خبرگزاری کار ایران

در جلسه شورای برنامه ریزی استان صورت گرفت؛

رونمایی از سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده در خوزستان

رونمایی از سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده در خوزستان
کد خبر : ۸۴۴۷۹۲

در شورای برنامه ریزی استان خوزستان که با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور خانواده و بانوان برگزار شد، از سند ارتقاء وضعیت زنان در خوزستان رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، امروز دوشنبه ۱۸ آذرماه در جلسه شورای برنامه ریزی استان با حضور معصومه ابتکار، استاندار خوزستان و مدیرکل امور بانوان استانداری و دیگر مسئولان ذی ربط، از سند ارتقاء وضعیت بانوان رونمایی شد.

این سند که با همکاری اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان و مرکز تحقیقات زنان دانشگاه شهید چمران اهواز تدوین شده است، براساس اولویت بندی شهرستان ها، شاخص ها، فرصت ها و تهدیدهای مرتبط با زنان مشخص شده و راهکارهایی برای رفع این مشکلات ارائه شده و وظایف دستگاه های اجرایی در آن مشخص شده است.

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در این جلسه تعالی جامعه را مدیون نیروی انسانی توانمند دانست و گفت: تا در حوزه های سرمایه اجتماعی، انسانی و اقتصادی به انباشتگی نرسیم، به توسعه پایدار نخواهیم رسید.

وی پایین آمدن آستانه تاب آوری اجتماعی و اقتصادی را مسئله مهم استان و کشور دانست و افزود: تاب آوری یک متغیر آموختنی است؛ بلایای طبیعی و مشکلات عمیق استان میتوان  میتواند مشکلات اجتماعی و اقتصادی را تشدید کن و ارتباط مستقیمی با تاب آوری استان دارد.

شریعتی با بیان اینکه در سطح سیاستگذاری با تدوین برنامه و اجرای آنها سعی در ترمیم تاب آوری استان در مواجهه با مسائل را داریم؛ حوزه زنان نیز به عنوان بخش مهم جامعه، هدف اصلی این برنامه در خوزستان است.

استاندار خوزستان با بیان اینکه منابع اقتصادی و خدادادی جامعه را به خودی خود توسعه یافته نمی کند، اظهار کرد: کنشگران اجتماعی با توانایی های اقتصادی و علمی جامعه را پیش می برند.

وی ادامه داد: سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده منطبق با شرایط زنان در کشور و در استان تدوین شده است و ترمیم فضای گفتگو بین مردان و زنان از اهدف این سند است؛ استان خوزستان نیازمند اجرای دقیق این طرح با محوریت شاخص‌های اصلی و تاثیرگذار است. این سند منطبق با الگوی وضعیت فرهنگی و اجتماعی هر استان تدوین شده و الزامات فرهنگی و اجتماعی خوزستان نیز در این سند لحاظ شده است.

در ادامه جلسه معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده نیز عنوان‌کرد: در دولت دوازدهم تحولات خوبی در حوزه زنان داشتیم، اما عملاً در سطح کشور در بسیاری از زمینه‌ها عقب ماندگی هایی داریم.

وی افزود: در برنامه دولت دوازدهم مقرر شد براساس عدالت جنسیتی برنامه ریزی کنیم در نخستین قدم از وضعیت زنان اطلسی تهیه کردیم که مبنای آماری از براساس داده‌های سال ۹۵ است و اطلاعات دقیقی در خصوص وضعیت زنان در استان‌های مختلف را نشان می‌دهد و ۷ شاخص و ۱۷۶ زیر شاخه دارد.

ابتکار بیان کرد: از یک سال و نیم پیش با ۳۱ استان جهت تدوین سند ارتقاء زنان بر مبنای اطلس وضعیت آنها قراردادی منعقد شده است.

وی با بیان اینکه ۳/۵ میلیون زن سرپرست خانوار داریم، تاکید کرد: مسئله اشتغال زنان سرپرست خانوار به صورت ویژه در دولت پیگیری می‌شود و نیاز به توان سازی توانمندسازی و حمایت دارد.

ابتکار با تاکید بر اینکه اگر مهارت به ایجاد اشتغال منجر نشود، نتیجه مطلوبی در حل معضلات نخواهیم داشت، تصریح کرد: انتظار داریم دستگاه‌های اجرایی براساس وظایف ذاتی خود عمل کند، چرا که این طرح تکلیف خاصی برای دستگاهها ایجاد نمی‌کند.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده بر تقسیم عادلانه فضای ورزشی میان زنان و مردان تاکید کرد و گفت: دو سال پیش متوجه شدیم که آموزش تربیت بدنی از دوره‌های ابتدایی حذف شده است با همکاری آموزش و پرورش ورود کردیم، امسال تعدادی از معلمان آموزش های لازم در این زمینه را کسب کرده و ورزش به این مقطع آموزشی بازگشت.

وی با اشاره به طرح ملی گفتگوی خانواده، یاد آور شد: یکی از آسیب های جوامع در حال توسعه، آسیب های خانواده است که در این زمینه در سیاست های ابلاغی رهبر و ماده ۱۰۲ قانون برنامه به موضوع خانواده توجه جدی شده است. در این طرح وضعیت خانواده‌ها مشخص شده و اختلالات ارتباطی به عنوان یکی از معضلات خانواده‌ها مطرح شده است که در این خصوص باید به مهارت های ارتباطی فردی توجه بیشتری شود.

ابتکار با اشاره به ابلاغ دستور رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه ۳۰ درصد پست‌های مدیریتی باید به بانوان تعلق بگیرد، گفت: ۴۱ درصد کارکنان دولت از زنان هستند، اما عملاً در سطوح مدیریتی حتی در دستگاه‌های فرهنگی و آموزشی به اندازه کافی از زنان در جایگاه تصمیم سازی استفاده نشده است باید برای حضور زنان در عرصه‌های سیاست گذاری و مدیریتی برنامه‌ریزی شود، زیرا این موضوع می‌تواند به بهبود کارایی و انگیزه در دستگاه‌های دولتی کمک کند.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان‌ و خانواده عنوان کرد: در سال ۹۶، میزان استفاده از مدیر زن ۱۳/۶ درصد بود و در سال ۹۸ به ۱۸/۶ درصد افزایش پیدا کرد که نشان می دهد حرکت ما در سطح ملی خوب بوده است و امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم به هدف گذاری ۳۰ درصد دستیابی پیدا کنیم.

وی با انتقاد از اینکه چرا در خوزستان از بانوان در سطوح مدیریتی استفاده نمی شود، اشاره کرد: خوزستان استانی است که سرمایه های اجتماعی بزرگی چون زنان دارد که میتوانند گام های بلندی بردارند.

ابتکار تصریح کرد: امروز موافقتنامه ای در خصوص توان افزایی و ارتقاء تاب‌آوری اجتماعی جوامع محلی امضا شده است این طرح در گذشته اجرا شده و قرار است برای ۴۰۰ نفر در ۱۵ شهرستان جدید اجرا شود.

رونمایی از سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده در خوزستان

انتهای پیام/
خبرنگار : مریم جم
ارسال نظر
پیشنهاد امروز