با حضور معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار؛
تفاهمنامه سهجانبه مرکز ملی توسعه و توانافزایی شیلات ایران در خوزستان منعقد شد
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از انعقاد تفاهمنامه سهجانبه مرکز ملی توسعه و توانافزایی شیلات ایران در خوزستان خبر داد و گفت: این تفاهمنامه فرصتی برای اشتغالزایی و گامی رو به جلو برای پیشرفت منطقه است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، امروز سهشنبه ۲۱ بهمنماه تفاهمنامه سهجانبه مرکز توسعه و توانافزایی شیلات ایران با حضور عیسی منصوری، معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نبی اله خون میرزایی رئیس سازمان شیلات ایران، ارسلان غمگین مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان منعقد شد.
عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه این تفاهمنامه فرصتی برای اشتغالزایی منطقه و گامی رو به جلو برای پیشرفت منطقه است، اظهار کرد: در بحث اشتغالزایی کشور فعالیتهای دارای ارزشافزوده و اشتغالزایی در حمایت و اولویت برای توسعه هستند.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی بهعنوان یکی از اولویتها موردحمایت دولت است، افزود: شیلات بهعنوان یکی از رشتههای بخش کشاورزی است که بر اساس گرایشها و محصولات تمرکز در این بخش برای موفقیتهای بیشتر با بهرهوری بالاتر ضروری است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در سراسر کشور بر اساس محصولات و گرایشها قطبها شناسایی و موضوع حمایت نیز تعریف شده که خوزستان بهعنوان یکی از نقاط با ظرفیت بالا شناسایی شده است.
منصوری یادآور شد: طبق تجربه ما در استان سیستان و بلوچستان ظرفیت صید سواحل آن میتواند اشتغال بیشتری ایجاد کند؛ البته در کشورهای دیگر ماهی گیری با دستگاههای خارجی انجام میشود، ولی در ایران سنتی است.
وی در ادامه مطلب فوق بیان کرد: اولین گام برای استفاده بیشتر از ظرفیت مجهز کردن صیادان به دستگاه ماهی یاب برای پیدا کردن دستههای ماهی در آبها است که سبب افزایش صید میشود. به دنبال این موضوع صیادان با افزایش صید خود نیازمند ماهی گیری در مناطق دورتر، کشتی پشتیبان و سردخانههای بیشتر میشوند که اشتغالزایی را به دنبال دارد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: ورود و تجهیز این فعالیتها در مکانیسم اجرایی آنها و با همکاری و فعالیت بخش خصوصی و استفاده از ابتکارات در بخشهای مختلف کشاورزی و شیلات که در حال انجام است، میتوان به موفقیتهای خوبی رسید و باعث افزایش بهرهوری و اشتغالزایی شد.
منصوری عنوان کرد: بخشی از این اعتبارات برای توسعه اینگونه فعالیتها بهخصوص شیلات به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قالب برنامه اشتغال روستایی و اشتغال فراگیر قرار گرفته و بخشی از آن نیز به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده است.
وی افزود: برای برطرف کردن نقطهضعفها در اینگونه فعالیتها نهادهایی انتخاب شده که در راستای این امر در خوزستان نهادی ایجاد شد که مسئولیت مداخله فعال برای رفع مشکلات مشترک بخش شیلات و روشن کردن چراغهای مشترک در صنعت را دارد؛ چراکه خوزستان از ظرفیتهای کیفی و کمی و همچنین مدیریتی بالایی در این بخش برخوردار است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان به حضور بخشهای خصوصی در فعالیتهای بخش شیلات برای افزایش بهرهوری و اشتغالزایی تاکید کرد.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نیز در این جلسه با بیان اینکه خوزستان رتبه اول آبزیپروری در کشور را دارد، اظهار کرد: با طرحهای آبزیپروری متعددی که در استان در حال انجام است در آینده نزدیک آبزیپروری استان فاصله خود را در با استانهای دیگر بیشتر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه با این طرحها اشتغالزایی پایداری در این زمینه فراهم خواهد شد، افزود: فعالیت تعاونیها در بخش شیلات باعث تشویق دیگر تعاونیها شده است؛ همچنین در بحث زه آبهای نیشکر با حضور شرکت توسعه نیشکر و سایر بخشهای خصوصی در حوزه آبزیپروری طرحهای مشترکی با اداره شیلات استان در حال انجام است.
شریعتی تصریح کرد: در بخش پرورش ماهی در قفس مشکلاتی با سازمان آب و برق استان وجود داشت که با برطرف کردن آنها قرار است پرورش ماهی در قفس بهصورت پایلوت پشت سد مارون انجام شود.
استاندار خوزستان ادامه داد: بیشترین میزان کانالهای آبیاری مدرن در کشور متعلق به خوزستان است، طرحی مطرح شده که برای گسترش آبزیپروری این کانالها نیز گسترش یابند که شرکت توسعه نیشکر بهصورت پایلوت آن را انجام داده و بنا است از تمام ظرفیتهای استان در این زمینه استفاده شود.
وی گفت: با افزایش تولید محصولات در بخش شیلات باید به فکر آینده محصولات برای صادرات و تبدیل آن به ثروت باشیم تا دچار مشکلات نشویم.
شریعتی در پایان بر پایکار بودن مدیران برای عملی شدن این تفاهمنامه تاکید کرد تا بهعنوان الگویی برای کشور مورد توجه قرار بگیرد.