خبرگزاری کار ایران

سرپرست جمعیت هلال احمر خوزستان اعلام کرد:

لزوم احداث ۲۰ پایگاه امداد و نجات جاده‌ای در خوزستان/ خدمات رسانی ۱۹ پایگاه ثابت و سیار در مسیر تردد زائران اربعین حسینی

لزوم احداث ۲۰ پایگاه امداد و نجات جاده‌ای در خوزستان/ خدمات رسانی ۱۹ پایگاه ثابت و سیار در مسیر تردد زائران اربعین حسینی
کد خبر : ۱۲۲۹۰۹۳

سرپرست جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: ۲۴ پایگاه بین شهری در خوزستان فعال هستند که از نظر استاندارد، تا رسیدن به شرایط مطلوب باید ۲۰ پایگاه دیگر مستقر شود که برای توسعه این پایگاه‌ها نیاز به عزم ملی و استانی است تا بتوان به استاندارد مطلوب رسید.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، وحید شعبانی در نشست خبری روز سه‌شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه که به مناسبت هفته هلال برگزار شد، اظهار کرد: امسال یکصدمین سالگرد تأسیس جمعیت هلال احمر ایران، با شعار "یک قرن خدمت بی‌منت" است.

وی افزود: جمعیت هلال احمر یک ارگان داوطلب محور است که با دیگر دستگاه‌های امدادی تفاوت دارد چرا که اعضای داوطلب آن بدون چشمداشت و اجبار سازمانی یاریگر مردم هستند.

شعبانی با اشاره به اینکه این هفته فرصت خوبی برای آشنایی عموم مردم با اهداف و ماموریت های هلال احمر است، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه حضور فیزیکی و امداد و نجات جمعیت هلال احمر در نگاه مردم متبلور است، اما این ارگان داوطلب محور ماموریت های دیگری در بخش‌های، بهداشت و درمان و توان‌بخشی، آموزش و پژوهش، امور جوانان و داوطلبان نیز دارد.

سرپرست جمعیت هلال احمر خوزستان ادامه داد: معاونت امداد و نجات جمعیت هلال احمر پیشانی این جمعیت است، این معاونت از نظر لجستیک، نیروی انسانی متخصص و امدادگران فعال در سطح خوبی قرار دارد اما با شرایط مطلوب فاصله دارد که با پیگیری‌های اخیر، قول‌های خوبی در خصوص نوسازی ناوگان و لجستیک داده شده است.

وی بیان کرد: معاونت بهداشت، درمان و توان‌بخشی جمعیت هلال احمر خوزستان در حوزه بهداشت در زمینه واکسیناسیون حجاج، کاروان‌های عتبات عالیات، کمک در کنترل شیوع کرونا، ساماندهی پزشکان در قالب کاروان‌های سلامت و اعزام به مناطق کم‌برخوردار و روستایی برای درمان‌های اضطراری خدمات ارائه می‌دهد همچنین کلینیک توان‌بخشی خوزستان از مجهزترین کلینیک‌ها در حوزه توان‌بخشی در کشور است.

سرپرست جمعیت هلال احمر خوزستان در خصوص حوزه معاونت آموزش و پژوهش نیز بیان کرد: شعار و اعتقاد ما این است که باید هر خانواده یک امدادگر داشته باشد و عموم مردم با آموزش‌های کمک‌های اولیه آشنا باشند. آموزش‌های تخصصی نیز به اعضای جمعیت هلال احمر ارائه می‌شود.

شعبانی معاونت امور جوانان را یکی از معاونت‌های مغفول این جمعیت خواند و گفت: با توجه به آسیب های اجتماعی در فضای امروز جامعه، کار برای جوانان از اولویت‌های اصلی‌ایم جمعیت است. در این معاونت کانون‌های مختلفی برای سنین کودکی تا پایان دوران ۳۰ سالگی وجود دارد؛ کودکان، نوجوانان و جوانان در این کانون‌ها علاوه بر فعالیت‌های بشردوستانه آمادگی‌های امدادی را نیز کسب می‌کنند. معاونت امور داوطلبان نیز در بخش حمایتی و کمک به نیازمندان و آسیب‌دیدگان فعالیت می‌کند که اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.

وی در خصوص برنامه‌های این جمعیت در هفته هلال احمر عنوان کرد: مانور زلزله برای آمادگی عوامل امدادی، غباررویی گلزار شهدا، کاشت ۱۰۰ اصله نهال به‌صورت نمادین، مانور درمان اضطراری، تجلیل از اعضای برتر جمعیت هلال احمر برخی از برنامه‌های این هفته هستند.

سرپرست جمعیت هلال احمر خوزستان در خصوص تأمین داروهای خاص در شرایط اعمال تحریم تصریح کرد: با وجود بداخلاقی‌ها در مجموعه نظام حاکم در دنیا، این نظام تلاش کرده در این حوزه کمک کند که اگر این کارها انجام نمی‌شد، شرایط بسیار بدتر از این بود؛ واقعیت این است که با وجود شعارها و تبلیغات درمورد حقوق بشر، در مسئله درمان که یکی از اساسی‌ترین نیازهای عمومی بشر است، بسیار با ایران بداخلاقی شده و تأمین دارو و مسائل بهداشتی بسیار سخت است.

