خبرگزاری کار ایران

دادستان مرکز استان خوزستان:

آسیب‌های اجتماعی حاصل توسعه نامتوازن است/ مرکز شوق زندگی در اهواز راه‌اندازی می‌شود

آسیب‌های اجتماعی حاصل توسعه نامتوازن است/ مرکز شوق زندگی در اهواز راه‌اندازی می‌شود
کد خبر : ۱۴۲۶۵۶۶

دادستان مرکز استان خوزستان با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی حاصل تغییرات اجتماعی، اقتصادی، عدم توسعه اجتماعی واقتصادی متوازن و عادلانه و مسائل اجتماعی و فرهنگی مختلف است، خواستار عمل شرکت‌های صنعتی استان به مسئولیت‌های اجتماعی خود در این حوزه شد.

به گزارش ایلنا از خوزستان، صادق جعفری چگنی از راه‌اندازی مرکز شناسایی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی شوق زندگی در آینده نزدیک در مرکز استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این مرکز دخالت در وظایف هیچ سازمانی نیست بلکه هدف این است که با هم افزایی و همرایی با کاهش آسیب‌های اجتماعی، این آسیب‌ها به جرائم تبدیل نشوند.

وی با قدردانی از اقدامات برخی نهادها و دستگاه‌های اجرایی از جمله استانداری، واحد سرپرستی دادسرای مرکز استان و شهرداری در کمک به راه‌اندازی این مرکز، افزود: در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای بر مبنای تکالیف قانونی سازمان‌ها تهیه و تدیون شده است و هیچ تکلیفی خارج از قانون به عهده این دستگاه‌ها گذاشته نشده است.

جعفری چگنی با بیان این که به رغم وجود قوانین، امکانات و تجهیزات، مطالبات مردم در حوزه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی محقق نشده است، تصریح کرد: همه ادارات و سازمان‌ها در قالب حاکمیت وظایفی به عهده دارند که باید در ساماندهی مسائل اجتماعی به آن عمل کنند و دستگاه قضایی نیز در راستای نظارت بر حفظ حقوق عامه و احیای آن و پیشگیری از وقوع جرم با برخوردهای سلبی و ایجابی در اجرای اصل ۱۵۶ قانون اساسی، و قوانین عادی اقداماتی را در دستور کار قرار داده است.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان گفت: محدودیتی در راه‌اندازی مراکز شوق زندگی در استان وجود ندارد و با راه‌اندازی مراکز مشابه در سایر شهرستان‌ها از جمله آبادان، ماهشهر و دزفول، می‌توان به تمرکززدایی از مرکز استان کمک کرد.

جعفری چگنی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی، اظهار داشت: کودک آزاری، فرار از منزل، خشونت علیه زنان، وجود محجورین و معتادین مواد مخدر و مشروبات الکلی، اختلافات خانوادگی، سالمند آزاری، وجود زنان سرپرست خانوار، بدسرپرست و بی‌سرپرست، زنان و کودکان نیازمند حمایت، خودکشی و ... از جمله این آسیب‌ها هستند که نیازمند تحرک وفعال شدن حمایت دستگاه‌های متولی هستند.

جعفری چگنی کاهش ۲۷ درصدی بازماندگان از تحصیل در خوزستان را از اقدامات موثر آموزش و پرورش استان در سال جاری برشمرد و خواستار هدایت پایان نامه‌های دانشگاهی به مباحث اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی شد.

وی افزود: در شش ماهه اول امسال، ۱۲۱ کودک در سطح استان جمع‌آوری و به مراکز حمایتی منتقل شدند که پس از دریافت خدمات، ۲۹ نفر از آنان ترخیص و مابقی در این مراکز نگهداری می‌شوند. همچنین در این مدت ۶۶ نفر به بیمارستان اعصاب و روان سلامت معرفی شدند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان نیز در این نشست، گفت: پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی حوزه زنان و کودکان از برنامه‌های اولویتی قوه قضائیه است که در برنامه‌های ابلاغی به استان‌ها نیز پررنگ است.

علیرضا باوی افزود: هدف از این نشست این است که همه دستگاه‌های متولی در یک نظم مشخص و با معرفی نمایندگان خود، به تکالیف و وظایفی که از قوانین موجود احصاء و ابلاغ شده است، عمل کرده و شاهد اثربخشی آن در استان باشیم.

معاون دادستان مرکز استان در نظارت بر حقوق عامه نیز گفت: در قانون حمایت از زنان و کودکان، وظایف هر دستگاه به تفکیک مشخص شده است و البته برخی قوانین نیز با تغییرات شرایط اجتماعی، نیاز به بازنگری دارند.

وی ادامه داد: استقرار اورژانس اجتماعی در پارک‌ها و بوستان‌ها، توجه به کودکان کار و پدیده مذموم زباله‌گردی کودکان و توجه به مسئله فرار کودکان از منزل به دلیل اختلافات خانوادگی از دیگر مسائل نیازمند توجه در حوزه زنان و کودکان است.

در ادامه این نشست، سایر مدعوین از جمله مدیرکل آموزش و پرورش استان، معاونین شهردار و بهزیستی استان، مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خوزستان به بیان مسائل و مشکلات مربوطه و راهکارهای رفع این مشکلات پیشنهادی پرداختند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز