مدیر پایگاه جهانی سازههای آبی شوشتر:
سطح آب کارون برای پیشگیری از آسیب به سازههای آبی شوشتر شبانه روزی رصد می شود
مدیر پایگاه جهانی سازههای آبی شوشتر گفت: سطح دبی آب کارون به صورت شبانه روزی به منظور پیشگیری از وارد آمدن آسیب به سازههای آبی شوشتر رصد میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، ارسطوزاده با بیان این مطلب اظهار داشت: از ابتدای آغاز هشدارها و پیشبینیهایی که در خصوص سیلاب های امسال صورت گرفته بود و از آنجایی که بارش با نوروز و تعطیلات این ایام و حضور گردشگران مصادف شده بود، همه همکاران ما در حالت آماده باش بودند و علاوه بر این که مقدمات حضور گردشگران را فراهم می کردند، بازدید میراث جهانی شوشتر و پایش آثار هم مد نظر بود.
وی افزود: طی سال های گذشته مرمتها و استحکام بخشیهایی در زمانهای مختلف رصد شده بود در قالب پایگاه جهانی سازههای آبی شوشتر انجام شد که اگر این اقدامات انجامنمیشد پس از بارشهای اخیر به شدت دچار مشکلات بسیاری می شدیم.
ارسطو زاده ادامه داد: خوشبختانه پایگاههای جهانی ساختاری دارند که در قالب آنها می توان شرایط را کنترل و از بروز حوادث پیشگیری کرد.
مدیر پایگاه جهانی سازه های آبی شوشتر یادآور شد: نیروهای مجربی که طی سالیان قبل در این سایت های تاریخی فعالیت می کردند، در مواقع بحرانی و خطر و در شرایط ویژه با تخصص و آگاهی های کامل وارد عمل می شوند.
وی به تشکیلات و ساختار سایتهای جهانی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در سازه های آبی شوشتر با تجاربی که در زمینه مدیریت و کنترل به دست آمده بود و اشرافی که استادکاران کسب کرده اند سبب شد تا قبل از بارندگی آنچه که لازم و ضروری است صورت گیرد.
ارسطو زاده ادامه داد: این اقدامات شامل لایروبی دریچه ها و برطرف کردن انسدادهای مجاری آب بود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان اظهار داشت: بیشترین مشکل ما پس از بارشها و جاری شدن سیلاب کمبود تجهیزات بود؛ چرا که لایروبی در سایت های جهانی مانند سازه های آبی شوشتر به تجهیزات ویژهای نیاز دارد و نمیتوان با تجهیزات موجود به درستی اقدام به لایروبی کرد.
وی دادامه داد: این موضوع را به سازمان اعلام کردیم که پس از آن معاون میراث فرهنگی کشور در این خصوص قول مساعد دادند.
ارسطوزاده در ادامه بیان کرد: با وجود این مشکلات، همکاران ما با تلاشی مضاعف، با مدیریت مجاری آب و کنترل دریچه ها توانستند خطرات را به حداقل برسانند.
وی با بیان اینکه بارش های اخیر سیلاب های عظیمی را ایجاد کرد، گفت: بند و میزان که مقسم آب رود کارون بوده و هدایت آب کارون به سمت شرق و غرب شوشتر را بر عهده دارد به زیر آب رفته است.
ارسطو زاده خاطرنشان کرد: سیلاب ها آورده هایی دارند که باعث می شود کنده های درخت و جزایری که در کارون قرار دارند شسته شود و در سازههای آبی شوشتر رسوب کند.
مدیر پایگاه جهانی سازه های آبی شوشتر افزود: در حال حاضر هم مشغول کنترل دریچه ها و در کنار آن هدایت گردشگران و نصب تابلوهای هشدار و کنترل هستیم. در این راستا با هماهنگیهایی که با اداره کل میراث فرهنگی خوزستان، ستاد خدمات سفر در شهرستان شوشتر و استان خوزستان و ستاد بحران استان و شهرستان انجام شده و پایگاههای میراث جهانی استان و شوشتر خوشبختانه تا امروز آسیب جانی در مجموعه نداشتیم.
وی در ادامه اظهار داشت: هم اکنون به صورت شبانه روزی سطح دبی آب کارون در حال رصد است و با ارتباط مستقیمی که با سازمان آب استان برقرار شده، آمار روزانه و اطلاعات را دریافت می کنیم و پیشبینی و تمهیدات لازم را در نظر می گیریم.
ارسطو زاده به حداقل رسیدن آسیب ها را نتیجه هماهنگی بین ستاد بحران و دستگاه های مربوط به گردشگری دانست و گفت: این در حالی است که بخش عمده این بناها و سازه های آبی به زیر آب رفته و تا بازگشت به حالت طبیعی نمیتوانیم آمار درستی از آسیب ها ارائه کنیم.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان به آسیب هایی که سیلاب به صنعت گردشگری استان خوزستان وارد کرد اشاره کرد و افزود: علاوه بر اینکه آسیبهای منظری به مجموعه وارد شده که باید به زودی ساماندهی شود سیلاب ها موجب شد بر خلاف هفته اول تعطیلات نوروز، در هفته دوم شاهد ریزش ورود گردشگران به خوزستان باشیم که در این زمینه بسیاری از فعالان بخش خصوص صنعت گردشگری متضرر و دچار مشکل شدند.