در گفتگو با ایلنا مطرح شد:
به سبب ترس از سیلاب نباید کم آبی خودساخته در خوزستان ایجاد کرد
مدیردفتر برنامه ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان گفت: نباید به واسطه ترس از سیلاب احتمالی کم آبی خود ساخته در استان ایجاد کنیم، اگرچه سازمان هواشناسی بارش ها در دو ماه ابتدای پاییز را نرمال اعلام کرده، اما از کاهش بارندگی ها از اواسط آذرماه نیز خبر میدهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، داریوش بهارلویی در گفتگو با ایلنا اظهار کرد: با توجه به آخرین پیش بینی های فصلی بارش توسط سازمان هواشناسی استان خوزستان، احتیاط در مصرف و رهاسازی آب باید لحاظ شود و به سبب نگرانی از سیلاب نباید کم آبی خود ساخته در استان ایجاد کرد.
وی با اشاره به جدیدترین پیش بینی های ارائه شده در خصوص بارش، تصریح کرد: سازمان هواشناسی در حالی که شرایط بارشی در دو ماه ابتدای سال آبی را مناسب و نرمال ارزیابی کرده است به کاهش بارش ها از اواسط آذر ماه اشاره می کند.
بهارلویی در ادامه عنوان کرد: بطور معمول و متوسط، ماه های آذر و دی پربارانترین ماه های سال آبی هستند که کاهش بارندگی در آنها میتواند با پیامد کم آبی همراه باشد. این مهم در تصمیم گیری و سیاست گذاری های منابع آبی سدها و رودخانه های استان اثر گذار خواهد بود.
وی تاکید کرد: اگرچه به سبب سیلاب های فروردین ماه دل نگرانی های زیادی ممکن است در آحاد مردم و مسئولین سازمان ها و نهادهای استانی باشد، لیکن باید توجه کرد چنانچه تعادل در برنامه ریزی ها وجود نداشته باشد و فقط سیلاب های محتمل ملاک عمل قرار گیرد، ریسک کم آبی و هدر رفت منابع آب شدت خواهد گرفت.
بهارلویی ادامه داد: هم اکنون تمهیدات و برنامه های مختلفی در سازمان آب و برق برای کنترل سیلاب های محتمل تدارک و در حال اجرا است. به خصوص با تشکیل ستاد مدیریت بحران و تفکیک و تقسیم وظایف در این سازمان، گام مهمی برای آمادگی برداشته شده است.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: در زمینه نرم افزاری و بستر سازی اقدامات نیز قدم های مهمی برداشته شده در همین حال عملیات های اجرایی نیز در جریان است.
وی بیان کرد: در زمینه برنامه ریزی مخازن سدها سناریوهای مختلفی برای شرایط محمتل در نظر گرفته شده است که با رصد همه روزه منابع آبی و پیگیری پیش بینی های هواشناسی، متناسب با شرایط، تصمیم گیری شده و آب سدها و مخازن ها تنظیم می شود.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان گفت: 70 درصد حجم فعال سدهای استان برای مهار سیلاب ها تخلیه شده که ریسک خطر پذیری، خسارت و وقوع سیل را به شدت کاهش میدهد.
بهارلویی خاطرنشان کرد: ماهیت علم مدیریت آب مخازن سدها و رودخانه ها مبتنی بر پیش بینی بوده و نمی توان هیچگاه به شکل قطعی در خصوص وقایع آب و هواشناسی اظهار نظر کرد. بر این مبنا باید شرایط مختلف را در نظر داشت. از سوی دیگر مد نظر قرار دادن یک هدف و ترس از تکرار یک واقعه نادر مانند سیلاب عظیم فروردین ماه 1398 می تواند با آسیب های دیگری همراه باشد.
وی با اشاره به اینکه بطور قطع کم آبی ها و خشکسالی با خسارت های بیشتر و شرایط نامطلوب تری نسبت به سیلاب ها همراه هستند، تاکید کرد: به هر شکل آنچه که به عنوان سیاست راهبردی سازمان آب و برق خوزستان در برنامه ریزی منابع آب سال آبی جدید می توان به آن اشاره داشت، ایجاد ستاد مدیریت بحران، اولویت بندی اقدامات مؤثر در کاهش خطرات سیل، برنامه ریزی و تهیه سناریوهای مختلف بهره برداری سدها، استفاده از خرد جمعی متخصصین و دانشگاهیان در مباحث علمی و نهایتا تدوین نقشه راه با نگاه به تجارب سیلاب است.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان در پایان افزود: سازمان آب و برق خوزستان تمامی توان خود را برای مدیریت بهینه آب و ورود به سال آبی جدید را بکار گرفته است.