معاون میراث فرهنگی خوزستان خبر داد:
آغاز مرمتِ خانه تاریخی حاج شیخ جعفر شوشتری
سرپرست معاونت میراث فرهنگی خوزستان از آغاز به کار مجدد عملیات حفاظت و مرمت خانه تاریخی مرجع عالیقدر آیتالله حاج شیخجعفر شوشتری واقع در بافت تاریخی شوشتر خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، احمدرضا حسینی بروجنی اظهار داشت: مرمت این اثر تاریخی که از بناهای با ارزش دوره قاجار و دارای معماری منحصر بفرد و تزئینات وابسته به معماری خاص اقلیم خوزستان است، با نظارت معاونت میراث فرهنگی استان و با رویکرد حفاظتمحور و نجاتبخشی از سر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه کارگاه مرمت خانه تاریخی شیخجعفر شوشتری از کارگاههای فعال در شهرستان شوشتر است، ادامه داد: سال گذشته بر اثر بارندگیها و رانشهای موجود، آسیبهای جدی به دیوار غربی و جنوبی این خانه وارد آمد که اکنون تکمیل دیوار غربی و اجرای مجدد برخی تاقهای این ضلع و نیز اجرای بندکشی آن در دستور کار مرمت این بنا قرار دارد.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی خوزستان با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون چندین فصل کار مرمت در این خانه به منظور حفاظت و مرمت آن صورت گرفته است، افزود: در سال گذشته با تأمین اعتبار لازم از محل اعتبارات ابلاغی ملی و انجام اقدامات حفاظتی در این بنا، اثر پیش گفته از وضعیت بحرانی خارج شد و در فصل جدید مرمتی نیز اقداماتی از قبیل سبکسازی بام، اجرای عایق رطوبتی با مصالح کاملا سنتی و ترمیم جدارههای آجری و سنگی توسط پیمانکار متخصص مرمت با نظارت معاونت میراث فرهنگی استان درحال انجام است .
وی گفت: اعتبار در نظر گرفته شده در سال 1397، از دو محل اعتبارات ملی (مشارکت در مرمت بناهای بخش خصوصی) و اعتبارات استانی، تأمین شده است که در صورت تخصیص اعتبار در سال جاری این روند تا مرحله مرمت تکمیلی با هدف باززندهسازی بنا ادامه خواهد یافت.
حسینی بروجنی همچنین بیان کرد: این کارگاه مرمتی با بکارگیری استادکاران معماری سنتی و نیروهای بومی به تعداد ۱۵ نفر نیز اشتغالزایی کرده است.
وی قدمت این خانه تاریخی را دوره قاجار عنوان و تصریح کرد: این خانه در محله میدان شیخ از محلههای تاریخی شوشتر ساخته شده است و بانی و بنیانگذار آن، مرجع عالیقدر حاج شیخجعفر شوشتری است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی خوزستان در توصیف این خانه، گفت: خانه تاریخی حاج شیخ جعفر شوشتری یکی از اجزاءِ مجموعه شهری در شهر شوشتر است که با نام شیخ جعفر شوشتری شناخته میشود.
وی افزود: این مجموعه شامل خانه، حسینیه، مدرسه، مسجد و ساباط است که همه این اجزاءِ ارزشمند در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیدهاند.
بروجنی یادآور شد: خانه حاج شیخجعفر شوشتری را میتوان یکی از خانههایی با شاخصههای معماری ایرانی و شوشتری دانست؛ چراکه تمامی اجزاء و عناصر یک خانه ایرانی را در آن به خوبی میتوان مشاهده کرد.