خبرگزاری کار ایران

حسینی مطرح کرد:

پیروزی دیپلماسی هسته‌ای سرانجام مقاومت، خردورزی، تدبیر و اراده یک ملت بود

پیروزی دیپلماسی هسته‌ای سرانجام مقاومت، خردورزی، تدبیر و اراده یک ملت بود
کد خبر : ۳۳۹۰۹۹

استاد دانشگاه مشهد، پیروزی دیپلماسی هسته‌ای را سرانجام مقاومت، خردورزی ، تدبیر و اراده یک ملت عنوان کرد.

به گزارش ایلنا، دکتر سیدجواد حسینی ظهر امروز یکشنبه در بین نماز ظهر و عصر کارمندان این سازمان ضمن گرامیداشت هفته شوراهای آموزش و پرورش و ارائه گزارشی از روند اجرای مصوبات این شورا به موفقیت تیم دیپلماسی کشورمان در عرصه مذاکرات هسته ای اشاره ای کرد و گفت : رفتارهای اجتماعی چند دسته اند که شامل رفتارهای عاطفی بر مبنای هیجانات عاطفی درون انسان ها ، رفتارهای سنتی که مبنای آن تقدس بخشیدن به رفتار پیشنیان است و در نهایت رفتار ارزشی یا سنجشی که براساس یک هدف عقیدتی و برمبنای راه و روش و ارزشی مشخص است که بر پایه های دینی مبتنی شده و رفتارهای ایثارگرانه و فرا انسانی است که مهمترین نمونه آن در جامعه ما رفتار شهدا و ایثارگران از جمله شهدای هسته‌ای بوده اند.

وی ادامه داد : نوع دیگر رفتارها، رفتار عقلانی به عنوان رفتاری که بر مبنای افزایش سود و کاهش زیان پایه ریزی می‌شود نیز به عنوان یکی از مدل های رفتاری مطرح است. این مدل رفتاری در 3 عرصه سیاسی ،اقتصادی و اجتماعی بسیار مهم و اساسی است و جهت گیری دیپلماسی سیاسی جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با نوعی رفتار عقلانی است که با مدل منطقی و جهت گیری منافع ملی تنظیم شد .  

حسینی با بیان این که امروزه جوامع در بین این رفتارها در سه عرصه سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی به دنبال گسترش رفتارهای عقلانی هستند و برای رشد و توسعه به دنبال گسترش این نوع رفتار هستند،تاکید کرد : در آموزش و پرورش باید به دنبال این باشیم که این نوع رفتار را در کنار توجه به سه مدل رفتاری دیگر در دانش آموزان پرورش دهیم.

وی ادامه داد : در عرصه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نظام‌های آموزش و پرورش باید به دنبال گسترش رفتارهای عقلایی باشند، امروز این رفتارها در عرصه سیاسی به چند دسته تقسیم می شوند که می‌تواند در قالب رفتارهای دولت با ملت ، ملت و دولت و گروه های مختلف در داخل یک نظام و مردم با مردم  گنجانده شود اما در این حال رفتار یک دولت با دولت های دیگر هم در این بخش باید مدنظر باشد.

وی گفت: رفتارهای سیاسی گروهی به دو دسته پیوسته و گسسته تقسیم می شوند؛ رفتار سیاسی پیوسته به رفتارهایی اطلاق می شود که در یک جامعه به جهت همگرایی اتخاذ می شود و موجب اتحاد و وحدت و وفاق و همسویی و موجب همکاری و همانندگردی می شود و رفتارهای سیاسی دپیلمتاتیک جمهوری اسلامی دقیقا همکاری آحاد و گروه‌های ملت را موجب شد.

حسینی ادامه داد : جریان هسته ای ما یک هدف ملی است که تمامی گروه های سیاسی در این پیروزی سهیم هستند، این موضوع در بیانیه رئیس جمهور پس از اجرای برجام نیز مشهود است و بر این تاکید شده که در حفظ منافع ملی همه با هم شریک هستند و همانندگری مثبت این رفتارها می تواند موجب رشد شود.

وی با تبیین رفتارهای سیاسی گسته هم گفت : اینگونه رفتارها در جهت واگرایانه و ایجاد تفرقه و اختلاف حرکت می‌کنند که در سه مدل سبقت جویی، رقابت و ستیزه جویی خلاصه می شود.

این استاد دانشگاه اظهار داشت : مذاکرات هسته ای نوعی رفتار سبقت جویانه بود که همه تلاش می کردند بدون جنگ و خونریزی به هدف خود برسند ، باید توجه کرد سیاست رقابت و ستیزه جویی می تواند هزینه های سنگینی را به کشورها تحمیل کند و بر همین اساس باید به دنبال مدل رفتاری بود که این هزینه ها به حداقل برسد و برهمین اساس جوامع معمولا به  مدل "هم سازی اجتماعی"روی می آورند .

همسازی  اجتماعی زمانی رخ می دهد که دو طرف برای رسیدن به نوعی توافق از خواسته های حداکثری خود کوتاه بیایند . این همسازی در دو شکل رخ می دهد سازش ؛یعنی یک طرف در همسازی سود بیشتری ببرد و از منافع خود بیشتر کوتاه بیاید و شکل دیگر همسازی  " توافق " است که در آن دو طرف به شکل همسان و برابر از منافع خود بگذرند . ما معتقدیم با تلاش مقتدرانه تیم هسته ای ما به شکلی از همسازی که از آن به توافق یاد می شود ،دست یافته ایم و امروز این توافق برجام با عملیات اجرایی به فرجام رسیده است و پیروزی بزرگی را برای ملت ایران رقم زده است .

وی افزود : ما در مذاکرات هسته ای به دنبال سازش نبودیم و هر کدام از طرف ها به میزان برابر از خواسته های خود کوتاه آمدند و در نهایت شاهد یک همسازی مبتنی بر توافق بود و به همین دلیل هم طولانی ترین نبرد دیپلماسی و نابرابرترین آن ها را با موفقیت پشت سر گذاشتیم و اعتقاد داریم این پیروزی سرانجام مقاومت و خردورزی و تدبیر و اراده یک ملت بوده است.

این مقام مسئول پایان پروژه ایران هراسی و اسلام هراسی و مسلمان هراسی و شیعه هراسی دشمنان نظام جمهوری اسلامی ، امنیت زدایی از پرونده هسته ای ایران ، باطل شدن و لغو قطعنامه ها و تحریم های ظالمانه ، به رسمیت شناخته شدن حقوق هسته ای کشورمان و ایجاد همدلی و تحقق شعار همدلی دولت و ملت در این پیروزی را از کارکردهای ویژه این توافق برشمرد .

حسینی با بیان این که دولت ما با این پیروزی و با اقتدار درونی ، قدرت بیرونی خود را به جهانیان نشان داد تصریح کرد : امروز جهان در برابر فرزندان این ملت سر تعظیم فرو آورد و نشان دادیم که قدرت تدبیر و اعتدال در سخت ترین شرایط می تواند کارساز باشد و افراطی گری در هر شرایطی تقبیح شد و در کنار این ها هیمنه پوشالی قدرت های بزرگ و نظام سلطه امپریالیستی درهم شکسته شد و این پیروزی کارکرد دیپلماسی به جای جنگ ، کارکرد صلح و دوستی به جای تضادوتخاصم و  جنگ ونیز  کارکرد تعامل به جای تقابل را به جهانیان نشان داد و قطعا در آینده این مدل در دانشگاه های دنیا تدریس خواهد شد.

وی در پایان گفت: فرجام برجام بعد از سال های سخت اقتصادی که پشت سر گذاشته ایم قطعا موجب رونق این بخش خواهد شد چرا که همزمان با آزادشدن سرمایه های بلوکه شده کشورمان ، شاهد تسهیل شرایط سرمایه گذاری در کشور و رشد اقتصادی خواهیم بود و امیدواریم بر اساس وعده های مسئولین رده بالای دولت، اولین آثار این گشایش اقتصادی در آموزش و پرورش مشاهده شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر