با حضور رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی برگزار شد؛
نشست مشترک استاندار خراسان شمالی با سفیر ایران در ترکمنستان
نشست مشترک استاندار خراسان شمالی، سفیر ایران در ترکمنستان و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی پیرامون تعیین تکلیف مرز پروسه سو و توسعه روابط با کشور ترکمنستان در محل دفتر استاندار برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی، محمد رضا صالحی استاندار خراسان شمالی در این نشست مشترک به اهمیت بخش خصوصی در استان اشاره کرد و اظهار داشت: اگر بودجه دولتی را خوب جذب کنیم فقط میتوانیم وضع موجود را حفظ کنیم و در این میان پیشبرد وضع استان با کمک بخش خصوصی امکان پذیر است.
محمدرضا صالحی با اشاره به اهمیت بازگشایی مرز پروسه سو، خاطرنشان کرد: اگر این اقدام صورت گیرد بیشک برای استان بسیار مفید خواهد بود.
صالحی اظهار داشت: خراسان شمالی با وجود ظرفیت های بالا در بخش های مختلفی که دارد تلاش میکنیم با حل مشکلات مرز پروسه سو از این ظرفیت ها و مزیت ها بهترین بهره وری را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه صادرات انجام گرفته در خراسان شمالی بالاتر از سهمیه اختصاص یافته است، خاطرنشان کرد: با این وجود سرانه صادرات در خراسان شمالی از سایر استان ها به دلیل عدم شناسایی فرصت ها و نبود زیرساخت ها کمتر است.
سفیر ایران در ترکمنستان نیز دراین نشست با اشاره به نبود ورودی مناسب بین خراسان شمالی و کشور ترکمنستان این مرز را حق خراسان شمالی دانست و گفت: باید از این فرصت در جهت توسعه روابط و بازاریابی استفاده کرد.
احمدی تصریح کرد: ترکمنستان تاکنون نسبت به این مسئله حساسیت داشته ولی باتوجه به تجربه خوب داخل و خارج هم اکنون این اعتماد جذب شده و مشکلات موجود رفع و امیدواریم تا هفته آینده حل شود.
وی یاد آور شد: محصولات سیمان بجنورد در ترکمنستان آوازه خوبی دارد و با وجود دیگر محصولات مناسب از قبیل محصولات کشاورزی در این استان از این مسئله میتوان به عنوان یکی از نقاط قوت برای توسعه روابط استفاده کرد.
احمدی از گیاهان دارویی استان خراسان شمالی نیز به عنوان دیگر مزیت استان یاد کرد که می توان در جهت ایجاد کارخانه های داروسازی توسط تجار ترکمنستان بهره برد.
وی متذکر شد: باید برای کمک به مردم از هر وسیله مشروعی استفاده کرد.
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن وکشاورزی خراسان شمالی نیز دراین نشست به صادرات محصولات این استان به 22 کشور دنیا اشاره کرد و یاد آور شد: علی رغم مشکلات بین المللی با اعزام و پذیرش هیات های تجاری و بازاریابی مختلف حتی از کشورهایی نظیر آلمان، ایتالیا و چین سعی کردیم ارتباط کاری مناسب با آنها برقرار و بازارهای موجود را حفظ کنیم.
محمد صمدی تصریح کرد: خراسان شمالی در برقراری روابط تجاری با ترکمنستان سابقه بسیار طولانی دارد که برای ما بسیار امیدوار کننده است و در تلاش هستیم با تقویت هیات های داخل و خارج این روابط را بیش از پیش بهبود ببخشیم.
وی وجود مشکلاتی در انتقال پول از ترکمنستان، معوقه های تجار و الزام بازگشایی بازارچه مرزی پروسه سو را از جمله مشکلات استان دانست و بر تسریع حل این مشکلات تاکید کرد.