مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان:
طرح جامع بررسی هورالعظیم تهیه و تدوین شود
مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان در جلسه بررسی اقدامات انجام شده در خصوص شکستگی دایک مرزی هورالعظیم، گفت: حفظ هورالعظیم اولویت و مهمترین مسأله برای ما محسوب میشود، دیگر مسائل پس از این اولویت قرار میگیرد؛ چرا که همه در گرو حفظ این تالاب هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، کیامرث حاجی زاده هورالعظیم را یکی از نقاط مهم در حوزه اقتصاد مردم منطقه، فرهنگ و یادگار هشت سال دفاع مقدس خواند و اظهار داشت: وجود ریزگردها و خشکسالی های اخیر نیز بر حفظ و نگهداری این تالاب و دیگر تالاب های استان می افزاید.
وی با اشاره به آتش سوزی در بخش عراقی تالاب هورالعظیم در تابستان سال جاری، بیان کرد: همین آتش سوزی به تنهایی موجب نارضایتی و بروز مشکلات عدیده ای برای مردم منطقه شد، که علت اصلی آن خشک شدن قسمت عراقی تالاب هور العظیم بود.
مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان افزود: ۲ سوم مساحت هورالعظیم در عراق است و حق آبه آن توسط دولت عراق به دلیل سیاست این دولت و مشکلات منطقه ای و همچنین مشکلات ۲ رودخانه های دجله و فرات به دلیل سدسازی ها داده نشده است.
وی ادامه داد: وقتی جزیره ای فکر می کنید و هر کسی منافع بخشی خود را در نظر می گیرد مشکلات عمده آن به استان می رسد و برای مردم و محیط زیست درد سرساز می شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان عنوان کرد: مسأله هورالعظیم برای استان بسیار جدی و مهم است؛ چرا که این روزها با انواع مشکلات و تهدیدات زیست محیطی در استان مواجه هستیم، اگر سال گذشته آبی که از سیل ۹۵ مانده را نگه داری نمی کردیم، بخش ایرانی نیز دچار حریق می شد و یک کانون گرد و خاک با وسعتی بالغ بر ۱۲۰ هزار هکتار در درون کشور شکل می گرفت.
وی افزود: اگر امسال این میزان بارندگی را نداشتیم، مطمئن باشید که سال آینده قسمت عراقی هورالعظیم یکی از منابع بزرگ گرد و غبار بود و از طرفی نیز آتش سوزی نیز به این مشکلات اضافه می شد.
حاجی زاده ضمن بیان این که متولی تالاب ها محیط زیست است، اظهار کرد: آب و برق هیچ گونه سودی از هورالعظیم ندارد، بلکه وظیفه آب و برق مهار آب ها در مرزها است.
وی با اشاره به وضعیت دایک مرزی، توضیح داد: دایک مرزی هورالعظیم از استاندار لازم برخوردار نیست و استحکام لازم را ندارد و می توان گفت حتی در حد یک بند خاکی نیست؛ چرا که بتن در آن به کار نرفته است.
مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان با بیان این که هورالعظیم مساله ای ملی است و در این خصوص با هیچ کسی تعارفی وجود ندارد، تصریح کرد: حوزه مرزی باید در حوزه دایک مرزی هزینه کنند و اعتباری در این خصوص تخصیص دهند.
مصوبات:
- مقرر گردید دپوی مصالح و لاشه های مورد نیاز جهت موارد اضطراری و ترمیم شکستگی ها و مناطق در معرض شکستگی ظرف مدت یک ماه با مدیریت سازمان آب و برق و در پنج نقطه (۳ محل توسط شرکت متن و ۲ محل توسط سازمان آب و برق) با همکاری و حفاظت فرماندهی مرزبانی انجام گیرد.
- سازمان آب و برق نسبت به شناسایی نقاط بحرانی با احتمال شکستگی قریب الوقوع و ترمیم آن ها به ویژه به صورت بتن ریزی پایه با همکاری شرکت متن و مرزبانی منطقه اقدام نماید.
- با توجه به مصوبات گذشته عملیات اجرایی احداث سه دهنه پل روی جاده شط علی آغاز شود.
- طرحی جامع به منظور بررسی وضعیت کلی و جزیی دایک مرزی و شناسایی نقاط بحرانی و ترمیم کلی آن توسط کمیته ای با محوریت سازمان آب و برق و حضور شرکت متن، فرماندهی مرزی، اداره کل محیط زیست و نظارت اداره کل انتظامی مرزی حداکثر ظرف مدت یک ماه با تعیین میزان اعتبار مورد نیاز و سهم هر دستگاه اجرایی تهیه و به استانداری جهت تصمیم گیری ارائه شود.
- فرماندهی مرزبانی در جهت حفاظت از دایک مرزی سبت به جلوگیری از تردد غیرضروری ماشین آلات به ویژه خودروهای سنگین اقدام نماید.
- شرکت متن براساس مصوبات گذشته با هماهنگی فرماندار هویزه نسبت به کاشت نی در حاشیه جاده های آنتنی اقدام کند.