استاندار خوزستان:
۴۶ درصد از عوامل بروز گرد و غبار، ناشی از کاهش بارندگی است
مقتدایی وجود فلزات سنگین در گرد و غبار را رد نکرد و گفت: همه چیز امکان دارد، ولی نباید با دادن اطلاعات غلط به مردم، جامعه را ملتهب کرد.
استاندار خوزستان گفت: ۴۶ درصد از عوامل بروز گرد و غبار، ناشی از کاهش بارندگی است و دلایل داخلی و خارجی بخشهای دیگر عوامل تشکیل دهنده آن هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، عبدالحسن مقتدایی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران این استان افزود: برخیها دنبال این هستند که مشکل را گردن کسی بیندازند، ما میخواهیم با مردم راحت صحبت کنیم، در هر جامعهای وقتی اتفاقی رخ میدهد، باید همه چیز تحت اصول قرار گیرد.
استاندار خوزستان ادامه داد: هرچند در دو هفتهٔ گذشته فرصت پاسخگویی به اصحاب رسانه نبود، ولی عملکرد خبرنگاران در این خصوص خوب بود.
وی در خصوص عدم حضور برخی مسوولین کشوری در استان گفت: مایل نیستم در زمان وقوع یک مسأله، مسوولین کشوری حضور یابند، زیرا باعثکند شدن روند اداری مدیریت میشود، پس از آن قدم این عزیزان بر روی چشم ماست. مسوولین بایستی با دست پر به استان بیایند، یعنی با تصمیمات مصوب شده.
مقتدایی گفت: مقام معظم رهبری، رئیس جمهور محترم و معاون اول وی، تأکید زیادی به حل معضل گرد و غبار دارند و خوشبختانه دولت اکنون در مسیر رفع این مشکل گام بر میدارد.
وی افزود: با توجه به اینکه مصرف آب جهت شستشوی اماکن از خاک و غبار افزایش یافته، گفتهایم که هزینه آب را در این روزها پایین بیاورند. برای جبران تعطیلی مدارس نیز برنامههایی داریم.
مقتدایی استفاده از مالچ پاشی را مختص شنزارها دانست و گفت: متأسفانه به دلیل عدم اطلاع رسانی دقیق، مردم فکر میکنند با مالچ پاشی مشکل غبار حل میشود.
استاندار خوزستان ادامه داد: شعارها علیه خانم دکتر ابتکار و نمایندگان مجلس، منطقی نیست، اگر معتقدند که این مشکلات مربوط به ۱۲ - ۱۳ سال گذشته است، باید بروند یقه آن مسوولان را بگیرند.
مقتدایی وجود فلزات سنگین در گرد و غبار را رد نکرد و گفت: همه چیز امکان دارد، ولی نباید با دادن اطلاعات غلط به مردم، جامعه را ملتهب کرد.
وی ضمن تأکید به این نکته که بیمارستانها در شرایط حاد نباید هزینهای از مراجعه کنندگان بگیرند در خصوص بارور کردن ابرها گفت: اگر این کار امکان پذیر بود، حتما انجام میگرفت. در خصوص هورالعظیم نیز باید بگویم که اقداماتی که قرار است انجام شود پس از تعیین تکلیف اراضی بالادست صورت میگیرد؛ باید تجهیزاتی فراهم شود تا حفاری با آب اندک صورت بگیرد زیرا هور نباید خشک شود.
مقتدایی در خصوص برخی تجمعات گفت: این تجمعات حتی اگر با دعوت تشکل یا نهاد خاصی باشد، چون فاقد مجوز قانونیاند رسمیت ندارند و تبعات آن متوجه تجمع کنندگان خواهد بود.