خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری با اصحاب رسانه عنوان شد؛

تشریح اهم اقدامات دولت در خوزستان توسط غلامرضا شریعتی/در زمینه حمایت از کالای ایرانی مُصر هستیم

تشریح اهم اقدامات دولت در خوزستان توسط غلامرضا شریعتی/در زمینه حمایت از کالای ایرانی مُصر هستیم
کد خبر : ۶۲۸۸۶۱

عصر امروز چهارشنبه نهم خردادماه، نشست خبری غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان با اصحاب رسانه ی این استان، در سالن شهید رجایی استانداری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، غلامرضا شریعتی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه ی استان که عصر امروز چهارشنبه (9خرداد) برگزار شد، بیان کرد: تعرفه قبوض برق و آب و... توسط دولت تصویب و طبق آن اعمال می‌شود و کسی حق ندارد تعرفه‌ای غیر از آن اعمال کند. اگر موردی مشاهده شد که خلاف مقررات باشد باید گزارش و بررسی شود و حتما برخورد خواهد شد.

وی در خصوص لایروبی رودخانه کارون گفت: اگرچه این کار از اولویت‌های وزارت نیرو نیست، اما اقدامات جزیی در این زمینه شده است. دستگاه‌های موجود قدیمی هستند در حالی که برای اینکار حتما باید با تکنولوژی روز کار شود که در دستور کار است. کارشناسان اولویت لایروبی کارون را در مسیر اهواز تا خرمشهر و آبادان دانستند و گفتند امکان کشتیرانی با توان هزار تن تا دارخوین وجود دارد و از آنجا به بعد باید لایروبی شود که برای اینکار با یک تیم هلندی وارد مذاکره شده ایم.

استاندار خوزستان تصریح کرد: دو روز پیش در شورای اقتصاد مبلغ ۵.۵ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه برای توسعه مخازن نفتی کشور مصوب شد که موجب می‌شود افت تولید جبران شود و بین ۲۷۰ تا ۳۶۰ بشکه تولید نفت افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: از این مبلغ ۴.۶ میلیارد دلار مربوط به حوزه مناطق نفت‌خیز جنوب و حدود ۴.۲ میلیارد دلار مربوط به خوزستان است. از این محل باید ۲۸۴ حلقه چاه نفت و ۸۰ دکل زده شود. این کار از سال ۹۷ آغاز می‌شود و حداکثر تا سال ۹۹ خاتمه پیدا می‌کند. هر دکل نفتی به طور میانگین ۲۸۰ تا ۳۰۰ نفر را به طور مستقیم مشغول به کار می‌کند. انتظار داریم بین ۲۰ تا ۲۴ هزار نفر مشغول به کار شوند که عمده آن در خوزستان است.

شریعتی با بیان اینکه مناطق نفت‌خیز ۴۰ درصد نیازهای خرید خود را از خوزستان تامین می‌کند، گفت: شرکت‌هایی که اکنون در حوزه فعال هستند اکنون باید دامنه کار خود را گسترش دهند و فعالانه‌تر وارد شوند. بنابراین به طور غیرمستقیم نیز مشاغلی ایجاد خواهد شد و برآورد این است که بین ۴۰ تا ۴۵ هزار نفر مشغول به کار شوند.

وی ادامه داد: از محل این سرمایه گذاری موفق شدیم دولت را متقاعد کنیم که چهار درصد حجم این سرمایه گذاری معادل ۲۲۲ میلیون دلار را به عنوان مسوولیت‌های اجتماعی در همان استان‌ها صرف کارهای عام‌المنفعه شود و این مقدار از محل دولت پرداخت شود. این مقدار با نظر شورای برنامه‌ریزی استان هزینه می‌شود.

استاندار خوزستان با اشاره به سفر رییس جمهور به استان و وعده او برای حل مشکل آب و فاضلاب استان، عنوان کرد: این کار یک ابر پروژه ۱۱ هزار میلیارد تومانی بود اما پس از آن مصوبه‌ای انجام شد که در آن آب و فاضلاب، پایداری شبکه‌های برق استان، ریزگردها، فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، حق آبه تالاب‌ها و ... از بندهای آن بود.

وی گفت: اکنون در آبادان، خرمشهر و شادگان آب شرب در وضعیت نگران کننده‌ای قرار دارد. امیدواریم در یک ماه آینده فاز دوم آبرسانی غدیر راه‌اندازی شود و آب برای این شهرستان‌ها از این طریق تامین شود. اگر مصوبه دولت نبود امکان این کار نبود زیرا از سال ۸۷ تا ۹۵ دولت در پروژه آبرسانی غدیر که بزرگترین پروژه ایران است ۹۵۰ میلیارد تومان هزینه کرده اما در سال ۹۶ این مبلغ ۸۵۰ میلیارد تومان بوده است و ۱۰۵ کیلومتر لوله نصب شده است.

