ایلنا از خوزستان گزارش میدهد؛
برگزاری کلاسهای بیکیفیت فن بیان در سایه عدم نظارت اداره ارشاد ایذه/ هیچ مجوزی برای ایذه ندادهایم
عدم نظارت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ایذه بر روی فعالیتهای غیراصولی و بدون پشتوانه فنی کلاسهای فن بیان در شهرستان نهتنها باعث گلایهمندی عمومی شده است، بلکه زمینهساز ورود افراد نوپا و بیتجربه را در این عرصه فراهم نموده است با این حال سرپرست معاونت فرهنگی اداره کل ارشاد خوزستان می گوید: ما به هیچ شخصی در شهرستان ایذه مجوز برگزاری کلاس فن بیان ندادهایم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، تب تند برگزاری کلاسهای فن بیان در کشور و میل به ارتقاء سطح کیفی بیان، باعث شده است تا افراد بسیاری به این کلاسها روی آورند. کلاسهایی که اگرچه در مناطقی از کشور توسط متخصصین این حوزه اداره میشوند ولی در موارد بسیاری نیز دیده شده است که این دورهها بدون هرگونه خروجی مثبتی به محلی برای درآمدزایی صِرف تبدیل شدهاند.
برخی از فعالین فرهنگی معتقدند که برگزاری اینگونه کلاسها نه با هدف خدمت به فرهنگ عمومی و ارتقاء سطح کیفی و تقویت کلام در روابط عمومی، بلکه با هدف کسب درآمد و سودآوری است. درست شبیه همان مسیری که در بازار نشر کتاب دارد طی میشود. کمااینکه نمیشود در این بین توان برخی از متخصصین در حوزه فن بیان را نادیده گرفت.
البته در شهرهای بزرگ بهواسطه نظارت درست متولیان حوزه فرهنگی اجازه ورود به افراد غیرحرفهای و بدون پشتوانه به نام مدرس داده نمیشود و اینگونه کلاسها از مسیر قانونی میگذرند و این موضوع یکی از عمده دلایل اصلی موفقیت مؤسسات و آموزشگاههای فرهنگی در برگزاری چنین دورههایی است ولی مسیری که در شهرهای کوچک و بهواسطه ورود سلایق شخصی مدیران و متولیان فرهنگی در صدور مجوزهای برگزاری اینگونه دورهها طی میشود هیچگاه به نتایج مثبت ختم نگردیده است.
یکی از مناطقی که طی یکی دو سال گذشته با چالش جدی این دورهها مواجه بوده و هنوز نتوانسته راهکار درستی در این باره اتخاذ کند شهرستان ایذه است. شهرستانی محروم در استان خوزستان که به دلیل عدم توجه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان و عدم نظارت صحیح بر مجوزهای درون شهرستانی، این اداره به شکل خودمختار اداره میشود.
تماسهای مکرر مردم و دلخوری که نسبت به برگزاری کلاسهای بدون پشتوانه فنی در شهرستان ایذه شده است، نشان میدهد که رویکرد منفی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان باعث دلخوری و سلب اعتماد عمومی نسبت به دیگر دورههای فرهنگی - هنری در این شهرستان نیز شده است.
مردم میگویند: به دلیل نبود مدرس و مربی فن بیان در شهر ایذه بهناچار به برخی از آگهیها اعتماد و وارد این دورهها شدیم، با این دیدگاه که این دورهها با نظارت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال برگزاری است و نظارتی وجود دارد، مبالغ بسیاری را هزینه و هیچگاه نتیجهای دریافت نکردیم. کسانی که بهعنوان مربی و مدرس خود را معرفی میکنند، خود نیاز به آموزش دارند.
آنها میگویند: چه کسی پاسخگوی مبالغ و هزینه کرد و زمانی است که از ما به هدر رفته؟ آیا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان از شرایط برگزاری اینگونه کلاسها در شهری مثل ایذه اطلاع دارد؟
در همین باره مرتضی جمشیدی سرپرست معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان به خبرنگار ایلنا گفت: این اداره کل برای مدرسین فن بیان و کسانی که تمایل به برگزاری اینگونه دورهها دارند ضوابطی در نظر گرفته است. مانند داشتن حداقل مدرک لیسانس به بالا و گذراندن دورههای فن بیان و اخذ مجوز، ملاک اداره کل برای متقاضیان برگزاری اینگونه کلاسها تنها مدرک معتبر است.
