نماینده ایذه و باغملک در مجلس:
ثبت جهانی ایذه از برنامههای اساسی من طی چهارسال پیش رو خواهد بود
نماینده مردم شهرستانهای ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی از تصمیم جدی خود در پیگیری پرونده ثبت جهانی ایذه در یونسکو خبر داد.
به گزارش ایلنا از خوزستان، فرشاد ابراهیم پور نورآبادی در اولین مصاحبه رسمی خود با رسانهها و گفتوگوی رو در رو با مردم و برخی از مدیران شهرستان شرکت کرد و از دغدغههای اصلی و اولویتهای فرهنگی خود طی چهار سال پیش رو خبر داد.
ابراهیم پور از تمامی نخبگان و دلسوزان منطقه برای کمک به حل مشکلات موجود در قالب شکلگیری یک کارگروه مجازی، دعوت کرد.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس به خبرنگار ایلنا گفت: با توجه به قابلیتهای ارزشمند شهرستان ایذه در حوزه میراث طبیعی و تاریخی و لزوم ورود جدی به موضوع مهم پرونده ثبت جهانی، بدون تردید یکی از اصلیترین مواردی که طی چهارسال آینده مورد پیگیری اساسی قرار خواهیم داد. تشکیل کارگروه ثبت جهانی ایذه و پیگیریهای کارشناسانه در سطح وزارتخانهای خواهد بود.
او ضمن درخواست از خبرنگاران و جامعه رسانهای برای مطالبه جدیتر پرونده ثبت جهانی ایذه، افزود: تشکیل کارگروه فنی، پیگیری رفع نواقص پرونده، دعوت از کارشناسان و متخصصین، کمک به رفع موارد اساسی پرونده در سطح وزارتخانه از دیگر برنامههای چهار سال آتی فرهنگی ما به عنوان نماینده و وکیل مردم ایذه، باغملک، دزپارت و صیدون خواهد بود.
گفتنی است که اردشیر صالح پور، نویسنده، پژوهشگر و مدرس دانشگاه، جعفر مهرکیان، باستان شناس، مهدی فرجی، مدیر پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر، فاطمه مرادی، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر ایذه، حسین محمدی مالمیر، نویسنده، بهنام رضایی مالمیر، نویسنده و کارشناس ارشد تاریخ ایران، غلامحسین عالیپور، باستان شناس، علی سلحشورنیا، مجید کیوانی، فرامرز خوشاب از اعضای انجمن دوستداران میراث فرهنگی، هژیر کیانی، مدرس دانشگاه و برخی دیگر از فعالین فرهنگی از بانیان تشکیل کارگروه پویش ثبت جهانی ایذه طی سالهای گذشته تا کنون بوده اند.
در ادامه این نشست، برخی از کارشناسان حوزه میراث فرهنگی ضمن ابراز گلایمندی نسبت به شرایط حاکم بر میراث در خطر شهرستان ایذه معتقد هستند پرونده ثبت جهانی ایذه هرگز از اولویتهای مدیران میراث فرهنگی خوزستان نبوده و بی میلی مدیران کلان استانی در ورود به رفع مشکلات اساسی میراثی شهرستان ایذه، میراث فرهنگی این جغرافیا را به جولانگاه حفاران غیرمجاز و بازاری امن برای خرید و فروش اشیاء تاریخی تبدیل کرده است.
آنها افزودند: سماجت اداره کل میراث فرهنگی خوزستان در ابقای مدیران غیربومی و همیشه غایب، تعطیلی موزه باستان شناسی شهرستان، تعرض به محوطههای تاریخی، تخریب برخی از بناهای ثبت ملی، در اولویت نبودن شهر ایذه در تصمیمات استانی و عدم توجه جدی میراث فرهنگی خوزستان به گزارشات انجمنهای دوستدار میراث فرهنگی از اصلیترین دلایل بوجود آمدن شرایط حاد فعلی برای بخش مهمی از میراث فرهنگی کشور در ایذه است.
پیش از این، مصطفی پورعلی، مدیرکل اسبق دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طی بازدید میدانی پیرامون پرونده ثبت جهانی ایذه در یونسکو اظهار کرده بود: با توجه به قابلیتهای ویژه استان خوزستان در موضوع مناطق دارای ارزش بالای تاریخی، شهرستان ایذه از جمله مناطقی است که با داشتن آثار متعدد، این قابلیت را دارد تا در قالب منظر فرهنگی باستانی، ارزیابی جهانی شود.
او افزوده بود: پیشنهاد ما این است که پرونده ثبت جهانی این شهر، ارزیابی دوباره و مانعزدایی شود تا با نهایی شدن این روند، استان خوزستان در موضوع ثبت جهانی یک بار دیگر از فرصتهای تصاحب این عنوان قرار گیرد و به شخصه معتقد هستم که این پرونده باید یکی از اولویتهای کشور قرار بگیرد.
گفتنی است که پرونده ثبت جهانی ایذه «منظر طبیعی-تاریخی» از سال 2007 تاکنون در لیست موقت یونسکو قرار دارد.