اختصاصی ایلنا؛
گفتوگو با مربی لژیونر خوزستانی فوتبال/سبحانی: در آینده کارم را در ایران ادامه میدهم
امین سبحانی، مربی لژیونر فوتبال خوزستانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا به بررسی فوتبال امروز و تفاوت فوتبال ایران با کشورهای عربی پرداخت.
به گزارش ایلنا از خوزستان، متن گفتوگو با این مربی جوان و بینالمللی را به شرح زیر میخوانیم:
نگاه یا دیدگاه شما نسبت به فوتبال امروز؟
سرعت بازی، قدرت جسمانی بازیکنان، استفاده از علوم و تکنولوژی در تمامی زمینههای فوتبال، خلاقیتها و ریسکپذیری مربیان و درکل، شاخصههای فوتبال همانی هستند که در گذشته هم مربیان به آنها میپرداختند. اما استفاده از علوم مختلف و مدرنی چون تیمهای پزشکی، تیمهای آنالیز، تیمهای استعدادیابی، مدرنیته کردن آکادمیها، بازاریابیها، توسعه زیرساخت چه در زمینه نرمافزاری و چه سختافزاری، اینها همه در خدمت رشته پولساز فوتبال هستند.
خلاقیت و استفاده از شیوههای جدید بازی با توجه به ورود نسل جوانی از مربیان و همچنین استفاده از مدیران ورزشی کارآمد در رأس باشگاهها و اعمال مدیریتها بروز و نقش رسانهها همگی در پیشرفت فوتبال دخیل هستند.
آیا پیشنهاد مربیگری برای بعد از شرایط کرونا دارید؟
بله، بنده چندین و چند پیشنهاد داشتم از خیلی کشورهای عربی و حتی غیر عربی مثل مالزی و تاجیکستان. ما بعد از پیشنهاد به مذاکره میپردازیم و در مذاکره چیزی که برای بنده بهعنوان مربی حرفهای مهم هست توانایی آن باشگاه در برآورده کردن ملزومات یک تیم حرفهای جهت بالا بردن کیفیت بازیکنان و در آخر کسب نتایج مورد نظر است.
البته ناگفته نماند در این وضعیت و شرایط کرونایی برای من مشکل بود که با هر شرایطی تیم بگیرم و در بعضی کشورها ترجیح دادند در این فصل بیشتر از مربیان بومی استفاده کنند تا بعد از رد شدن از این شرایط سخت بتوانیم باهم مثل قبل همکاری داشته باشیم.
چرا در ایران مربیگری نمیکنید؟
بنده از روز اول مربیگری و ورود به این عرصه مقدس، هدفگذاری کردم و جهت رسیدن به این اهداف برای خودم برنامهریزی نمودم و طبق اولویتبندیهایی که انجام دادم، پیش میروم.
در گذشته در فولاد خوزستان و چند تیم دیگر در ایران مربیگری کردم و دوست داشتم جهت پیشرفتم بیرون از ایران نیز مربیگری کنم و در این راستا با تقویت خودم از لحاظ فنی و کسب تجارب و مدارک بیشتر که آشنایی با انواع فرهنگها، بازیکنان مختلف و تنوع در این زمینه، بهتر و محکمتر در ایران به تیم داری بپردازم. در ایران مربیان بزرگی هستند و بازیکنان در سطح بسیار بالا که هر مربی دوست دارد در کنار این بزرگان کار کند و من هم در سالهای آینده بیشک در ایران کار خواهم کرد.
فرق بین بازیکنان ایرانی و عربی که با هر دو کار کردید، در چیست؟
هوش، ذکاوت و خلاقیت بازیکنان در کشورهای عربی را خیلی خوب و عالی میبینم و نسبت به بازیکنان ایرانی تفاوت زیادی ندارند، فقط آنچه بهعنوان تفاوت بیشتر به چشم میخورد، وجود امکانات و زیرساختها و همچنین مربیان حرفهای است که در این لیگها کار میکنند و مهمتر از آنها وجود آکادمیهای خوب در لیگ هر کشور است .
در ضمن وجود بازیکنان حرفهای در اروپا مثل سردار آزمون و مهدی طارمی موجب میشود که این بازیکنان با تجربه بالا تفاوتها را ایجاد کنند که البته لیگهای عربی هم میتوانند با ایجاد آکادمیهای حرفهای و جذب مربیان خوب، خود را به سطح فوتبال اروپا نزدیک کنند و این امر با برنامهریزیهای کوتاهمدت و درازمدت محقق خواهد شد.
گفتوگو: ذوالفقار شریعت