شعبانی با بیان اینکه تلاش می‌شود تا زمانی رسیدن کشور به خودکفایی کامل در مسئله دارو در هر زمینه‌ای کمک‌حال مردم باشیم، تصریح کرد: قبول داریم که تحریم‌ها در بخش دارو بسیار به مردم فشار آورده است، اما تلاش می‌شود این فشار کمتر شود.

وی بیان کرد: در حال بررسی هستیم داروخانه هلال در یکی دو شهر دیگر استان راه‌اندازی شود، اما هنوز مراحل انجام کار به مرحله عملیاتی نرسیده است.

سرپرست جمعیت هلال احمر خوزستان با اشاره به اقدامات این جمعیت در اربعین حسینی (ع) گفت: جمعیت هلال احمر خوزستان خدمات درمانی و خدماتی را در داخل و خارج از مرز انجام می‌دهد.  علاوه بر این در حال حاضر اقدامات اولیه برای راه‌اندازی دو قرارگاه پشتیبانی عملیاتی در مرزهای شلمچه و چذابه در حال انجام است اما قطعا این کار تا اربعین امسال به نتیجه نمی‌رسد.

وی ادامه داد: علاوه بر خدمات در خارج از مرز ایران، در داخل مرز در مسیر تردد زائران اربعین حسینی به سمت دو مرز شلمچه و چذابه ۱۹ پایگاه ثابت و سیار خدمات رسانی را انجام می‌دهند. معمولا فعالیت این پایگاه‌ها از ۵ ماه صفر آغاز و تا دو سه روز بعد از اربعین حسینی ادامه دارد.

شعبانی افزود: همچنین دو فروند بالگرد در دو مرز چذابه و شلمچه مستقر هستند. پیش‌بینی می‌شود امسال اربعین حسینی گسترده‌تر و باشکوه‌تر برگزار شود، بنابراین حجم خدمات افزایش خواهد یافت.

سرپرست جمعیت هلال احمر خوزستان ادامه داد: ۲۴ پایگاه بین شهری در خوزستان فعال هستند که از نظر استاندارد، تا رسیدن به شرایط مطلوب باید ۲۰ پایگاه دیگر مستقر شود که برای توسعه این پایگاه‌ها نیاز به عزم ملی و استانی است تا بتوان به استاندارد مطلوب رسید.

وی در خصوص مدت‌زمان حضور جمعیت هلال احمر در محل حوادث جاده‌ای گفت: این زمان کمتر از ۱۲ دقیقه است، البته استاندارد این زمان در کشور ۸ تا ۱۲ دقیقه است.

شعبانی آمار غرق‌شدگان در خوزستان را بالا عنوان کرد و افزود: خوزستان جزو استان‌های دارای رتبه بالا در غرق‌شدگی است که اکثر موارد در مکان‌های غیررسمی رخ می‌دهد، عدم فرهنگ‌سازی و آگاهی مردم، شنا در محدوده‌های خطرناک، عدم نصب علائم هشداردهنده و عدم ایجاد محدودیت‌ها و ممنوعیت از جمله علل آمار بالای غرق‌شدگی در استان است.

وی با اشاره به ارائه خدمات حمایتی به بیماران صعب‌العلاج اظهار کرد: این جمعیت از محل اعتبارات حمایتی در زمینه کمک هزینه درمانی و دارویی اقدام می‌کند. در سال گذشته در ۱۰ مرحله حدود ۶ میلیارد و ۷۶۰ میلیون تومان در زمینه تأمین دارو و کمک بلاعوض به بیماران پرداخت شده است.

سرپرست جمعیت هلال احمر خوزستان ادامه داد: همچنین یک سری هماهنگی بین بانک مسکن، ملی و صادرات در راستای اعطای تسهیلات به بیماران نیازمند انجام شد و یک میلیارد و ۴۱۰ میلیون تومان به بیماران نیازمند اختصاص داده شد، همچنین بانک امانات تجهیزات پزشکی نیز حتی در دوران شیوع کرونا خدماتی را به مردم ارائه داده که کمک بسیار  خوبی به بیماران بوده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه هر فرد می‌تواند با ثبت نام در سامانه جامع عضویت جوانان و داوطلبان جمعیت هلال احمر، عضو این جمعیت شود،  تاکید کرد: کانون‌های مختلف به فراخور شرایط سنی آموزش‌های حمل مصدومان، احیای قلبی ریوی، کمک‌های اولیه و موارد دیگر را ارائه می‌دهند تا افراد در مواجهه با بحران و حادثه توانمندی لازم را کسب کنند.

شعبانی بر فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی مردم برای عضویت در این کانون‌ها و برخورداری از این آموزش‌ها تاکید کرد و گفت: هر زمانی آموزش و پرورش اعلام آمادگی کند و همکاری بیشتری در معرفی مدارس داشته باشد، جمعیت هلال احمر در ارائه آموزش‌ها مشکلی ندارد، البته در سال‌های اخیر تعامل خوبی با آموزش و پرورش وجود داشته است اما کرونا این موضوع را تحت‌تأثیر قرار داده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز