ایلنا از خوزستان گزارش می دهد؛
ویلا سازیهای وزارت نیرو با آب مورد نیاز مردم تشنه دهدز/ کاهش شدید ذخایر آب شرب مردم
چنانچه وزارت نیرو به وظایفی که در چارچوب قانون برای این وزارت خانه تعریف گردیده عمل نکند، سال ۱۴۰۰ بحران آب، دهدز را به غیزانیه ای دیگر تبدیل خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، نام دهدز از توابع شهرستان ایذه در استان خوزستان با عناوینی مانند کارون، سد و نیروگاه کارون ۳، تشنگی و مشکلات آبی عجین شده است. دهدز یک شهر کوچک در کنار دریاچهای بزرگ به نام کارون ۳ با پنج میلیارد مترمکعب آب شیرین قرار دارد.
تشنگی دهدز زمانی بیشتر به چشم میآید که متوجه شویم وزارت نیرو طی تمام این سالها نهتنها برای کمک به مردم نیازمند این منطقه گامی هر چند کوچک برنداشت، بلکه با توسعه ویلا سازی در تمام این سالها باعث کاهش شدید ذخایر آب شرب این منطقه نیز شده است.
باغ ویلاهایی به وسعت بیستوپنج هکتار که آب مورد نیاز این اراضی بهوسیله آبهای زیرزمینی تأمین میگردد. ظلمی آشکار از سوی وزارت نیرو و شرکت آب و نیرو به مردم منطقه دهدز که باغ و ویلاهای خود را با آبهای زیرزمینی مردم تشنه دهدز تأمین میکنند.
در همین رابطه هژیر کیانی دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان میگوید: وزارت نیرو پانزده سالی میشود که ۲۵ هکتار باغ ویلا در دهدز احداث نموده است.
در همهی این سالها که وزارت نیرو راه آب را بر مردم دهدز بسته و جیرهبندی آب را به مدت هفده سال به این مردم تحمیل کرده است، نهتنها برای تأمین آب مردم از محل دریاچه سد کارون سه اقدامی صورت نگرفته است، بلکه در اوج تشنگی مردم و رنج جیرهبندی آب در این سالها، این شرکت با حفر غیرمجاز چاه بر اندک ذخایر آب زیرزمینی دهدز اقدام به ایجاد شهرک، ویلا سازی و توسعه باغات انبوه کرده است.
اقدامی ناجوانمردانه که سبب کاهش شدید ذخایر آب شرب مردم منطقه شده است. مدیران این وزارت خانه نهتنها مردم این منطقه را در حصر آبی قرار دادهاند، بلکه به اندک آب باقیماندهای که متعلق به نسلهای کنونی و آینده است نیز رحم نکرده و سالهاست در این شهرک بیستوپنج هکتاری، باغات خود را با آب مورد نیاز مردم تشنه دهدز آبیاری میکنند. در صورتی که میتوانند آب مورد نیاز باغات و ویلاهای خود را از دریاچه سد کارون ۳ یا ۴ تأمین کنند.
کیانی میافزاید: همهی آمارها و مطالعات نشان میدهد که چندان آب قابلتوجهی برای حفر چاه جدید و حل مشکل آبی منطقه دهدز دیگر باقی نمانده است.
مطالعات و ارزیابیها نشان میدهد، دیگر آبی برای استحصال از زیر زمین باقی نمانده است و چنانچه وزارت نیرو به وظایفی که در چارچوب قانون برای این وزارت خانه تعریف گردیده عمل نکند، سال ۱۴۰۰ بحران آب، دهدز را به غیزانیه ای دیگر تبدیل خواهد نمود.
در حال حاضر تنها راه پیشگیری از بحران آب در دهدز، تأمین فوری اعتبار برای طرح تأمین آب از دریاچه سد کارون ۳ و لولهگذاری حدود ۱۲ کیلومتر است که چنانچه ارادهای برای پایان رنج مردم در وزارت نیرو و سازمان آب و برق خوزستان وجود داشته باشد، مطالعات این طرح انجام شده و در انتظار تأمین اعتبار است.