خبرگزاری کار ایران

آغاز کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه تاریخی نویافته اهواز

آغاز کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه تاریخی نویافته اهواز
کد خبر : ۱۳۸۷۱۰۶

سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی خوزستان با اشاره به آغاز کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه تاریخی نویافته اهواز گفت: در حال حاضر، یک گروه پژوهشی شامل باستان‌شناسان و مرمت‌گران پس‌ از دریافت مجوز از پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در این محوطه مشغول به کاوش شده‌اند.

به‌ گزارش ایلنا از خوزستان، غلام‌رضا سلمان‌پور در بازدید از محل کاوش باستان‌شناسی در اهواز اظهار کرد: با این‌که بیش از یک سده از آغاز پژوهش‌های باستان‌شناختی در حوزه جنوب‌غربی ایران می‌گذرد، اما عدم شناخت کافی از وضعیت محدوده اهواز در ادبیات باستان‌شناسی در این حوزه فرهنگی، به نسبت پژوهش‌های روش‌مندِ دامنه‌دار و منسجم در دشت‌های شوشان و شرق خوزستان، کمابیش آشکار است.

سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: در سال گذشته به‌دنبال فعالیت ماشین‌آلات راه‌سازی برای ایجاد و اصلاح مسیر دسترسی به یکی از تأسیسات نفتی شمال‌شرقی شهر اهواز و در حدود ۱۵۰ متری ساحل رودخانه کارون، بخش‌هایی از چند خمرۀ تدفینی (گورخمره) آشکار شد و این کشف نادر و اتفاقی، فرصتی استثنایی را پیش آورده که برای نخستین‌بار در منطقۀ اهواز، باستان‌شناسان بتوانند بقایای برجای مانده باستان‌شناختی دوران‌های متأخر این منطقه را بررسی و پژوهش روش مند کنند.

وی با بیان این‌که برای استفاده از این فرصت استثنایی، به همت اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان و پژوهشکدۀ باستان‌شناسی و با همکاری شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، برنامۀ نجات‌بخشی این محوطه در دستورکار قرار گرفت افزود: در حال حاضر، یک هیأت باستان‌شناسی شامل باستان‌شناسان و مرمت‌گران پس‌از دریافت مجوز از پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در این محوطه مشغول به کاوش شده‌اند.

سلمان‌پور اضافه کرد: بررسی‌های اولیه این خمره‌های تدفینی درحال انجام و نیازمند انجام مطالعات آزمایشگاهی و استخوان‌شناسی نیز هستند.

وی تصریح کرد: بررسی آرکئوژئوفیزیکی (باستان‌شناختی) با استفاده از روش مغناطیس‌سنجی در این محدوده، توسط متخصصان موضوع و با هدف یافتن شواهدی از دیگر گورهای احتمالی و بقایای معماری انجام شده است.

سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی خوزستان گفت: پس از پایان کاوش، گورخمره‌ها و یافته‌های مرتبط با آن‌ها به‌منظور حفاظت ﻣﺆثر و نمایش موزه‌ای با استفاده از یک گروه مرمت‌گر، بلوک‌برداری و منتقل می‌شوند؛ ضمن این‌که پیش از این اقدام، ظرفیت محوطه برای تبدیل شدن به سایت‌موزه سنجش خواهد شد.

وی تأکید کرد: بدون شک حفاظت و نگه‌داری آثار یافت‌شده در این محوطه، علاوه بر این‌که از نظر مطالعه سیر تحول تاریخی در بازۀ زمانی دوران متأخر باستان در جنوب‌غربی ایران دارای اهمیت است، محوطه یادشده را به یکی از قطب‌های گردشگری منطقه با همه مزایای فرهنگی و اقتصادی برای شهر اهواز تبدیل خواهد کرد.

آغاز کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه تاریخی نویافته اهواز

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز