خبرگزاری کار ایران

شریعتی گفت:

اعطاء هزار بورس تحصیلی به دانش‌آموزان بی‌بضاعت خوزستان/ضرورت بکارگیری نخبگان در امور اجرایی

اعطاء هزار بورس تحصیلی به دانش‌آموزان بی‌بضاعت خوزستان/ضرورت بکارگیری نخبگان در امور اجرایی
کد خبر : ۶۶۶۳۵۶

استاندار خوزستان گفت: ملاک‌های اعطای این بورس در مهرماه اعلام می‌شود و این بورس دی‌ماه به دانش‌آموزان اعطاء خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، غلامرضا شریعتی اظهار داشت: امروز یکی از شاخص‌هایی که در ارتقا توسعه و میزان توسعه یافتگی جوامع مطرح می‌شود، آموزش و نحوه پرورش افراد است. یکی از مهمترین منابع ارتقاء سطح محتوای آموزشی در تشکیل دهندگان اجتماع، بستر آموزشی آن جامعه است.

وی افزود: سرمایه انسانی از بازتولید دانش و ایجاد زمینه های انتقال در جامعه شکل می‌گیرد و می‌تواند آن را متحول کند. کشورهای توسعه‌یافته توانسته‌اند سطوح نیازمندی‌های آموزشی خود را دسته‌بندی کرده و با ایجاد دستورالعمل‌های مختلف، راه کارهای مناسب ارائه دهند.

استاندار خوزستان گفت: توسعه و رشد ملی، تنها به افزایش درآمدهای ملی بستگی ندارد. متناسب با این امر، آموزش و پرورش، سرمایه‌های انسانی و شاخص‌هایی مانند ارتقاء سطح آگاهی‌های عمومی و ایجاد آموزش های همگانی، ارتقاء سطح کارشناسی آموزگاران و ... نیز در این زمینه تاثیرگذار هستند.

شریعتی عنوان کرد: مجریان و دست‌اندرکاران آموزش و پرورش باید به چهار محور اساسی توجه داشته باشند. سیاست‌گذاری در راستای تحقق اهداف اجتماعی از طریق فراهم کردن فرصت‌های برابر آموزشی، ایجاد شرایط و بستر‌های لازم برای آموزش در جهت تعالیم مستمر هدفمند و اثربخش، پرورش و آموزش نیروی انسانی مورد نیاز جامعه در راستای حل معضلات اجتماعی و ملی جامعه و تولید محتوای آموزشی و دانش مبتنی بر انگیزه آفرینی مصادف با امر توسعه، محورهایی هستند که باید در آموزش و پرورش دنبال شوند.

وی ادامه داد: اگر به چهار محور گفته شده توجه کنیم، جامعه آموزشی پویایی خواهیم داشت. توجه به نخبگان و استفاده از این نخبگان در کرسی‌های اجرایی از دیگر کارهایی است که باید دنبال کنیم. اگر مبنای تعیین مدیران آموزشی، علمی باشد و از نخبگان استفاده شود، تأثیرات بسیار مثبتی در آموزش و پرورش خواهیم دید. می‌توانیم آموزش و پرورشی طراحی کنیم که موجب افزایش ارتقاء سطح کیفی آموزش باشد.

استاندار خوزستان خاطرنشان‌کرد: شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل 6 تا 14 ساله برای دومین سال پیاپی اجرا می‌شود. از همه فرمانداران، شهرداران، دهیاران و شوراهای اسلامی شهر و روستا می‌خواهم در این زمینه به ما کمک کنند. همچنین تهیه حداقل هزار بورس تحصیلی برای دانش‌آموزان بی‌بضاعت ممتاز در دستور کار ما قرار دارد. این بورس دی‌ماه به دانش‌آموزان اعطاء خواهد شد. ملاک‌های اعطای بورس نیز در مهرماه اعلام می‌ گردد. این هزینه از منابع استانی و کمک‌های مردمی تأمین می‌شود. البته تلاش می‌کنیم که هزینه در نظر گرفته شده، افزایش پیدا کند.

شریعتی تصریح کرد: طرح ایجاد مدرسه مجازی برای ادامه تحصیل دختران تارک تحصیل در مقطع دبیرستان نیز قرار است به صورت پایلوت اجرا شود تا دانش‌آموزان دختر مستعد به دلیل نداشتن امکانات لازم برای رفتن به مدرسه، از تحصیل باز نمانند. تجهیزات لازم برای این امر نیز خریداری می‌شود و در اختیار این افراد قرار خواهد گرفت. طرح دیگر ما برگزاری کلاس‌های کنکور با حضور مؤسسات برتر در سطح استان است تا دانش‌آموزان کم‌برخوردار نیز از کلاس‌های مناسب برخوردار شوند.

