بررسی تنش ها در خوزستان و تأثیر آن بر بخش کشاورزی
کارگاه آموزشی تغذیه متعادل گیاه و مدیریت تنش ها در راستای پایداری تولیدات کشاورزی، در اهواز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، کارگاه آموزشی تغذیه متعادل گیاه و مدیریت تنش ها در راستای پایداری تولیدات کشاورزی، با حضور عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، معاون بهبود تولیدات گیاهی، معاون بهبود تولیدات گیاهی، کمیته نظارت و بازرسی بر انواع مواد کودی و کارشناسان و کشاورزان استان، در اهواز برگزار گردید.
معاون بهبود تولیدات گیاهی با بیان اینکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان وجود دارد که ۱۳۸ نوع محصول زراعی و باغی در این اراضی کشت می شود گفت: ۹۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان مشغول فعالیت هستند.
محمد قاسمی نژاد افزود: با وجود تنش کم آبی و منابع آب و خاکی که در استان وجود دارد باید با استفاده از روش های مناسب تنش های موجود را کاهش داد و با استفاده از مدیریت کنترل بیولوژیکی و تلفیقی عوامل زیان رسان را مدیریت کرد.
وی ارتقاء ضریب مکانیزاسیون، بومی کردن تکنولوژی، توسعه کشت گلخانه ای و لزوم اعمال روش های خاص در خصوص بهره وری از نهاده ها را از دیگر راه های توسعه و ترویج کشت بهینه دانست.
دبیر کمیته نظارت و بازرسی بر انواع مواد کودی استان نیز گفت: با توجه به روند افزایش جمعیت و لزوم مدیریت افزایش تولید در واحد سطح ناگزیر به افزایش تولیدات محصولات هستیم.
علیرضا جعفر نژادی در ادامه افزود: عدم توجه به عناصر غذایی و تخلیه خاک ها، از بین رفتن فیزیک خاک و وجود بیماری های مختلف که باعث ایجاد تنش و اثر گذاری بر تولیدات شده است را از عمده مشکلات موجود دانست.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد حاصلخیزی خاک در خوزستان دچار مشکل تغذیه ای است یادآور شد: ارائه برنامه غذایی مناسب و برگزاری کلاس های آموزشی در همه مراحل فنولوژیکی گیاه می تواند کمک شایانی به این امر کند.
در ادامه محمد بنی غیبی عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور توجه به نقش عناصر غذایی در تغذیه را بسیار مهم دانست و گفت: با بررسی تنش های خشکی، اکسیژن و گرما، می توان عدم توجه به نیاز عمومی و اختصاصی گیاه، عدم توجه به شیوه استفاده صحیح کود با توجه به شیوه های جذب توسط ریشه و انتخاب گیاه و عدم توجه به نقش تغذیه در گذر از تنش های محیطی را از عمده مشکلات بخش کشاورزی نام برد.