بستهی خبری سومین روز برپایی نهمین نمایشگاه تخصصی نفت خوزستان
نهمین نمایشگاه تخصصی صنعت نفت خوزستان، امروز نیز به کار خود ادامه داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، این نمایشگاه که از روز پنجشنبه 11 آبانماه در محل نمایشگاه های دائمی اهواز افتتاح شد، فردا یکشنبه 14 آبان، به کار خود خاتمه می دهد.
اهم اخبار روز سوم برپایی این نمایشگاه به شرح زیر است:
*بازدید مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از نمایشگاه و شرکت در نشست خبری
بیژن عالیپور امروز با حضور در نمایشگاه بین المللی اهواز از غرفه های نمایشگاه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت دیدن و با سازندگان قطعات گفت و گو کرد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در نشست خبری نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت خوزستان با اشاره به تلاش های این شرکت برای بومی سازی و توسعه ساخت داخل بر اساس برنامه های کلان کشور، تاکید کرد: نفت شاگرد اول اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در کشور است.
وی در خصوص کیفیت برگزاری نمایشگاه عنوان نمود: حدود 61 درصد از سازندگان و 34 درصد از تامین کنندگان و 5 درصد از شرکت های خدماتی در این نمایشگاه حضور دارند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به اینکه تلاش این شرکت در راستای تامین و تولید بیش از سه میلیون بشکه نفت در روز است، عنوان کرد: در این راستا برنامه ریزی ها و مطالعات دقیقی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: خوشبختانه در این زمینه تولید کنندگان ساخت قطعات صنعت نفت در استان و کشور همکاری بسیار خوبی دارند و امیدواریم که بتوانیم در آینده ای خیلی نزدیک برنامه های تولید در این شرکت محقق شود.
عالی پور بیان کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد از قطعات مورد نیاز این صنعت در داخل کشور و بیش از ۴۱ درصد از این میزان در داخل استان خوزستان تامین می شود.
وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به جزییات جدیدی در خصوص مهار فوران چاه 147 رگ سفید گفت: کارشناسان ما به صورت شبانه روز در حال فعالیت هستند و از ابزار و تکنولوژی های روز برای مهار آتش استفاده می شود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تصریح کرد: فعالیت ها برای خروج تجهیزات و متعلقات دکل ادامه دارد و طی 4 روز گذشته برای مهار آتش، ۲۵۰ کیلومتر خط لوله انتقال آب کشیده شده است.
عالی پور گفت: قرار است به زودی دو دکل حفاری در مسیر منطقه نفتی رگ سفید مستقر شوند تا از این طریق به مهار آتش چاه کمک شود.
وی تاکید کرد: همه امکانات مورد نیاز در مناطق نفت خیز و نیز شرکت ملی حفاری ایران برای مهار آتش و انجام همکاری های مشترک در این زمینه بسیج شده اند.
*حضور مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون در نمایشگاه
پورهنگ با حضور در این نمایشگاه، نمایشگاه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت را نقطه اتصال صنعت نفت، دانش ورزان و صنعتگران دانست و گفت: از آنجائیکه صنعت نفت در ایران عزیز به عنوان بزرگترین صنعت و پایه اقتصاد کشور به حساب می آید، همواره تحت تاثیر شرایط خاص قرار داشته و به همت کارکنانش، هیچ گونه خللی در روند فعالیتش ایجاد نشده است.
وی افزود: در سالهای اخیر، به اشتراک گذاری دانش فنی صنعت نفت با شرکت های دانش بنیان و سازندگان مستعد داخلی، زمینه خودکفایی این صنعت از محصولات خارجی را فراهم آورده است و نمایشگاه های تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت، کانون این همکاری و تسهیم دانش است که در نتیجه آن، بخش عظیمی از قطعات مورد نیاز برای ماشین آلات و تجهیزات فرایندی، ساخته و بومی سازی گردیده است.
پورهنگ به تولید شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون در شش ماه نخست سال 96 اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در نیمه اول سال 96 ، با تولید روزانه بیش از 570 هزار بشکه نفت، توانستیم برنامه تولید را به میزان 109 درصد در بخش افزایش دبی نفت محقق سازیم.
مدیر عامل شرک بهره برداری نفت و گاز مارون افزود: تحقق 107 و 110 درصدی به ترتیب در تولید گاز خامی و نفتا حاصل شد و موفق شدیم در مقطع مذکور، 107700 بشکه نفت را با استفاده از MOT و MOS استحصال کنیم که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، 8 درصد افزایش داشته است.
پورهنگ افزایش ظرفیت 20 هزار بشکه در روز را در توان تزریق پساب بسیار اثر بخش ارزیابی کرد که به موجب آن روزانه 98.6 درصد پساب های نمکزدایی به چاه های دفعی تزریق می گردد.
