در گفت وگو با ایلنای خوزستان مطرح شد؛
شأن و جایگاه شاهنامه فردوسی در میان ایل بختیار زبانزد همگان است
شاهنامه دوستی، ترویج آموزش و میل به آموزش فرهنگ غنی ایرانی به کودکان از سوی خانوادههای بختیاری، شهرستان ایذه را به قطب روایتگری کشور تبدیل کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، شأن وجایگاه شاهنامه فردوسی در میان بختیاریها از گذشته تا کنون دارای جایگاه ویژهای بوده است و زبانزد همگان است . کتابی که با روحیه انسان دوستی ایل بختیاری و مردمان زاگرس نشین همخوانی دارد.
ترویج فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی و در کنار آن تلاش در شناخت روحیه حماسی و تاریخی باعث شده است که بختیاریها از تولد تا مرگ با شاهنامه زندگی کنند و به شاهنامه نه بهعنوان یک کتاب که بهمثابه راه و روش زندگی بنگرند.
به نیکی گرای و میازار کس/ ره رستگاری همین است و بس
به گفته یک پژوهشگر و روایتگر شاهنامه ایذه یکی از قطبهای اصلی روایتگری شاهنامه در کشور است.
نوربخش احمدزاده در این باره به ایلنا میگوید: اصل روایتگری شاهنامه را با آموزش کودک خود آغاز کردم و با شناخت بیشتر از مفاهیم عمیق در این کتاب انسانساز، تصمیم به آموزش کودکانی گرفتم که سخت تشنه درستتر شنیدن و بهتر دیدن بودند.
این روایتگر خوزستانی ادامه میدهد: پسینهای شاهنامه نام دورههای آموزشی است که طی این سالها صدها کودک و نوجوان را آموزش و به روایتگری شاهنامه فردوسی بزرگ مجذوب کردم. پسینهایی که کودک و پیر و جوان نمیشناسد و برای همه سنین جذاب و دیدنی و شنیدنی است.
احمدزاده ضمن اشاره به علاقهمندی خانوادهها از مناطق مختلف در استان خوزستان به حوزه روایتگری شاهنامه، میگوید: اقلیم ایران پر است از حماسه و تلاش برای نگاهبانی از ارزشهای ملی - میهنی. از همین روست که خانوادهها بهمنظور پاسداشت و حفظ میراث جهانی شاهنامه و انتقال این میراث کهن، مشتاق هستند تا کودکان خود را به سمت روایتگری سوق داده و از این کتاب انسانساز در جهت رشد و ارتقای فکری کودکان خود استفاده کنند.
او می گوید: روحیه حماسی و شهادتطلبی و میهندوستی ما در طول هشت سال دفاع مقدس به جهانیان نشان داد که این سرزمین پر است از قهرمانان و مردان مردی که برای پاسداشت میهن خود تاریخ را آنگونه که خودشان میخواهند روایت میکنند و به دشمن مجال دستدرازی نمیدهند و همین روحیه است که در تمام برگ برگ شاهنامه فردوسی بزرگ این حکیم فرزانه خراسان بهروشنی پیداست.