ایلنا از خوزستان گزارش میدهد؛
تخریب تپههای محوطه تاریخی " تازنگ سویلی" در باغملک
متأسفانه در سکوت مردم و انجمنهای دوستدار میراث فرهنگی، آثار تاریخی باغملک یکییکی دارند از بین میروند و این حجم از تخریب دارد به یک امر عادی در این شهر تبدیل میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، «تازنگ سویلی» از جمله مناطق تاریخی استان خوزستان است و منطقهای تاریخی از توابع بخش صیدون باغملک است. یکی از دلایل اهمیت تازنگ سویلی، وجود تپههایی است باستانی، متعلق به دوران آغازین اسلام که این تپهها در تاریخ ۲۷ مردادماه ۱۳۶۴ با شمارهی ثبت ۱۶۹۳ بهعنوان یک اثر تاریخی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدند.
با توجه به درخواست انجمنهای دوستداران میراث فرهنگی باغملک برای صدور مجوز کاوش در این منطقه، هیچگاه اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان خوزستان در این تپهها نهتنها اقدام به کاوش نکرد، بلکه با سهلانگاری در مراقبت از این منطقه باعث شد تا حفاران غیرمجاز جور ادارهی کل میراث فرهنگی استان خوزستان را بکشند و تا جایی که امکان دارد جای سالم در تن این تپهها باقی نگذارند.
در تازهترین اخباری که از باغملک به دست خبرنگار ایلنا در استان خوزستان رسیده است، از تخریب گسترده در این منطقه حکایت میشود.
در همین رابطه نسرین کریمی یکی از فعالین شناخته شدهی حوزهی میراث فرهنگی باغملک، گفت: متأسفانه در سکوت مردم و انجمنهای دوستدار میراث فرهنگی، آثار تاریخی باغملک یکییکی دارند از بین میروند و این حجم از تخریب دارد به یک امر عادی در این شهر تبدیل میشود.
کریمی میافزاید: این میزان از بیتوجهی نسبت به آثار باستانی و محوطههای تاریخی باغملک جای شگفتی و تأسف فراوان دارد. مسئولان شهرستان و متولیان میراث فرهنگی استان خوزستان در معادلات فرهنگی، باغملک را بهحساب نمیآورند، وگرنه در برابر نابودی آثار این شهر اینگونه سکوت نمیکردند.
این فعال فرهنگی میگوید: مدتهاست که ماشینآلات سنگین راه و ترابری، باهدف (بهانه) تسطیح و تعریض جاده، به جان تپههای تازنگ سویلی افتادهاند و در سکوت مسئولان مربوطه، اقدام به تخریب این سرمایه ارزشمند کردهاند.
در گذشته نیز شرکت گاز، بخشی از این محوطه را برای عبور خط لولهی گاز تخریب کرده بود.
با توجه به اهمیت این منطقه، ادارهی کل میراث فرهنگی و گردشگری استان خوزستان، چندان میلی به کاوش در این منطقه نشان نمیدهد و آن را دو دستی تقدیم حفاران غیرمجاز کرده و به عبارتی این منطقه را به امان کلنگ به دستان رها نموده است.
یکی از دلایل تشدید حفاریها و تخریب در منطقهی تازنگ سویلی، به خاطر صعبالعبور بودن منطقه و کمی رفت و آمد در این حوالی است.