خبرگزاری کار ایران

در دیدار یزدانی با اصحاب رسانه مطرح شد؛

تشریح آخرین وضعیت سد کرخه/ تأسیسات سد هیچگونه مشکلی ندارد/ سد کرخه نبود با مشکلات جدی روبرو می‌شدیم

تشریح آخرین وضعیت سد کرخه/ تأسیسات سد هیچگونه مشکلی ندارد/ سد کرخه نبود با مشکلات جدی روبرو می‌شدیم
کد خبر : ۷۴۹۵۹۳

مدیرعامل سد کرخه در دیدار با خبرنگاران و اصحاب رسانه خوزستان به تشریح عملکرد و آخرین وضعیت این سد پرداخت.

به گزارش‌خبرنگار ایلنا از اهواز، محمد یزدانی امروز پنجشنبه 22 فروردین ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در مجموعه این سد برگزار شد، اظهار کرد: بدون شرایط سیلابی سه میلیارد و 500 میلیون متر مکعب آب وارد کرخه شده که در صورت عدم وجود این سد، فاجعه بزرگ انسانی در پایین دست کرخه اتفاق می افتاد.

وی با بیان اینکه در سال ۹۷ و ۹۸ با یک سال آبی خاصی روبرو شدیم، افزود: در طول این مدت سه سیلاب در حوزه کرخه شکل گرفت که در صورت نبود سد کرخه، نیمه غربی و مرکزی خوزستان با مشکلات جدی و ویران کننده و همچنین خسارات مالی و جانی زیادی مواجه می شد.

مدیرعامل سد کرخه با بیان اینکه اولین سیلاب در بهمن 97 با دبی 6 هزار و 800 متر مکعب بر ثانیه با آورد یک میلیارد متر مکعب صورت گرفت، ادامه داد: در پنجم فروردین امسال مهیب ترین سیلاب در کرخه با آورد 2 میلیارد متر مکعب و با دبی 8 هزار و 600 متر مکعب بر ثانیه شکل گرفت.

وی با بیان اینکه مطالعات ساخت سد کرخه از سال 1335 آغاز شد، عنوان کرد: در سال 1371 عملیات ساخت آغاز، سال 1374 انحراف آب و سال 1378 آبگیری سد انجام شد؛ همچنین سال 1380 تحویل بدنه و پس از اجرای فازهای اول و دوم در سال 1383 پروژه تکمیل می شود.

 یزدانی همچنین گفت: سد کرخه از زمان ساخت تاکنون، ایمنی و پایداری آن توسط یک هزار و 300 ابزار کنترل و رصد می‌شود و تا الان هیچگونه نقص و مشکلی توسط این دستگاه و ابزارها گزارش نشده است.

وی با اشاره به اینکه پایداری سد با سه شاخصه مهم انجام می شود، افزود: این شاخصه ها شامل ابزار دقیق، تراوشات و چاه های کاهش فشار هستند؛ در 208 نقطه تراوش سنجی انجام می شود.

مدیرعامل سد کرخه با بیان اینکه دو هزار ابزار علائم سنجی در سد به کار رفته است، تأکید کرد: سد کرخه از جمله سدهای خاصی است که 95 درصد ابزار آن حفظ شده و یکی از افتخارات ما محسوب می شود.

وی با تأکید بر اینکه سد استحکام لازم را دارد، اظهار کرد: پایداری و تأسیسات سد هیچگونه مشکلی نداشته و علائم ثبت شده توسط دستگاه و ابزارها، از پایداری سد در برابر سیلاب های احتمالی حکایت دارد.

یزدانی در پایان با بیان اینکه کلیه سازه های سد به صورت تر و حتی خشک به صورت سالیانه تست و بررسی می شوند، گفت: سازه ها حتی در صورت عدم استفاده هم با وارد کردن آن به مدار مورد بررسی قرار می دهیم تا در صورت داشتن مشکل آن را رفع کرده و وارد مدار می کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز