در نشست خبری استاندار خوزستان با اصحاب رسانه مطرح شد؛
کنترل شدید مبادی بندر امام برای ممنوعیت ورود کرونای برزیلی به استان/ اینجا همهچیز به دستگاههای امنیتی ختم میشود/کسی نمیتواند با من زور آزمایی کند/ هر که نمیتواند جمع کند و برود
استاندار خوزستان گفت: مدیرانی که پاسخگو نیستند و وعدههای خود را عملیاتی نمیکنند به رسانهها معرفی میشوند، کسی نمیتواند با من زورآزمایی کند، اگر حرفی منطقی باشد میپذیرم ولی اگر مدیری عملکرد ضعیفی دارد و یا کمکار است باید جمع کند و برود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، قاسم سلیمانی دشتکی امروز یکشنبه ۱۵ فروردینماه در نشست خبری با اصحاب رسانه که بهمنظور رعایت پروتکلهای بهداشتی در فضای سبز استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به اینکه بیش از ۶۵ درصد منابع کشور در خوزستان وجود دارد، اظهار کرد: متأسفانه با این میزان منابع شاهد رشد توسعهای خوبی در خوزستان نیستیم.
نبود سیستم فاضلاب، مشکل اساسی استان
وی افزود: از حدود ۸۵ شهر خوزستان تنها در حدود ۱۳ شهر استان شاهد ۴۵ درصد پیشرفت سیستم فاضلاب هستیم و مابقی شهرها در اصل سیستم فاضلاب ندارند.
سلیمانی با اشاره به اینکه در ۷۰۰ روستا از بیش از چهار هزار روستای خوزستان هیچ خطوط لوله انتقال آب بهداشتی وجود ندارند، خاطرنشان کرد: در بیش از یک هزار و ۵۰۰ روستا نیز آب جیرهبندی بوده و بهصورت تانکر آبرسانی میشود.
وی عنوان کرد: مشکلات آب و فاضلاب در استان خوزستان بسیار زیاد است، و هر وقت به آنها تذکر دادیم از عدم تأمین منابع گلایه میکنند! مدیران باید دنبال منابع اعتبار بگردند، منابع دادنی نیست، گرفتنی است. مثلاً دیده شده است به خاطر ۱۴۰۰ متر لوله، آب ۳۴ روستا قطع شده و یا به دلیل عدم لولهکشی ۲۵ کیلومتری، ۹۵درصد پروژه معطل مانده است! متأسفانه با وجود این تذکرات روند اجرای پروژهها هنوز هیچ تغییری نکرده است.
در خوزستان همهچیز به دستگاههای امنیتی ختم میشود
وی با انتقاد از اینکه در خوزستان همهچیز به دستگاههای امنیتی ختم میشود، خاطرنشان کرد: من معتقدم اقتصاد را باید به نهادهای تصمیم گیر سپرد نه به شورای تأمین! دستگاههای امنیتی تنها باید کار امنیتی کنند.
استاندار خوزستان اشاره کرد: بر اساس قانون ششم توسعه، هر شرکتی در هر جا مستقر باشد باید گردش مالی و مالیات و عوارضش در همانجا باشد ولی اگر این شرکتها در خوزستان گردش مالی نداشتند باید بازرسی را دخیل کرد؛ شرکتهای صنعتی مالیاتشان را در خوزستان پرداخت نکردند.
سلیمانی دشتکی ادامه داد: ما اعتقاد داریم علوم پزشکی و کادر درمان صف مقدم هستند و اگر مردم رعایت نکنند این صف میشکند.
وی افزود: تعداد تستهای انجامشده در خوزستان به 24 هزار تست رسیده است. ما نزدیک به یکپنجم تست کل کشور را در خوزستان انجام میدهیم.
وی ادامه داد: وقوع بیماری کرونای انگلیسی در مرزهای خوزستان یک ماه پیش از انتصاب من صورت گرفت که بلافاصله و پس از حضور در اولین ستاد کرونا در استان، دستور دادم مرزهای عراق را ببندد.
وی تأکید کرد: ورود کرونای برزیلی در مرزهای استان بهشدت کنترل میشود و محمولههای وارداتی از سوی گمرک و در مبادی ورودی بررسی و کنترل میشوند تا از ورود این نوع ویروس کرونا جلوگیری شود.
سلیمانی دشتکی، خوزستان را دالان اصلی ترددهای داخلی و برونمرزی دانست و گفت: متأسفانه در زیرساختهای جادهای در برخی شهرستانها مشکل داریم و میزان جادههای آسفالت شده خصوصاً در حوزه روستایی بسیار پایین است. البته اغلب مناطق محروم در استان خوزستان چنین وضعیتی دارند و حتی در اطراف شهر اهواز و شهرستانهای همجوار نیز شاهد این مشکلات هستیم.