وی افزود: تأمین دو میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار برای تجهیز مدارس مناطق کم‌برخوردار نیز انجام شده است و این اعتبار مهرماه در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. همچنین با سازمان برنامه و بودجه توافق‌هایی انجام شده تا امسال در زمینه بحث سرمایش مدارس یک تحول صورت بگیرد. مساله آلودگی و مقابله با ریزگردها نیز در برخی شهرستان‌ها به طور ویژه دنبال می‌شود و تجهیز مدارس به پنجره‌های دو جداره در این شهرستان‌ها در دستور کار قرار دارد. همچنین برنامه‌های دیگری در زمینه نوسازی و هوشمند کردن مدارس در دستور کار قرار دارد.

استاندار خوزستان گفت: از فرمانداران، بخشداران، دهیاران، شهرداران و شوراها می‌خواهم که چنین نشست‌هایی را در شهرستان‌های خود برگزار کنند. همه امکانات شهرستان‌ها باید برای مدارس و آموزش و پرورش بسیج شود. کوتاهی در این زمینه از سوی هیچکدام از مسئولان به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.

شریعتی تصریح کرد: توجه به مدارس دخترانه به طور ویژه باید مورد توجه مسئولان باشد تا امکانات لازم به گونه‌ای برای دختران فراهم شود که هیچ مشکلی برای ادامه تحصیل متوجه آن‌ها نباشد. امسال قرار است تا پایان سال تحصیلی مدارس کانکسی در استان برچیده شوند و شرایط مناسبی برای تحصیل دانش‌آموزان این مدارس فراهم شود.

وی با اشاره به مشکلات آموزش و پرورش گفت: با وجود تمام مشکلات نمی‌توانیم خوزستان را با سایر استان‌ها، غیرقابل مقایسه بدانیم. ساختار مدیریتی آموزش و پرورش در سایر استان‌ها نیز مانند خوزستان است. باید تمهیداتی را فراهم کنیم که بتوانیم با سایر استان‌ها رقابت کرده و حداقل با استان‌های هم‌تراز خود قابل مقایسه باشیم.

استاندار خوزستان بیان کرد: اگر می‌خواهیم رشد و ارتقاء شاخص‌های فرهنگی استان را ببینیم، توسعه را باید از پایه شروع کنیم که این پایه، ارتقا سطح آموزشی در استان است. باید فرهنگ عمومی را برای احساس نیاز به امر آموزش، ارتقاء دهیم؛ به گونه‌ای که خانواده‌ها بیش از پیش احساس کنند که فرزندان آن‌ها به آموزش و پرورش و هزینه کردن در این زمینه نیاز دارند.

شریعتی خاطرنشان‌کرد: علی‌رغم اینکه در صد سال گذشته خوزستان با چالش‌های زیادی مواجه بوده است و شاید بسیاری از استان‌ها چنین چالش‌هایی نداشتند، نباید خود را در یک سطح پایین‌تر از سایر استان‌ها بدانیم. باید شاخص‌های مناسبی در این زمینه تعریف شوند و به سمت این شاخص‌ها حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: در مهرماه امسال 576 کلاس درس به کلاس‌های درس ما افزوده می‌شوند. تا پایان سال نیز بیش از 500 کلاس دیگر وارد مدار خواهند شد. این توسعه فضاهای آموزشی باید حتما همراه با مسائل نرم‌ افزاری و فراهم کردن آموزگاران لازم برای این کلاس‌ها باشد.

استاندار خوزستان گفت: آموزش و پرورش خوزستان قدمت زیادی دارد و در دو سه سال اخیر تعداد بازنشستگان آن زیاد بودند. سال گذشته در تمام کشور سه هزار معلم حق‌التدریس جذب شدند؛ اما در خوزستان چهار هزار و 300 معلم جذب کردیم. جذب این معلم‌ها و ادامه تدریس آن‌ها آسان نبوده است. از نظر قانونی این کار درست نبود و مدیران به دلیل این کار بارها بازخواست شدند اما خوزستان به این کار نیاز داشت.

شریعتی ادامه داد: البته در نحوه جذب و انتخاب این معلم‌ها مشکلاتی وجود داشت که این شیوه‌ها باید اصلاح شوند. از همه دستگاه‌های اجرایی می‌خواهم برای کمک به آموزش و پرورش بسیج شوند و هیچ مضایقه‌ای در این راه نداشته باشند. همچنین از فرمانداران می‌خواهم اگر دستگاهی امکان کمک به آموزش و پرورش دارد اما این کار را نمی‌کند، با او برخورد کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز