ایلنا از خوزستان گزارش میدهد؛
بندر امام خمینی کماکان در زیرآب/ آغاز موج دوم بارشها از ساعاتی دیگر/ مردم خواهان ورود دادستان بهعنوان مدعیالعموم شدند/مردم: تاثیر نقش شورای راهبردی پتروشیمی در بحران ها به چشم نمی آید+تصاویر
تلاش دستگاههای اجرایی در ۲۴ ساعت گذشته، نتوانست حجم آبهای موجود در اماکن و معابر شهر بندر امام خمینی را در آستانهی شروع موج دوم بارشها کاهش دهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، بندر امام خمینی شهری است صنعتی و در مجاورت دریا که همین مسئله یک امتیاز برای سهولت در دفع آبهای سطحی قلمداد میشود، ولی این شهر سالهاست که در بارندگیها در کوتاهترین زمان ممکن به زیرآب میرود و علیرغم وعدههای سالهای گذشته، متأسفانه هیچگونه بهبودی در حل این معضل حاصل نشده است.
بر اساس گزارشهای دریافتی ایلنا از شهرهای خرمشهر، آبادان و بندر ماهشهر، آب گرفتی معابر این شهرها در روز گذشته با هدایت آبها به رودخانهها و خورهای موجود، بهصورت چشمگیری کاهش یافته است ولی این اتفاق برای شهری مانند بندر امام با توجه به نزدیکی به خور و دریا، اتفاق نیفتاده است.
علیرغم اینکه از هفته گذشته ستاد بحران استانداری خوزستان اعلام آمادهباش کامل داده بود، ولی بندر امام نشان داد که برای مقابله با بارشهای پیش رو، از آمادگی لازم برخوردار نبوده و همین موضوع باعث شد تا آب به خانههای مردم وارد شود و حاصل یکعمر زندگی آنان را به زیر بکشد تا باز این تراژدی مانند سالهای گذشته تکرار شود.
پس از مواجه مسئولین با آبگرفتگی بیسابقهی شهر، اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان و پتروشیمی بندر امام از شب گذشته مأموریت یافتند تا به کمک مردم بشتابند. تصمیمی که میشد قبل از وقوع فاجعه اتخاذ گردد تا اموال و زندگی مردم به نابودی کشانده نشود.
امروز دهم آذرماه، در فضای مجازی این شهر، مردم طوماری خطاب به دادستان این شهر جهت ورود بهعنوان مدعیالعموم نوشتهاند تا با مسببین این سهلانگاری برخورد قانونی نماید.
با توجه به اینکه شورای راهبردی شرکتهای پتروشیمی مستقر در شهرستان، بهصورت مستمر گزارشهایی از رفع محرومیت و تقویت ادارات خدماتی و اجرایی شهرستان جهت کمک به افزایش کیفی خدمترسانی به مردم ارائه میدهد، امروز برای دومین روز متوالی، مجبور شدند بخشهایی از شرکتهای خود را به دلیل عدم امکان تردد کارکنانشان، تعطیل اعلام کنند تا خود، به آنچه ادعا میکنند نیز شک کنند.
مردم می گویند: چرا ادعای هزینه های ارائه شده توسط شورای راهبردی صنایع پتروشیمی را در مواجه با بحران ها، نمی بینیم؟
یکی از شهروندان بندر امامی در گفتگو با ایلنا سؤالی را مطرح نمود و خواستار پاسخ مسئولین شد، وی پرسید: یک سیستم مکنده آبهای سطحی و چند خط انتقال آب به سمت دریا، چه موضوع پیچیدهای است که علیرغم اختصاص بودجههای فراوان در دهههای گذشته تاکنون و همچنین اختصاص میلیاردها تومان بودجه شورای راهبری صنایع پتروشیمی برای رفع مشکلات موجود، تاکنون عملی نشده است؟ اگر ادعا می کنند عملی شده، چرا تاثیر آنرا نمی بینیم؟
یک بانوی ۸۲ ساله ساکن در کوی شهید بهشتی به خبرنگار ایلنا، گفت: حدود ۶۰ سال است که در این شهر در خیابان بهشتی ۳ سکونت دارم، دیروز نهم آذرماه برای اولین بار آب وارد خانهام شد، چون ارتفاع خانه من نسبت به مناطقی مانند بلوکیها (کوی شهید مطهری)، فاز ۳ و شهرک های حاشیه شهر بالاتر است، هیچگاه این اتفاق برایم رخ نداده بود، ولی این موضوع که امسال آب وارد خانهام شده نشاندهنده این است که مسئولین ما بهجای پیشرفت، پسرفت داشتهاند.
یکی دیگر از شهروندان بندر امامی نیز گفت: ما دچار هیجان کاذب نشدهایم که بخواهیم بیدلیل همه را زیر سؤال ببریم، میخواهیم که اینگونه فجایع برای سالهای آینده تکرار نشود، بنابراین از بخشدار بندر امام که نقش نظارتی داشته و نماینده عالی دولت است میخواهیم که بدون هیچگونه ملاحظهکاری، هرچه زودتر مسئولین سهلانگار را به دستگاههای ارشد مربوطه و همچنین افکار عمومی معرفی نماید.