بناهای تاریخی بشیر نذیر و اخوان در خوزستان جان تازه ای میگیرند
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بهبهان از بازسازی دو بنای تاریخی در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، کبری ابوعلی اظهار داشت: یکی از بناهایی که مرمت آن را آغاز کردهایم، بقعه تاریخی بشیر نذیر است که در دوره صفویان بنا شده و در سالهای گذشته به دلایل مختلف مورد بیمهری قرار گرفته بود.
وی ادامه داد: مرمت این بنای تاریخی با تخصیص اعتباری به مبلغ 53 میلیون تومان از سوی ادارهکل میراث فرهنگی استان و مدیریت میراث فرهنگی بهبهان هماکنون در حال انجام است و بهزودی برای بازدید علاقهمندان بازگشایی خواهد شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی بهبهان اظهار امیدواری کرد: اتمام مرمت بشیر نذیر باعث شود تا این بنای ارزشمند تاریخی که به ثبت ملی نیز رسیده است به محلی برای بازدید گردشگران و علاقهمندان به میراث فرهنگی و معنوی شهرستان بهبهان تبدیل شود.
ابوعلی در ادامه از مرمت یکی از شاهکارهای معماری دوره قاجار در شهرستان بهبهان خبر داد و گفت: خانه اخوان که در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسیده است و از شاهکارهای معماری دوره قاجار به حساب میآید؛ با همت و تلاش اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان بهبهان و با تخصیص اعتباری در حدود 77 میلیون تومان مرمت و بازسازی میشود.
وی بیان کرد: این اقدام در راستای غنیسازی صنعت گردشگری و احیای میراث فرهنگی و معنوی استان خوزستان، با اهتمام مدیریت اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان بهبهان در دستورکار قرار گرفته و عملیات مقاومسازی، بهسازی و مرمت آن باتوجه به نوع معماری خاص بنا، با استفاده از پیمانکار تخصصی و مجرب آغاز شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بهبهان در پایان تأکید کرد: بازسازی و مرمت این بناهای بینظیر و تاریخی، شهرستان بهبهان را به یکی از قطبهای گردشگری کشور تبدیل میکند و گردشگران و فرهنگدوستان ایرانی و خارجی را روانه این شهرستان فرهنگی و تاریخی خواهد کرد.
لازم به ذکر است، بنای بشیر و نذیر مربوط به دوره صفوی است و در بهبهان، بلوار بشیر و نذیر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۲۳۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
همچنین خانه تاریخی اخوان متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است که معماری آن مانند دیگر خانههای بافت قدیم شهر بهبهان و با همان مصالح سنگ و گچ ساخته شده است. این خانه متعلق به یکی از شهروندان صاحبنام آن دوره بنام حاج شکرالله رحیمی معروف به اخوان بوده که پس از وصلت خانوادگیشان با خانواده بهادر دیوان یعنی دختر نجفخان به همسری پسرش این خانه را به عنوان مهریه عروسش به وی بخشید که پس از آن به مالکیت خانم فرنگیس منصوری در آمد و هم اکنون که بنام خانه اخوان معروف است. این خانه تاریخی در سال 1384 با شماره ثبت 14701 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.