با مشارکت صنعت نفت محقق می شود؛
پرداخت ۳۰ میلیارد تومان وام به شرکت های پژوهشی فعال در حوزه نفت
بر اساس توافق نهایی سه جانبه میان صنعت نفت، معاونت فناوری ریاست جمهوری و پارک فناوری پردیس برای ایجاد صندوقی مشترک با سرمایه اولیه ۳۰ میلیارد تومان، وام های کم بهره به شرکت های پژوهشی خصوصی فعال در حوزه نفت و گاز پرداخت می شود.
بر اساس توافق نهایی سه جانبه میان صنعت نفت، معاونت فناوری ریاست جمهوری و پارک فناوری پردیس برای ایجاد صندوقی مشترک با سرمایه اولیه ۳۰ میلیارد تومان، وام های کم بهره به شرکت های پژوهشی خصوصی فعال در حوزه نفت و گاز پرداخت می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا در اهواز، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با بیان این که ماه گذشته توافق نامه ای سه جانبه میان پارک فناوری پردیس، معاونت فناوری ریاست جمهوری و شرکت ملی نفت ایران برای ایجاد صندوقی مشترک بسته شد، گفت: این صندوق به شرکت های خصوصی فعال در حوزه نفت و گاز وام با بهره کم پرداخت می کند.
محمد علی عمادی تصریح کرد: بر اساس این توافق، پارک فناوری پردیس و معاونت فناوری ریاست جمهوری به ازای سرمایه گذاری ۱۵ میلیارد تومانی صنعت نفت در این صندوق، نیز سرمایه گذاری می کنند تا از پروژه های پژوهشی مرتبط با نفت و گاز با وام حمایت شود.
وی اظهار کرد: شرکت ملی گاز و شرکت ملی نفت ایران به ترتیب ۵ و ۱۰ میلیارد تومان در این صندوق مشترک سرمایه گذاری خواهند کرد، ضمن آنکه این سرمایه گذاری تا ۵ سال قابل افزایش است.
بر اساس این گزارش، عمادی پیش از این نیز از موافقت وزیر نفت با تاسیس این صندوق و سرمایه گذاری مشترک شرکت ملی نفت ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفته بود: شرکت های دانش بنیان برای استفاده از وام های این صندوق بایستی تجهیزات، مواد و خدمات مورد نیاز صنعت نفت را با همکاری پارک های علمی و فناوری کشور مانند پردیس انجام دهند.
به گفته مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با هدف ایجاد انگیزه کاری در بین محققان و متخصصان کشور پیش بینی شده که آنها بتوانند تا ٥١ درصد از سهام شرکت های دانش بنیان و وام های آنها استفاده کنند.
برای تحقق این امر بایستی سیستم های انگیزشی برای محققان و متخصصان دیده شود تا آنها احساس کنند که هرگونه پیشرفت در زمینه تجاری سازی، منافع بیشتری برای آنها به همراه دارد، خوشبختانه این موضوع در قوانین تصویب شده از سوی مجلس و دولت یازدهم دیده شده است، به طوری که هم اکنون در قالب سرمایه گذاری های ریسک پذیر وام های خوبی به متخصصان واگذار می شود.
درآمد شرکت های دانش بنیان امروزه در پارک های علمی و فناوری دنیا به شکل چشمگیری افزایش یافته است، به عنوان مثال دانشگاه استنفورد آمریکا با در اختیار داشتن دو هزار شرکت دانش بنیان سالانه بیش از ۶٠ میلیارد دلار درآمد حاصل از فروش دانش فنی دارد، از این رو در صورتی که به شرکت های دانش بنیان کمک شود می توان به راحتی صنعت نفت را به جایگاه والایی در منطقه و جهان رساند.
ساخت گل حفاری پایه نانویی و چهار نوع ماده افزودنی شیمیایی برای افزایش بهره وری در تولید نفت و گاز نمونه های موفق از همکاری شرکت ملی نفت با بخش های خصوصی در حوزه پژوهش و فناوری است و تاکنون پژوهشگران ایرانی توانسته اند راهکارهای علمی خوبی برای مشکلاتی همچون خوردگی در تاسیسات، سبک کردن نفت خام، تفکیک آب و نفت و سایر پیدا کنند.