ایلنا گزارش میدهد؛
جولان آلایندهها در شهرهای خوزستان/قدر این قطار پر نعمت را بدانید
ماهها میشود که به جرأت میتوان گفت، ریه های خوزستان هوای پاک را به خود ندیده است و کماکان در این استان، مردم با آلایندههای هوا درگیر هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، این استان ساحلی و حاصلخیز که قاعدتاً میبایست هوایی عاری از آلودگی داشته باشد، مدتهای مدیدی است که شش هایش را سوءمدیریت و وجود صنایع آلاینده بیمار کرده است.
شدت و استمرار این وضعیت در ماههای اخیر، حکایت از آن دارد که یا هیچ برنامهی پیشگیرانهای در این سالها از سوی دستگاههای متولی وجود نداشته و یا اگر هم وجود داشته، به درستی اجرا نشده است.
از سویی دیگر تا کنون هیچگونه حرکت نظارتی و بازخواستی از سوی مسئولان بالادستی به عنوان مدعیالعموم مشاهده نشده است.
خشکی و کمآبی تالابها، سوزندان بازماندههای محصولات کشاورزی، تراکم صنایع عظیم آلاینده، مشعلهای نفتی و گازی، نیشکرها و ... شرایط زندگی در این استان دارای طبیعت سخت را، سختتر کرده است.
طبق آخرین دادههای مرکز پایش کیفی هوای کشور در صبح امروز یکم بهمن ماه ۱۴۰۲، هوای ۸ شهر خوزستان در وضعیت بسیار ناسالم برای گروههای سنی و حساس قرار دارد.
براساس این آمار، هوای مسجدسلیمان به ۲۶۳ AQI رسیده و شهرهای ماهشهر، اهواز و هندیجان ۱۳۷، بهبهان ۲۶۳، اندیمشک ۱۳۷، دزفول ۱۱۴ و خرمشهر ۱۰۵ AQI اعلام شده که براساس این شاخصها افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان باید از فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج ازمنزل خودداری ورزند و افراد دیگر باید فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
با توجه به اینکه این چنین بحرانی در کشورهای مجاور خلیج فارس با اقلیمی سختتر و البته فاقد زمینهای حاصلخیز و رودخانههایی به وسعت خوزستان کمتر مشاهده شده است، شاید بتوان آن را بیانگر سهلانگاری و سوءمدیریت متولیان امر عنوان کرد.
خوزستان با توجه به اینکه استانی مرزی و استراتژیک است، حفظ رضایتمندی ساکنانش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و وابستگی شدید اقتصاد ملی به خوزستان به تنهایی کافی است که دولتمردان تمام توان و اولویت خود را برای حل این بحران بکار ببندند.