استاندار خوزستان تأکید کرد: موارد متعددی در استان وجود دارد که دارای نواقصی است و باید مرتفع شود ازجمله اقدامات بهتری در زمینه بیابانزدایی میتوانست انجام شود و یا در زمینه کشاورزی نیز باوجود اینکه 10 سال از پیشنهاد طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری گذشته اما شروع آن در عمل از سال ۹۳ بوده و بیش از ۵۰ درصد آن اصلاً اجرا نشده که باید به آن بپردازیم.
وی گفت: در تولیدات کشاورزی رتبه اول را داریم ولی در مواردی دیگر مانند توسعه و نگهداری باغات، کشت گلخانهای، اجرای سیستم آبخیزداری و آبخوانداری موفق عمل نکردیم.
فقر و بیکاری در کنار کارخانه های بزرگ
سلیمانی دشتکی بیان کرد: نرخ بیکاری استان حدود ۱۵ درصد است ولی در کنار پتروشیمیها و کارخانههای بزرگ شاهد حضور خانوادههای مستضعف با محرومیتهای بسیار زیادی هستیم درحالیکه فکر میکردیم در کنار این کارخانهها مشکل اشتغالزایی و استفاده از نیروی بومی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه کرونا اولویت اول استان است، بیان کرد: در حال حاضر رشد بیماری فقط در خوزستان نزولی است و در اکثر استانها روندی صعودی دارد البته اگر همکاریهای بیشتری صورت میگرفت نتایج بهتری را کسب میکردیم.
استاندار خوزستان با اشاره به همکاری مردم در روز طبیعت، گفت: در این روز شاهد کاهش مسافرت در جادههای مختلف استان بودیم و فعال شدن پویشهای مختلف برای پیشگیری از ازدحام جمعیت مؤثر بود؛ باید از کسانی که از برگزاری مراسمهای بزرگ عزا و عروسی و دیگر موارد خودداری کردند تقدیر کنم.
سلیمانی دشتکی از پیگیری انعقاد یک سری توافقنامه برای تخصیص حدود دو هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان برای اصلاح سیستم فاضلاب در قالب ماده ۵۶ خبر داد و گفت: بر این اساس بانک برای پیمانکار تأمین مالی میکند و سازمان برنامهوبودجه تضمین بازپرداخت مالی بانک را دارد که بهنوعی فاینانس داخلی محسوب میشود؛ کارگروهی را برای این موضوع در تهران مأمور کردم تا به جد پیگیر باشند.
وی اضافه کرد: همچنین پیگیری کردیم تا دو میلیارد یورو از قالب درآمد مازاد در نفت بهصورت کوتاهمدت و میانمدت به استان خوزستان تخصیص داده شود تا برخی مشکلات مردم برطرف گردد.
مدیرانی که پاسخگو نیستند بهعنوان مدیران دروغگو معرفی میشوند
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه از ۲۴ شهرستان بازدید و یا جلسات شورای برنامهریزی استان را با موضوع مشکلات شهرستانهای مختلف برگزار کردیم، گفت: به سیستم اداری نظم و تحرک خوبی داریم و مدیران نسبت به حضور در جلسات (بدون اعزام نماینده) و همچنین پاسخگو بودن به رسانهها و مردم موظف شدند.
وی با تأکید بر اینکه مدیرانی که پاسخگو نیستند و همچنین کسانی که وعدههای خود را عملیاتی نمیکنند بهعنوان مدیران دروغگو معرفی میشوند، خاطرنشان کرد: کسی نمیتواند با من زورآزمایی کند، اگر حرفی منطقی باشد میپذیرم ولی اگر مدیری عملکردی ضعیف دارد و یا کمکار است باید جمع کند و برود.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه ۱۵۳ مدیر غیر وزارت کشوری و بیش از ۵۳ مشاوره استاندار در استانداری خوزستان داشتیم، اظهار کرد: از 27 فرماندار، 19 نفر خارج از مجموعه وزارت کشور منصوب شده بودند، همچنین ۱۸ مدیر ستادی از ۲۲ مدیر ستادی از نیروهای وزارت کشور نبودند که موجب تزریق یاس و عدم همکاری لازم مدیران وزارت کشوری با این افراد شده بود.
وی افزود: آنقدر به شهرداریها نیروی مازاد تزریق شد که شهرداری توان پرداخت حقوق نیروهایش را ندارد، هر عضو شورا چند نفر از بستگانش را به شهرداری تحمیل میکند. شهرداری کوت عبدالله توان پرداخت حقوق کارکنانش را ندارد.
