در کارگروه گردشگری خوزستان مطرح شد؛
لزوم ایجاد نقشه راه در حوزه گردشگری/ آمادگی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی در ۱۰ شهر خوزستان
استاندار خوزستان گفت: با ایجاد نقشه راه باید تعیین کرد کدام یک از اماکن تاریخی قابلیت قرار گرفتن در سطح جهانی و بینالمللی و کدامیک قابلیت قرار گرفتن در سطح ملی و منطقهای را دارند و سپس متناسب با آنها برنامه ارائه کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، غلامرضا شریعتی در جلسه کارگروه گردشگری استان که با حضور سید حکمتاله موسوی سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان و سایر اعضای کارگروه و مدیران کل دستگاههای اجرایی استان برگزار شد، با بیان اینکه کارگروه گردشگری، محلی است برای هماهنگی بیشتر میان میراث فرهنگی و دستگاههای دیگر در حوزه گردشگری، اظهار داشت: باتشکیل این جلسات میتوانیم سیاستهای پیشرو در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را تجزیه و تحلیل کنیم و به نتیجه برسانیم.
وی افزود: بخشی از مغفول ماندگی حوزه گردشگری به دلیل داشتههای زیاد استان خوزستان مانند صنعت نفت، کشاورزی و تجارت است که فرصت را به میراث فرهنگی برای خودنمایی در این عرصه نداده است و باید تلاش کرد که این عقبماندگی جبران شود.
استاندار خوزستان تصریح کرد: این استان با آثار میراثی گرانبها و با ارزش خود که سه اثر ثبت جهانی را نیز در دل خود جای داده است، چند اثر دیگر نیز دارد که شایستگی قرار گرفتن در فهرست آثار ثبت جهانی را دارند. حوزه جاذبههای گردشگری در خوزستان به گونهای است که میتوان از قِبَل این جاذبهها در مقاطع زیادی از سال خلق ثروت کرد.
وی افزود: خوزستان در زمینه گردشگری مذهبی نیز ظرفیتهای فرآوانی دارد که باید با ساماندهی و برنامهریزی این ظرفیتها را توسعه دهیم.
شریعتی ایجاد نقشه راه در زمینه گردشگری را یک نیاز دانست و افزود: با ایجاد نقشه راه باید تعیین کرد کدام یک از اماکن تاریخی قابلیت قرار گرفتن در سطح جهانی و بینالمللی و کدامیک قابلیت قرار گرفتن در سطح ملی و منطقهای را دارند و سپس متناسب با آنها برنامه ارائه کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد: مجموعه ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با کمک سازمانهای مردم نهاد فعال و علاقمند، عقبماندگیهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری را جبران کنند و ما نیز آمادگی لازم را داریم تا با اختصاص اعتبارات لازم سهم خود را برای ایجاد زیرساختها ارائه دهیم.
استاندار خوزستان با اشاره به موضوع پاکسازی محوطههای تاریخی شوشتر نیز عنوان کرد: در این خصوص عوامل سازمان آب و برق کمک کنند و در زمانهای سیلابی ماشینآلات خود را استقرار دهند.
وی ادامه داد: آمادگی داریم تا در حوزه گردشگری آبی و دریایی کمکهای لازم را ارائه دهیم و اعتبار لازم را برای ایجاد زیرساختها فراهم کنیم.
در ادامه سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با اشاره به دیواره غربی سازههای آبی تاریخی شوشتر و خطراتی که در باب تخریب احتمالی این دیواره وجود دارد، گفت: روی این دیواره که طول حدود 600 متر و عرضی درحدود 50 متر دارد حدود 30 خانه و بنای تاریخی وجود دارد که از این تعداد پنج خانه در حال حاضر مسکونی است و در آن سکونت میشود.
در پایان با دستور استاندار مصوب شد که به منظور مرمت و حفاظت از این محدوده یعنی استحکامبخشی و جلوگیری از تخریبهای احتمالی دیواره، به صورت اضطراری این خانهها با تخصیص اعتبار از سوی شهرداری جابجا شوند. همچنین بنا شد تا جلسه مشترکی با حضور استاندار خوزستان، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان و دستگاه های متولی آب و برق گرفته شود و اعتبارات مورد نیاز آن در مبحث مطالعات و اجرا تخصیص داده شود تا خطری این سازه ثبت جهانی را تهدید نکند.
سید حکمتاله موسوی در ادامه توضیحاتی درخصوص بافتهای تاریخی و لزوم مرمت و ساماندهی بناهای موجود در این بافت ها توضیحاتی ارائه کرد که براساس آن مصوب شد در قالب همایشی از شهرداران بافتهای تاریخی دعوت و موضوعات هماندیشی شود تا در حوزه این بافتها نیز اتفاقات خوبی رقم بخورد به نحوی که زندگی برای مردم ساکن در این بافتها روانتر و راحتتر شود.
در ادامه موضوع ایجاد بازارچههای صنایع دستی در شهرهای واجد شرایط مورد بررسی قرار گرفت که در پایان مصوب شد با همت و حمایت شریعتی استاندار خوزستان اعتبارات لازم دراین خصوص تخصیص داده شود و تحصیل اراضی مورد نیاز احداث این مجتمع ها نیز از سوی اداره کل راه و شهرسازی و شهرداریها و حمایت فرمانداریها انجام شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی خوزستان در اینباره افزود: ما آمادگی داریم برای ده شهر استان اعتبار برای بازارچههای صنایع دستی اختصاص دهیم تا نقش به سزایی در حوزه صنایع دستی که دارای ظرفیتهای ویژهای در استان هست ایفا کنیم.
همچنین در ادامه پس از توضیحات موسوی درخصوص مرمت اضطراری بناها و بافتهای تاریخی، مصوب شد که مالکان و بخشهای خصوصی توسط اداره کل میراث فرهنگی استان هدایت و کمک شوند و بحث مشوقهای این مالکان و سرمایهگذاران از سوی دستگاههای متولی مثل شهرداری و بانکها دنبال شود تا تجربههای موفق در این زمینه همانند خانه ماپار اهواز، خانه محسنی در بهبهان و خانه مستوفی در شوشتر تکرار شوند.
موسوی در پایان جلسه خاطرنشان کرد: مصوبات این کارگروه قطعاً از سوی اعضاء پیگیری خواهد شد تا مسیر نهایی شدن مصوبات و اجرایی شدن آنها هرچه سریعتر اتفاق بیفتد.