وی در خصوص برگزاری کلاسهای فن بیان در شهرستان ایذه و اینکه برخی معتقدند اینگونه دورهها با چراغ سبز ضمنی اداره کل برگزار میشود، گفت: ما به هیچ شخصی در شهرستان ایذه مجوز برگزاری کلاس فن بیان ندادهایم.
در ادامه بررسیهای خبرنگار ایلنا، عبدالرضا باغ شیرین سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ایذه نیز گفت: کسی از ما تاکنون مجوزی دریافت نکرده است. تمامی دورههای فن بیان در ایذه را تعطیل نمودهایم و فقط خودمان برای یک نفر مجوز برگزاری صادر کردهایم.
وی در خصوص برگزاری کلاسهای فن بیان خصوصی گفت: ما در قالب انجمنهای تابعه اداره ارشاد اقدام به برگزاری کلاس فن بیان نمودهایم ولی صلاح نمیدانیم از آن انجمن نامی برده شود.
وی درباره گلایهمندی عمومی نسبت به ضعف کیفی و مباحث مالی و عدم نظارت بر روی اینگونه کلاسها، گفت: اگر کسی راضی نباشد که شرکت نمیکند و هرکس در بحث هزینه کرد بدون نتیجه شکایتی دارد به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ایذه مراجعه کند تا ما بررسیهای لازم را در بازگشت پولش انجام دهیم.
باغ شیرین در خصوص پیگیری خبرنگار ایلنا درباره کلاسهای فن بیان، گفت: شما چرا روی این موضوع فقط گزارش میگیرید و درباره خوشنویسی یا موسیقی تحقیق نمیکنید؟
لازم به ذکر است با توجه به گفتههای متولیان اداره کل ارشاد و شهرستان ایذه، تهیه مدارک لازم برای کسانی که اندک شناختی از خوب سخن گفتن داشته و متقاضی برگزاری کلاسهای فن بیان هستند چندان دور از دسترس نخواهد بود و بهزودی باید شاهد افزایش و هجوم متقاضیان برگزاری اینگونه کلاسها در شهرستان ایذه باشیم. همچنین اینکه تناقضات موجود در گفتههای سرپرست معاونت فرهنگی اداره کل و سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ایذه بهوضوح میتوان به تشتت شیوه اجرایی در مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان پی برد.
در همین خصوص یکی از افرادی که در شهرستان ایذه برای مدتی بهعنوان مدرس فعالیت میکرد به خبرنگار ایلنا گفت: قوانین شهرستان ایذه با همهجا فرق میکند. به دلیل نبود نظارت مالی و کیفی روی کلاسهای فن بیان در شهرستان فقیری مثل ایذه برای برگزاری این دورهها مبلغی بالغ بر یک میلیون و ششصد هزار تومان برای یک دوره کلاس فن بیان میگیرند و این در حالی است که با همین مبلغ میشود در کلاس بهترین مدرس کشوری شرکت کرد. خیلی از خانوادهها در نان شب خود ماندهاند و این در حالی است که اینگونه کلاسها پس از پایان دوره هیچ خروجی مثبتی نداشته و ندارند و دلیل اصلی آن به عدم نظارت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ایذه و عدم تخصص کسانی برمیگردد که خود را با عنوان آموزش دهنده و استاد معرفی میکنند.
یکی دیگر از این افراد میگوید: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ایذه به بهانه اینکه مؤسسهای ثبت نکردهایم جلوی فعالیت ما را گرفت و این در حالی است که مدرسین فن بیان شبانهروز در ایذه مانند قارچ در حال افزایش هستند و دلیل عمده این هجوم مسائل مالی است. من افرادی را به شما معرفی میکنم که فقط به دلیل شرکت در یک دوره فن بیان اقدام به برگزاری کلاس بهعنوان مدرس کرده و این در حالی است که هیچکدام از این افراد دانش این کار را ندارند.