استاندار خوزستان ادامه داد: طرح فاینانس داخلی برای اینکار انجام شد و دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان لوله باید خریداری شود که هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان آن برای خوزستان است و تنها قسمت خوزستان این فاینانس اجرا شده است. ظرف چند سال آینده آب سد دز را برای مردم جنوب خوزستان تامین خواهیم کرد و کرخه موقت در نظر گرفته شده است.

شریعتی عنوان کرد: قسمت دوم خط لوله اهواز نیز به پیمانکار واگذار شده است و انتظار داریم تا یک سال آینده تکمیل شود و آب اهواز، دغاغله، شیبان و ... از این مسیر تامین شود و از کارون برداشت نشود. کار آب شمال شرق نیز آغاز شده و فاینانس آن باید تامین شود. برای جنوب شرق نیز در مرحله مناقصه هستیم.

وی بیان کرد: برای مقابله با ریزگردها نیز بیش از ۲۴ هزار هکتار کشت شده است. امسال نیز ۱۰۰ میلیون دلار برای بحث ریزگردها تامین شده است. 50 میلیون دلار نیز برای پایداری شبکه برق خوزستان در نظر گرفته شده است. فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتار در دی ماه گذشته توسط وزارت نیرو پذیرفته شد تا آب آن را تامین کند.

استاندار خوزستان افزود: تصفیه خانه فاضلاب شرق نیز تا یک ماه آینده به پایان می‌رسد و کلکتورهای شرق کارون ۴۶۰ میلیارد تومان فاینانس داخلی شده است. تصفیه‌خانه فاضلاب غرب اهواز نیز در سال ۹۳ تصویب اما رها شده بود که از چند ماه گذشته پیگیری شد و فاینانس آن حدود ۶۰ میلیون دلار با شرکت چینی است. فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری رو به اتمام است. اکنون دو هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌ها کشت چغندر قند شده و برداشت ۳۰۰ میلیارد تومان آن تاکید شده بود.

شریعتی عنوان کرد: غفلتی که در استان شده است این است که عمده تولید برق استان از منابع برق آبی است و تنها نیروگاه سیکل ترکیبی نیروگاه‌های رامین، خرمشهر و آبادان هستند و در ۱۰ سال گذشته تنها فاز گازی نیروگاه بهبهان و ماهشهر راه‌اندازی شده است. کمبود آب، تولید برق را با محدودیت مواجه می‌کند. ما از سال گذشته کمیته‌ای با وزارت نیرو تشکیل دادیم که تعداد زیادی مجوز دریافت کردند اما کاری انجام نمی‌دهند.

وی افزود: اکنون بانک صنعت و معدن کشور ۵ هزار مگاوات فاینانس برای نیروگاه با چین قرارداد امضا می‌کند که مقرر شد از این مقدار دو هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی در خوزستان راه‌اندازی شود که در امیدیه، شوشتر و اندیمشک سه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی و فاز هفتم و هشتم رامین با مجموع ۹۸۰ مگاوات راه‌اندازی خواهد شد.

استاندار خوزستان ادامه داد: فاز دوم نیروگاه خرمشهر آماده انجام است و ستاد اجرای فرمان امام نیز آماده است که نیروگاه هزار مگاواتی در آبادان راه‌اندازی کند. همچنین شرکت غدیر ۹۸۰ مگاوات نیروگاه را در دزفول آغاز کرده است و شرکت خصوصی جهانپارس یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی از محل صندوق توسعه در اندیمشک احداث خواهد کرد. امیدواریم با این پروژه ها وابستگی به نیروگاه‌های برق آبی کم شود. در بحث مدیریت مصرف تمهیداتی اندیشیده‌ایم و برنامه‌ها بر این اساس است که قطعی برق نداشته باشیم.

شریعتی در خصوص رستوران‌های حاشیه رودخانه کارون، تصریح کرد: این کار از زمان استاندار قبلی آغاز شد و ما ساختمان‌هایی که پیشرفت بیشتری داشت را تکمیل کردیم و ساختمان‌هایی که پیشرفت کمتری داشت تا مهرماه راه‌اندازی خواهد شد. پل طبیعت اهواز نیز تمام مراحل قانونی خود را طی کرده است و یک جاذبه گردشگری خواهد بود.

وی در خصوص حمایت از ورزشکاران مقام‌آور استان، گفت: ما در حد توان از این افراد حمایت و هر ساله در برنامه‌ای از این افراد تجلیل می‌کنیم. اعتبارات بخش ورزش از محل ۲۷ صدم نیز سال گذشته رقم قابل ملاحظه‌ای بوده و امسال ۶۴ میلیارد تومان است و در زمینه نوسازی و بازسازی زیرساخت‌های ورزشی اقدامات خوبی انجام شده است و در این بخش در چند سال آینده تحولات اساسی رخ خواهد داد. تاکنون حدود ۴۱ میلیارد تومان از این مقدار برای سال ۹۷ تخصیص داده شده است.