استاندار خوزستان ادامه داد: در کارخانه سیمان آنقدر نیرو وارد کردند که انگار ارث پدریشان را میخواستند و کارخانه را ورشکسته کردند توجه باید به استخدام در صنایع بزرگ باشد و باید با جذب نیروهای بومی به فکر اشتغال در میان جوانان شد.
دفاع قاطع از حق آبه خوزستان
وی خاطرنشان کرد: زمانی که استاندار چهارمحال و بختیاری بودم به همراه مقتدایی استاندار وقت خوزستان، هفتاد درصد زمان ما صرف موضوعات انتقال آب شد و تا حدودی هم به اهدافمان در جلوگیری از انتقال آب رسیدیم.
سلیمانی با تأکید بر اینکه هر جا تونل زده شود باعث خشکسالی خواهد شد، تأکید کرد: وزارت نیرو مبدأ و مبنای سهمیه آب شرب و صنعت و کشاورزی را آورد آب در سال ۸۷ قرار دادند درصورتیکه در آن سال خوزستان کمترین آورد را در طول دههها داشت! اگر سهمیه سال۸۷ صورت بگیرد بسیاری از زمینهای کشاورزی بدون آب خواهند ماند! ما تمام تلاشمان را برای دفاع از سهمیه آب خوزستان در جلسه کارشناسی وزارت نیرو بکار خواهیم گرفت.
استاندار خوزستان بدترین روش ممکن را این دانست که کارخانهای دولتی باشد و گفت: دولتی بودن کارخانهها موجب کاهش بازدهی آنها میشود چراکه بخش خصوصی برای اینکه بازگشت سرمایه و سود مناسبی داشته باشند، بهصورت دلسوزانه برای افزایش تولید، درآمد و اشتغالزایی عمل میکنند.
سلیمانی بدترین موازیسازی را در حوزه فرهنگی عنوان کرد و گفت: بین ۱۸ تا ۱۹ سازمان در این زمینه متولی هستند و اعتبارات نیز مانند گوشت قربانی بین آنها توزیع میشود که به کار هیچکسی نمیآید و هرگز پاسخگو نیست و دستآخر نیز چماق آن بر سر دولت فرود میآید.همه نهادهای فرهنگی باید حداقل بهصورت متمرکز در سه نهاد تلفیق شوند.
استاندار خوزستان در پاسخ به سؤال خبرنگار ایلنا در خصوص آخرین وضعیت احداث جاده الیگودرز به لالی مسجدسلیمان، گفت: چند جاده حیاتی در استان خوزستان وجود دارد که همگی مهم و در حال پیگیری هستند، یک جاده الیگودرز - لالی و یکی جاده ایذه - لردگان و اصفهان، دیگری جاده اصفهان به مسجدسلیمان و یکی دیگر هم راهآهن اصفهان به استانهای مرکزی و اهواز است که همه نقش مهمی در توسعه استان خوزستان دارند.
در دوران تحریم حتی عراق حاضر نشد بدهی خود را بدهد
وی با بیان اینکه دولت فعلی با مشکلات بسیار زیادی( کرونا- تحریمها) در این سالها روبرو بوده اما بااینوجود سعی کرده است که مدیریت قابل قبولی داشته باشد، عنوان کرد: در سال ۹۶ به میزان ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم که در سال ۹۲ به کمتر از ۱۰ میلیارد دلار رسید، حتی کشورهایی که رابطه خوبی با آنها داشتیم حاضر نشدند مطالبات و بدهیهای ما را پرداخت کنند؛ از چین و هند و کره جنوبی هم مطالباتی داریم که در قالب دارو هم پرداخت نشد؛ حتی عراق هم که احیای سرزمینش به خاطر جانفشانیهای ایران بود حاضر نشد بدهی ما را بدهد چرا که از تحریم آمریکا هراس داشتند! با این وجود دیگر انتظار چه معجزهای از دولتی که زنجیر شده است، داریم؟
استاندار خوزستان افزود: اقتصاد مقاومتی و درونزا اگر صادرات نداشته باشد یا مواد اولیه و ارز آن تأمین نشود چهکاری میتواند انجام دهند؟
سلیمانی دشتکی ضمن دعوت از مردم به حضور پررنگ در انتخابات پیش رو، تصریح کرد: انتخابات ریاست جمهوری باید با شور و اشتیاق فراوان برگزار شود تا راه نفوذ دشمنان داخلی و خارجی را ببندیم و این خیلی مهم است.