگاه میراث فرهنگی ارجان و چگاسفلی با اعلام این خبر اظهار داشت: این کارگاه با حضور جمعی از افراد تحصیلکرده، نخبگان، دوستداران میراث فرهنگی در سالن سایت اداری این پایگاه برگزار شد.

احسان بارانی در ادامه در خصوص مدرسان این کارگاه آموزشی، عنوان کرد: بخش اول این کارگاه با تدریس حبیب سَروری پژوهشگر قنات‎های ارجان برگزار شد که وی در این بخش ضمن معرفی قنات‎های تاریخی ارجان، بر حفظ و حفاظت این قنات‎های ارزشمند در شهرستان بهبهان تأکید و در ادامه نوع کاربرد و کارکرد انواع این قنات‎ها را تشریح کرد.

وی بیان کرد: بخش دوم کارگاه نیز با تدریس اینجانب انجام شد که در  این بخش علاوه بر این که مجموعه شهر باستانی ارجان به صورت کلی معرفی شد، در خصوص اندام‎های شهری ارجان از جمله مسجد تاریخی، قنات‎ها، حمام و پل تاریخی برای افراد حاضر توضیح داده شد.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی ارجان و چگاسفلی هدف از برپایی این کارگاه آموزشی را معرفی هرچه بیشتر قنات‎های تاریخی ارجان عنوان کرد و گفت: قصد ما این است که پرونده ثبت ملی این قنات‎ها را تکمیل و به منظور قرار گرفتن این اثر در فهرست آثار ملی، پرونده‎ مربوط را به تهران ارسال کنیم.

وی تصریح کرد: اگرچه محوطه باستانی ارجان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و دارای شماره ثبت ملی است و قنات‎ها نیز جزو همین محوطه و شهر باستانی هستند، ولی ما قصد داریم این قنات‎ها را به صورت جداگانه به ثبت ملی برسانیم.

بارانی از پیگیری و تلاش برای به ثبت جهانی رساندن قنات‎های تاریخی ارجان خبر داد و گفت: درصدد هستیم تا این قنات‎ها به عنوان دوازدهمین قنات ایران، در میان مجموعه قنات‎های ایران که قرار است به ثبت جهانی برسند قرار گیرند؛ البته پیش از آن با تمام قوا و با در نظر گرفتن همه جوانب علمی قصد این را داریم تا با تهیه یک پرونده بسیار جالب و جامع از قنات‎های ارجان، این آثار را به ثبت ملی برسانیم.

وی درباره قنات‎های باستانی ارجان توضیح داد: عرصه شهر باستانی ارجان حدود 400 هکتار است و این قنات‎ها از بالاترین نقطه ارتفاعی شهر ارجان یعنی حوالی سد آریوبرزن که سراب قنات منصوریه است، آب را به سمت مزارع شهر باستانی ارجان هدایت می‎کردند.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی ارجان و چگاسفلی با بیان این‎که حدود ده‎ها رشته قنات مأموریت انتقال آب به مزارع ارجان را داشتند، افزود: در حال حاضر نیز قنات منصوریه فعال است و شهر منصوریه و کشاورزان آن از آب این قنات استفاده می کنند.

وی تأکید کرد: شهر باستانی ارجان دارای اندام‎های شهری از جمله معماری، مسجد، قنات، پل، حمام و... است و این شهر باستانی اگرچه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، ولی قصد داریم قنات‎های آن را به صورت مجزا به ثبت ملی برسانیم و سپس به عنوان قنات‎های منحصر بفرد در مجوعه قنات‎های ایرانی به ثبت جهانی برسانیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز