سید علیاکبر پرویزی مطرح کرد:
ضرورت شناسایی افراد سودجوی بیمه کارگران ساختمانی از کارگرانواقعی
استاندار خراسانشمالی بر ضرورت شناسایی سوءاستفاده کنندگان بیمهکارگران ساختمانی تاکید کرد وگفت : دستگاه های متولی باید دراین زمینه هرچه زودتر تدابیر و راهکارهای لازم را بیندیشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از بجنورد، سید علیاکبر پرویزی در دیدار با تشکلهای فعال کارگری استان که در محل دفتر استاندار برگزار شد، درباره افزایش دستمزد کارگران گفت: به علت مشکلات اقتصادی واحدهای تولیدی دستمزد نیز افزایشی نداشته و این مهم باید جبران شود و با توجه به تورم موجود جامعه بایستی حقوق کارگران نیز به تدریج افزایش یابد.
استاندار خراسانشمالی با اعلام اینکه براساس آمار صنفساختمانی استان هماکنون تنها 11 هزار کارگر ساختمانی استان تحت پوشش بیمه تامیناجتماعی هستند، اظهار کرد: متاسفانه برخی افراد جزو سایر اقشارند که خود را تحت عنوان بیمه کارگر ساختمانی معرفی کردند و از خدمات بیمهای این قشر استفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: در این رابطه بیمه کارگران ساختمانی هم همانند بیمه قالیبافان با مشکل مواجه شده و افراد سودجو تحت عنوان بیمه این قشر از خدمات بیمهای بهره میببرند. نیاز است هرچه زودتر این افراد شناسایی شوند.
مقامعالی دولت در استان از مسئولان استانی و متولیان این امر خواست هرچه زودتر راهکارهای اساسی بیاندیشند چراکه این مهم برتعهدات دولت هم تاثیرگذار بوده است.
وی درباره موضوع وام بازنشستگان تامیناجتماعی نیز گفت: بحث وام قرضهالحسنه بازنشستگان، بازنشستگانی که نیاز واقعی به این وام دارند شناسایی و لیست آنها را به بانکهای عامل معرفی کنند.
استاندار خراسانشمالی به اقتصاد سخت کشور در بخش صنایع اشاره کرد، گفت: وقتی شرایط اقتصادی سخت شده در همه بخشها تاثیرگذار است حتی حوزه مالیات و عوارض نیز با مشکل مواجه شد و دولت نیز دچار چالش شده است.
پرویزی با بیان اینکه هر واحد تولیدی که مورد تملک بانکها قرار گرفت بعد از چندین ماه آن صنایع به ویرانهای تبدیل شده، افزود: برخی بانکها از جمله بانکملی، واحدهایی را که تملک کرده بودند که به مجریان واگذار کنند و حتی به آنان تسهیلاتی نیز برای گردش دوباره کارخانه پرداخت کردند.
دبیر اجرایی خانهکارگر خراسانشمالی نیز در این دیدار درباره دستمزدهای پایین کارگران گفت: دستمزد کارگران در چند سال اخیر با توجه به تورمها رشد نداشته که این امر باعث شکاف بین این قشر و سایر اقشار شده که امیدواریم دولت درصدد جبران این عقب ماندگی باشد.
فرهاد هدایتی به وضعیت سخت معیشت کارگران در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه 50 درصد جمعیت کشور را کارگران تشکیل میدهند قدرت خرید این قشر کاهش یافته در حالیکه اگر قدرت خرید کارگران کاهش یابد تولیدات داخلی نیز فروشی نخواهد داشت.
وی درباره مشکلات بیمهکارگران نیز تصریح کرد: بیشتر کارگرانی که در شغلهای سخت و زیانآور کار میکنند برای بازنشستگی دچار مشکل میشوند.
دبیر اجرایی خانهکارگر خراسانشمالی درباره الزام درمان تامین اجتماعی برای بازنشستگان،اظهارکرد:متاسفانه امروزه بیمه های تکمیلی درمان یک پول اضافه به سازمان از جامعه بازنشستگی می گیرند.
هدایتی با تاکید بر ساماندهی کارگران ساختمانی گفت: این امر باید توسط ارگانهای مربوطه هرچه زودتر ساماندهی شود.