دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان:
افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کارگران با دخل و خرجها نمیخواند/دولت نظارت خود را بر مناطق آزاد بیشتر کند
دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان با اشاره یه مشخص نشدن اضافه دستمزد بازنشستگان و مستمریبگیران و ایجاد نگرانی در آنها گفت: افزایش دستمزد ۵۷ درصدی کارگران فقط اسمی بوده و اگر با معیشت کف جامعه مقایسه شود با دخل و خرجها نمیخواند.
به گزارش ایلنا از خوزستان، مراسم گرامیداشت هفته کار و کارگر با حضور استاندار خوزستان، معاونین استاندار، برخی مدیران استانی و شهری، نخبگان کار و تولید استان و دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان شب گذشته برگزار شد.
قربان درویشی دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان در این جلسه اظهار کرد: از استاندار تقاضا داریم که در حوزه کار و صنعت جلسات ویژهای برای بررسی مشکلات کارگران و صنعت برگزار کند.
وی افزود: فقر در استان بیداد میکند و فقر مطلق از آن در حال پیشی گرفتن هست و این برای استان صنعتی و نفتخیزی مثل خوزستان که ۶۰ درصد صنعت کشور را اداره میکند فاجعه بار بوده و دلیل بسیاری از آسیب ها و هنجارهای اجتماعی همین موضوع خواهد شد.
درویشی گفت: ایجاد اشتغال نیازمند برنامه، ساماندهی، آموزش و زیرساخت است، هرکسی ادعا میکند بدون این زیر ساختها میتواند اشتغال ایجاد کند شعار میدهد، ضمن اینکه لازمه این کار اول برنامه برای حفظ اشتغال موجود است.
وی با بیان اینکه معاونت اقتصادی استانداری خوزستان باید به عنوان حاکمیت نظارت خود در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در جهت جلوگیری از تضییع حقوق کارگران و ایجاد عدالت و برخوردهای سلیقهای را قوی کند، ادامه داد: طلب سازمان تامین اجتماعی چقدر و از چه کسانی است و چرا دست آنها کوتاه نمیشود؟ سازمان تامین اجتماعی باید حقوق و هزینه درمان و نظایر آن را برای بازنشستگان و مستمریبگیران بپردازد و اگر دولتها و بخش خصوصی مطالبات سازمان را پرداخت نکنند این صندوق دچار مشکل خواهد شد و قطعاً جامعه هدف سازمان هم از خدمات سازمان محروم خواهند شد و ناهنجاریهایی به وجود میآید.
دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان عنوان کرد: در مناطق آزاد نابسمانی، بی قانونی، حرکتهای خودسرانه و سلیقهایی و شخصی دخیل بوده و این موضوع نشان میدهد که نظارتی وجود ندارد.
وی اضافه کرد: در موضوع سرمایه گذاری ۶۰ درصد سرمایه نیروی انسانی ماهر است و با نبود آن صنعت و تولید نخواهیم داشت چرا که پول به تنهایی نمیتواند گرداننده صنعت و اشتغال باشد.
درویشی افزود: حدود ۸۰ درصد تولید صنعت کشور چین در بخش تعاون بوده و این آمار در کشور ما ۱۰ درصد است؛ سهم تعاون در صنعت باید افزایش یابد تا تولید رونق بگیرد و رقابت صورت گیرد.
وی اظهار کرد: اضافه دستمزد بازنشستگان و مستمری بگیران تعیین تکلیف نشده و باعث نگرانی آنها شده است. آنهایی که به دنبال کاهش دستمزد هستند باید بدانند دستمزد ۵۷ درصدی نیز فقط اسمی بوده و اگر با معیشت کف جامعه مقایسه کنید با دخل و خرجها همخوانی ندارند و بایستی درآمد بر اساس معیشت باشد.
گفتنی است؛ در پایان این نشست از نخبگان جامعه کار و تولید استان در بخش های کارگران برتر ملی، منتخبین قرآنی و خانه های بهداشت کارگری برتر ملی تقدیر به عمل آمد.