در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
لزوم بازنگری در کنفرانسهای مطبوعاتی پیش و بهویژه پس از بازیهای فوتبال
یک کارشناس فوتبال میگوید: شرکت کردن سرمربیان تیمها در کنفرانسهای مطبوعاتیِ پیش و پس از بازیهای فوتبال در تمامی کشورهای جهان در حضور اهالی مطبوعات و رسانهها، موضوع جدیدی نیست، اما این موضوع در فوتبال کشورمان همانند سایر زمینههای فوتبال حرفهای جهان، بسیار متفاوت برگزار میشود و گاهی وقتها هم برگزار نمیشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، امین یزدانی افزود: ابتدا به ساکن بیشتر مربیان لیگ برتر فوتبال کشور یا به کنفرانسهای قبل از بازی نمیرسند و چنانچه به شهر میزبان هم برسند، دستیاران خود را به کنفرانس مطبوعاتی میفرستند که با استقبال اهالی رسانه روبرو نمیشوند، زیرا بیشتر پاسخهای سؤالاتی که از سوی خبرنگاران از دستیاران تیمها میشود، در حیطه وظایف دستیاران نیست، پس پاسخ لازم و موردنظر خبرنگاران نیز داده نمیشود.
این کارشناس فوتبال، بیان کرد: طبیعی است که اهالی مطبوعات نیز جواب سؤالات خود را نمیگیرند و بیشتر وقتها، کنفرانسها در فضایی غیرحرفهای، نامناسب و در کمال بینظمی خاتمه پیدا میکند. اما مهمتر از کنفرانسهای پیش از بازی، مواردی است که در کنفرانسهای پس از بازیها از سوی برخی مربیان اتفاق میافتد که مطرح کردن آنها خالی از لطف نیست. تیمهایی که برنده بازی شدهاند، سرمربیان آنها سرحال و قبراق وارد سالن میشوند و پیش از مطرح کردن سؤالات خبرنگاران محلی، کلی از تیم حریف و تیم داوری و زمینبازی و سایر عوامل برگزاری بازی، تعریف و تمجید و ستایش میکنند تا از یک طرف برد خود را بسیار مهم و حماسی و مبالغه گونه جلوه دهند و از سویی دیگر همهچیز را گل و بلبل و استاندارد نشان دهند و با چهرهای بشاش و خندان پشت میکروفون قرار میگیرند تا پاسخگوی سؤالات متعدد اهالی فوتبال شوند و این پیروزی خود را فراتر از کیفیت فوتبال کشور و کار خود را به شکلی اغراقآمیز بزرگتر از حد معمول به خورد خوانندگان بدهند، در صورتی که برد آنها روی حوادث رقم خورده و فاقد بار فنی لازم بوده است!
یزدانی افزود: در آنسوی نیز سرمربیان تیمهای مغلوب و شکست خورده قرار دارند که اکثر مواقع به کنفرانس مطبوعاتی پس از بازیها نمیآیند تا پاسخگوی سؤالات خبرنگارانی که در واقع رابط انتقال دهنده افکار عمومی جامعه فوتبال و هواداران تیمها هستند، باشند. اینگونه سرمربیان گاهی حتی دستیار خود را هم پس از باخت به کنفرانس نمیفرستند و از طرفی چنانچه خیلی هم لطف کنند، دستیار خود را فقط برای توجیه باخت و شکست به کنفرانس میفرستند که بهصورت کلیشهای، زمین، داوران، اشتباهات فردی بازیکنان، آب و هوا، توپ، وقتکشی و... را عامل باخت میدانند. آنها همه عوامل ممکن را در باخت تیمشان دخیل و مقصر میدانند بهجز خودشان را؛ زیرا متأسفانه این فرهنگ غلط در فوتبال ما جا افتاده که مربیان برای فرار از مسئولیتِ پذیرش شکست، از قربانی کردن بازیکنان خود هم ابایی ندارند و این مساله یک فاجعه و یک تراژدی در فوتبال ما محسوب میشود.
این تحلیلگر فوتبال گفت: چنین مربیانی در فوتبال کشورمان کم نیستند. گاهی وقتها پیش آمده که سرمربیان و یا دستیاران آنها با کمترین سوال فنی و انتقادی از سوی خبرنگاران، سریع سالن کنفرانس را ترک میکنند و با این کار خود، بیاحترامی و نوعی دهنکجی به اصحاب رسانه و افکار عمومی و هواداران و علاقهمندان فوتبال کشور را باعث میشوند و جالب اینکه هیچ مرجعی نیز به چنین موارد و قضایایی ورود نمیکند.
یزدانی در پایان، گفت: آیا مربیان فوتبال ما هنوز پی به اهمیت چنین مساله ای (کنفرانس مطبوعاتی)_ در فوتبال روز جهان، نبردهاند؟
آیا زمان آن فرا نرسیده است که سازمان لیگ، سرمربیان تیمها را حداقل پس از پایان بازیها، ملزم به حضور در کنفرانس مطبوعاتی کند؟؟! همانگونه که AFC سرمربیان تیمها را در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا ملزم به شرکت در چنین کنفرانسهایی کرده بود و در صورت عدم حضور با جرائم سنگینی مواجه میکرد؟؟! چنانچه سرمربیان لیگهای مختلف، از این قانون تمکین نکنند آنها را با جرائم سنگینی مواجه کند تا سرمربیان محترم را ناچار به حضور در کنفرانسهای مطبوعاتیِ پس از بازیها کند.