وی در پایان به عملکرد شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون درحوزه ساخت، پرداخت و گفت: از فروردین تا شهریور امسال، 4494 قطعه را با هزینه 7.7 میلیارد ریال با مشارکت صنعتگران داخلی ساختیم و 265 قطعه را با هزینه 2.4 میلیارد ریال تعمیر کردیم و علاوه بر آن 13 پمپ ساخت داخل را خریدیم و الکتروپمپ های قدیمی را بهسازی کردیم که آن 20 هزار بشکه افزایش در تزریق پساب نمکرزدایی، نتیجه این اقدام به موقع بود.
*گفتگوی ویژه مدیر تعمیرات تجهیزات صنعتی و ماشین آلات فرایندی مناطق نفتخیز جنوب
عبدالامیر حویزاوی با بیان اینکه در سال 88 تصمیم برآن شد که نمایشگاهی تحت عنوان ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان، اینجا و در مرکز اصلی تولید نفت کشور برگزار گردد، گفت: تعامل بسیار سازنده ای بین ما، شرکتهای دانش بنیان و سازندگان ایجاد شد و ما همواره رویدادها، دستاوردها و خدمات ارائه شده در نمایشگاه های پیشین را رصد کرده و پس از ارزیابی کمی و کیفی محصولات ارائه شده، اقدام به ارتباط گیری و همکاری با ارائه دهنده آن سرویس نمودیم.
وی افزود: توربین گازی کاملا ایرانی " تیدا" که نسخه کاملا داخلی توربین های گازی سولار است با همکاری یک شرکت دانش بنیان ایرانی طراحی و تولید شد ، در حال حاضر پس از گذراندن زمان تست، عملیاتی شده و در حال کار است و نکته مهم و قابل توجه این است که ایده ی تیدا در همین نمایشگاه ساخت تجهیزات صنعت نفت مطرح و پس از بررسی و تائید، با تسهیم دانش بین ما و سازنده، با بهترین کیفیت ساخته شد.
وی یادآور شد: ریسک کردیم، اما نتیجه اعتماد ما به سازندگان مثبت بود و به جرات می توانم بگویم که شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، بر حسب فرمان مقام معظم رهبری، به طرح و ایده های سازندگان اعتماد کرد و در اقدامی منحصر به فرد، فرایند عظیم تولید نفت را تبدیل به بستری کرد تا دانش و صنعتگر ایرانی در بهسازی، تعمیر و ارتقاء ماشین آلات و تاسیسات عملیاتی آن ورود کنند.
مدیر تعمیرات تجهیزات صنعتی و ماشین آلات فرایندی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به عملکرد زیر مجموعه اش اشاره کرد و افزود: وظیفه اصلی ما تعمیرات اساسی ماشین آلات شامل توربین، کمپرسور و پمپ هایی با قدرت بالای 4000 اسب بخار، تاسیسات اعم از کارخانه های بهره برداری و نمکزدایی و ایستگاه های تقویت فشار گاز و تزریق گاز علاوه بر تجهیزات فرایندی است.
حویزاوی در ادامه گفت: در سال 95، تعداد 23 کارخانه بصورت پکیج مورد تعمیرات اساسی قرار گرفت، تعداد تجهیزات تعمیرات اساسی شده 842 تجهیز بود، 94 ماشین اعم توربین ، کمپرسور و پمپ تعمیر شد و در بخش ماشین آلات با توان زیر 4000 اسب بخار، 2141 ماشین و 2349 قطعه تعمیر شد و علاوه بر این، 4864 عدد انواع شیرآلات ایمنی و فرایندی نیز به همت کارکنان عزیز مجموعه تعمیرات تجهیزات صنعتی و ماشین آلات فرایندی تعمیر شد.
وی در پایان به سال 96 نیز پرداخت و گفت: امسال ، تا پایان شهریور ماه، 9 کارخانه به صورت پکیج تعمیرات اساسی شد، در بخش تجهیزات، 405 تجهیز و در بخش ماشین آلات ، 55 ماشین را تعمیر کردیم و 389 ماشین با توان زیر 4000 اسب و 1314 قطعه را نیز اورهال کردیم و 3000 عدد انواع شیرآلات ایمنی و فرایندی را مورد تعمیرات اساسی قرار دادیم.
*ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت همواره در دستور کار بوده است.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نیز در نشست خبری ویژه نهمین نمایشگاه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت خوزستان ارتباط صنعت نفت و سازندگان را از منظر تولید مورد بررسی قرار داد و گزارشی از میانگین تولید این شرکت ارائه کرد.