استاندار خوزستان افزود: ما در کنار تمام تیم‌ها هستیم و تمهیداتی اندیشیده شده است. تیم‌های فولاد و نفت آبادان چندان نباید دچار مشکل باشند و در سال گذشته با پیگیری‌ها مبلغ سه میلیارد تومان برای نفت آبادان از بخش پالایش تامین شد. تیم‌های نفت مسجدسلیمان و استقلال خوزستان نیز در حد توان کمک خواهند شد.

شریعتی با بیان اینکه در زمینه حمایت از کالای ایرانی مُصر هستیم،‌ گفت: در سال گذشته در استان نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد تومان کالای داخلی خریداری شده که در کشور دوم بودیم و از این مقدار ۳۹ هزار میلیارد از استان خریداری شده است.

وی در خصوص مسوولیت سرپرستان فرمانداری‌ها، تصریح کرد: تعداد سرپرستان فرمانداری در حال کم شدن است و اکنون شش شهرستان استان دارای سرپرست فرمانداری هستند که از این تعداد پیشنهاد پنج فرماندار به وزارت کشور داده شده و درحال طی کردن مراحل است.

استاندار خوزستان در پاسخ به سوالی درباره تخلفات وی در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: این تخلفات اتهام بود و در دادگاه جمهوری اسلامی در همه موارد تبرئه شد.

وی با اعلام اینکه همیشه دفاع از دولت دکتر روحانی را وظیفه خود می دانم، خاطرنشان کرد:  تمام تلاش من بر این است که از اقدامات دولت تدبیر و امید دفاع کنم . برخی از نمایندگان استان خوزستان از عملکرد استاندار رضایت دارند در حالی که اقدامات استاندار خوزستان در چارچوب اجرای سیاست های دولت بوده است. این مهم  نشان از توجه ویژه شخص رییس جمهور و‌ معاونین و وزرا نسبت به مسائل استان دارد. اگر استاندار در این مسیر تلاش و جدیتی دارد همه ناشی از اهتمام دولت و رییس جمهور به رفع مشکلات استان حکایت دارد. 

استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: اینجانب به عنوان نماینده عالی دولت در استان دفاع تام و‌ کمال از رییس جمهور ، معاون اول رییس جمهور و‌ هیات دولت را بر خود واجب و لازم می دانم چرا که واقف به اهتمام و  نگاه ویژه رییس جمهور و سایر دولتمردان  به استان خوزستان هستم و آن را ارج می نهم. 

شریعتی  اضافه کرد: معتقدم دولت اهتمام  ویژه و بی نظیری در جهت رفع مشکلات استان دارد، پیگیری مداوم و‌ مستمر دکتر نوبخت معاون رییس جمهور در جریان بازدید اخیر وی برای رفع مشکل نخیلات شادگان گوشه ای از این توجه دولتمردان است. دفاع از رییس جمهور و دولت ایشان، دفاع از رای مردم و صیانت از آن است. مردم باید به این باور برسند که رایشان در تصمیمات دولت و رییس جمهور تاثیرگذار است و رییس جمهور به همه تعهدات خود به آنان پایبند است.این دولت برآمده از رای مردم است و همه باید در جهت تحقق مطالبات مردم و اجرایی شدن سیاست های دولت در جهت رضایتمندی شهروندان جدیت داشته باشیم.

شریعتی در خصوص بحث رسیدگی به کالاهای قاچاق در استان، عنوان کرد: برای این کالاها باید حکم قاچاق صادر شود و ضبط دادگاه می‌شوند که پس از صدور حکم، روند آن‌ها طی می‌شود.

وی با اشاره به بهبود فضای کسب و کار در استان، عنوان کرد: اتاق بازرگانی ایران گزارش داده است که در سال ۹۵ خوزستان در این زمینه جزو سه استان آخر کشور بود که در زمستان ۹۶ به رتبه دهم ارتقا پیدا کرد.

شریعتی در خصوص وضعیت پروژه مترو اهواز، تصریح کرد: آنچه در تامین حق دولت است ۵۸۰ میلیارد تومان است که اختصاص یافته است. توافق بین دولت و شهرداری کلان‌شهرها این بوده که معادل هم اعتبارات بگذارند که شهرداری اهواز تنها ۲۰ میلیارد تومان گذاشته است و باید تامین منابع کند، هرچند نظر خود شهردار این است که این مساله در اولویت است. تضمین فاینانس آن نیز با شهرداری و بانک عامل بانک تجارت است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز