همزمان با آغاز سال نو؛
موزه سنگ در شوشتر گشایش یافت
همزمان با آغاز سال نو، موزه سنگنوشتههای اسلامی شهرستان شوشتر طی آئینی افتتاح شد.
به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، آئین گشایش موزه سنگنوشتههای اسلامی شوشتر در قلعهسلاسل با حضور سهراب گیلانی نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی، حجتالله دهدشتی سرپرست فرمانداری شوشتر، سیدحکمتاله موسوی مدیرکل میراثفرهنگی خوزستان، علیمحمد چهارمحالی رئیس میراثفرهنگی شوشتر، محمدرضا بهادری مدیر پایگاه سازههای آبی و جمعی از دوستداران میراثفرهنگی شوشتر برگزار شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان در این آئین با اشاره به نقش اساسی موزهها در توسعه پایدار گردشگری، افزود: شوشتر با پیشینه تاریخی و داشتههای فرهنگی غنی خود، این ظرفیت را دارا است که دهها موزه در آن ایجاد شود.
سیدحکمتاله موسوی گفت: شهرستان شوشتر نیز خود بهعنوان موزهای روباز با معماری جذاب و خاص خود، قطعاً برای مردم و گردشگران نوروزی جذابیت خواهد داشت.
وی در توضیح موزه سنگ شوشتر عنوان کرد: سنگهایی از اوایل دوره اسلامی تا معاصر با خطوط نسخ، کوفی، ثلث و نستعلیق در این موزه به نمایش گذاشته شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با بیان اینکه موزه سنگ، یکی از موزههای تخصصی شهرستان شوشتر محسوب میشود، افزود: اشیاء و سنگهایی با کاربردهای مختلف از جمله سنگنوشتههای مزار، کتیبههای سردر، سنگ مزار بزرگان، اشیای زندگی گذشته سنگی مردم و نیز کتیبههایی که از اوایل دوره اسلامی تاکنون در آرشیو میراثفرهنگی شوشتر نگهداری میشدند در این موزه ارائه شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: یک موزه دیگر نیز در ساختمان قدیمی و ثبت ملی شهرداری شوشتر در حال راهاندازی است و مراحل مرمت و تکمیل معماری آن نیز با همکاری شورای شهر و دیگر مسئولان شهرستان در حال پیگیری است.
در کهنشهر شوشتر علاوه بر سازههای آبی ثبت جهانی، حدود ۳۵۰ اثر و چندین سند تاریخی از این شهر در فهرست آثار ملی قرار گرفته است. علاوه بر این آثار، هزاران اثر دیگر نیز در این کهنشهر شناسایی شدهاند که ظرفیت ثبت ملی شدن را دارا هستند.