عبدالرضا دبیری تولید را همواره دستخوش فراز و نشیب های فراوان دانست و گفت: از دیرباز تلاش بر این بوده است تا با نگهداری و بهسازی تاسیسات و ماشین آلات، تولید بر اساس برنامه محقق گردد و چرخ اقتصاد نفت محور کشور بچرخد، اینجاست که ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت هم همواره در دستور کار بوده و در سالهای اخیر ، به خاطر تحمیل تحریم های خصمانه بر علیه کشورمان، جلوه جدی تری گرفت.
وی افزود: از طرفی، کاهش طبیعی هم به دلایل متعدد متوجه تولید گردیده و بعضا مشکلاتی را بوجود می آورد اما ما از یکسال گذشته توانستیم با تکیه بر توان و تجربه کارکنان شرکت و بکارگیری پتانسیل های موجود در نهادهای دانش بنیان و صنعتگران داخلی، تولید را به میزان یک میلیون بشکه در روز افزایش دهیم و از سوی دیگر، با پیش بینی پروژه های مرتبط با تولید روی 150 چاه توسعه ای، ترمیمی و تعمیری، از کاهش روزانه 450 هزار بشکه نفت جلوگیری شد که در کل 1.450.000 بشکه افزایش تولید را تجربه کردیم.
دبیری به حجم عظیم تاسیسات و ماشین آلات فرایندی شرکت نیز اشاره کرد و اذعان داشت: مناطق نفتخیز جنوب متشکل از 150 کارخانه فعال اعم از بهره برداری، نمکزدایی، تقویت فشار گاز، تزریق گاز و گاز و گازمایع است که دریایی از تاسیسات، تجهیزات، خطوط لوله و ماشین آلات فرایندی است و در چند ساله اخیر بار اصلی ساخت و تامین تجهیزات و قطعات مختلف این حجم عظیم بر شانه صنعتگران ایرانی بوده است که خوشبختانه پیچیده ترین قطعات و حتی ماشین آلات- به طور مثال توربین گاز کاملا ایرانی تیدا- ساخته شد و اکنون مناطق نفتخیز جنوب با اقتدار، بیش از 83 درصد نفت ایران عزیز را تولید می کند.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به دستاوردهای نمایشگاه های پیشین نیز پرداخت و افزود: در نمایشگاه هشتم، پمپ فرایندی پیچیده ومهم BB3 که به دست توانمند صنایع داخلی ساخته شده بود را رونمایی کردیم و جالب است بدانید که بیش از 85 درصد نیاز کالایی ما در ایران تولید می شود و 45 درصد این مقدار سهم صنعتگران خوزستانی است.
دبیری در ادامه تکنولوژی انحصاری مناطق نفتخیز در طرح آماک را مطرح نمود و گفت: ما در بخشی از طرح جمع آوری گازهای ترش یا همان آماک، مخلوط H2S و CO2 را با استفاده از 97 کیلومتر خط لوله ، پس از نم زدایی، به مجتمع پتروشیمی ارسال می کنیم که در آنجا از آن 140 تا 170 تن گوگرد تولید می گردد، حال اینکه فشار افزایی این مخلوط در خط لوله کاری بسیار حساس ، خطرناک و در دنیا منحصر بفرد است و اگر نم زدایی انجام نگردد، خط لوله پس از یک ماه دچار خوردگی می گردد؛ ما تکنولوژی ساخت غربال مولکولی نم زدایی محیط های ترش را به صورت انحصاری در اختیار داریم.
عبدالرضا دبیری در پایان به عملکرد تولید مناطق نفتخیز جنوب در نیمه نخست سال 96 اشاره کرد و افزود: ما با نرخ روزانه 2.925.000 بشکه نفت خام ، تولید را به میزان 100 درصد محقق ساختیم، با تولید روزانه 71 میلیون متر مکعب گاز، 112 درصد را در این حوزه تجربه نموده و روزانه 27000 بشکه نفتا تولید کردیم و با تولید 99676 بشکه گاز مایع، 104 درصد برنامه را محقق ساختیم.
*رونمایی از چهار کتاب فنی و تخصصی و 3 تمبر یادبود
امروز همچنین از 4 کتاب فنی و تخصصی کارشناسان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در سالن کارون این نمایشگاه رونمایی شد.
از این تعداد، سه عنوان کتاب در زمینه زمین شناسی شامل اصول نظارت بر عملیات نیم رخ لرزه ای، آشنایی با فناوری و اصول طراحی چاه های انحرافی و نوفه های عملیات لرزه ای قائم و یک عنوان در زمینه مدیریت شامل مدیریت آنومی و خلاقیت کارکنان است.
این کتاب ها توسط کمیته مطالعات و انتشارات روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب منتشر شده اند.
همچنین از یک تمبر یادبود نمایشگاه صنعت نفت خوزستان و 2 تمبر یادبود شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب رونمایی شد.