یادداشت/
آغاز فصلی نویــن در اطلاع رسانی با استفاده از ظرفیتهای جـذاب اینترنت
اطلاع رسانی نوین از طریق راه اندازی سامانههای مختلف اطلاع رسانی، ظرفیت های متعدد، متنوع و جــذاب اینترنت فصل نوینی را در این حوزه پدید آورده است.
نامگذاری 27 اردیبهشت ماه به نـام «روز ملـــی ارتباطات و روابـــط عمومی »در تقویم رسمی کشور نشان دهنده اهمیت بخشی به این نـهاد به عنوان یکی از نمادهای مهم برای ایجاد توسعه همه جانبه در کشور است. ارتباطات و روابط عمومی که طی سالهای گذشته و به تناسب گسترش شبکه های اجتماعی با رشد چشمگیری رو به رو شده است، هم اکنون از نقش و جایگاه بارزی در پیشبرد اهداف سازمان ها، دستگاه ها و مدیریت افکار عمومی و رسانه ها برخوردار است.
توسعه اینترنت در عصر حاضر بستری هموار را برای کارگزاران روابط عمومی در ورود به فصلی جدید تحت عنوان «اطلاع رســانی نویــن» فراهم آورده است که با بهره گیری از آن قادر خواهند بود در فعالیتهایی نظیر اطلاعرسانی، پایش، جمعآوری ، تحلیل و انتشار اخبار در کوتاهترین زمان ممکن پیشتاز باشند و حتی گوی سبقت را در این حوزه از رسانه ها و خبرگزاری ها بِرُبایـند! .
تسلط در حوزه اطلاع رسانی نوین که از طریق راه اندازی سامانه های مختلف اطلاع رسانی و پاسخگویی با استفاده از ظرفیت های متعدد، متنوع و جــذاب اینترنت در نشر اخبار و پیام های متنی و ترکیب آنها با صوت، تصویر، فیلم، گرافیک، موشن گرافی، فتوتیتر، اینفوگرافی ... ایجاد می شود، ابزاری ماهرانه و قدرتمند است که روابط عمومی ها را در تعاملی بالا و ارتباطی مستمر و شبانه روزی با مخاطبین قرار می دهد.
اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خوزستان نیز در طی 4 سال گذشته همواره سعی کرده است با گسترش ارتباطات الکترونیکی در بخش های برون سازمانی و درون سازمانی به بیش از 70 هزار فرهنگی و حدود 1 میلیون و 100 هزار دانش آموز و خانواده های آنان که به صورت مداوم و روزانه اخبار این حوزه را مورد پیگیری قرار می دهند، پاسخگو باشد. همچنین تلاش کرده است به سلایق مخاطبانش در بخش های دانش آموزی که گروه های سنی متفاوتی را از دوره پیش دبستانی تا متوسطه شامل می شود و نیروی انسانی که همکاران فرهیخته فرهنگی شاغل و بازنشستگان را به عنوان سرمایه های بی بدیل جامعه دربرمی گیرد، توجه کند و متناسب با علاقه و نیاز آنها به تولید محتوا بپردازد.
راه اندازی اولین اپلیکشین خبری در حوزه آموزش و پرورش و ایجاد انواعی از شبکه های اجتماعی مسیر دسترسی به اخبار را برای مخاطبان آموزش و پرورش سهل و آسان کرده است و دانش آموزان و فرهنگیان از طریق تلفن های همراه می توانند بدون محدویت زمانی و مکانی به انواع کلیپ های خبری، تصویری و آموزشی و محتواهای الکترونیک دسترسی داشته باشند.
حساسیت کار در روابط عمومی ها در استان خوزستان و به صورت ویژه در دستگاه آموزش و پرورش از آنجایی افزایش مییاید که استان خوزستان از شرایط اقلیمی خاصی برخوردار است. در این استان پدیده هایی مانند گرمای هوا ، ریزگردها، وارونگی هوا و آلودگی های ناشی از محیط زیست همواره فرآیند تعلیم و تربیت را تحت تاثیر قرار داده است و بحرانی به نام سیل نیز از ابتدای سال جدید فرآیند آموزش و شاهرگ های تعلیم و تربیت را با پیچیدگی های بیشتری رو به رو ساخت، از این رو اهمیت اطلاع رسانی به روز، سریع، به موقع و صحیح در این استان افزایش پیدا کرد و بر وظیفه ی اطلاع رسانی، رسالت های دیگری نظیر انتشار روحیه امید، همدلی، مهربانی، هماهنگی و همیاری نیز اضافه شد.
امید آنکه در راه خدمت رسانی به مردم که پایانی برای آن متصور نیست، سربلند باشیم.
بابک نوری زاده - رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خوزستان