افتتاح نخستین بانک شیر مادر در نیشابور
رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از افتتاح دومین بانک شیر مادر در شمال شرق کشور در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی حکیم خبر داد.
به گزارش ایلنا، مجید درودی در این خصوص گفت: تاسیس این بانک شیر که دوازدهمین بانک شیر در کشور محسوب میشود با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال تجهیزات با کمک خیّرین سلامت در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی حکیم صورت گرفت.
وی اعلام کرد: مقام عالی حوزه سلامت نجات زندگی نوزادان زودرس، نوزادان متولد شده با وزن پایین، نوزادان متولد شده پرخطر در بخش مراقبت های ویژه و نوزادان محروم از شیر، ترویج و حمایت از تغدیه با شیر مادر، کمک به خانواده های نوزادان پر خطر و کاهش بار مالی خانواده ها و سیستم درمانی را از جمله اهداف تاسیس بانک شیر است.
درودی همچنین با تاکید بر ضرورت تاسیس بانک شیر در نیشابور افزود: در آینده اهمیت و ضرورت بانک شیر به اندازه بانک خون خواهد بود چرا که در راستای اهداف افزایش و حفظ جمعیت و کاهش گسترش بیماریها عامل موثری است.
رئیس بخش NICU و بانک شیر حضرت علی اصغر(ع) نیشابور در مراسم افتتاح اولین بانک شیر شهر نیشابور گفت: نوزادانی که در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند نوزادانی هستند که از مادران پرخطر متولد شده اند؛ مادرانی که زایمان های زودرس داشته اند و یا نوزادانی چند قلو به دنیا آوردهاند.
نسیم پورعلی زاده افزود: با توجه به اهمیت سیاست های فرزندآوری و جوانی جمعیت ما به عنوان متولیان حوزه سلامت مسئول هستیم تا شرایط مناسبی را برای مادران و نوزادان فراهم کنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه این مادران به دلیل شرایط خاصشان جهت تغذیه نوزادان شیر ندارند و به همین منظور بانک های شیر تاسیس می شوند تا شیر مادر را برای این نوزادان فراهم کنند در همین خصوص علاوه بر بحث تغذیه نوزادان آنچه بر اهمیت تاسیس بانک شیر می افزاید افزایش تعداد باروری، بالا رفتن ریسک بارداری های پرخطر و زایمان های زودرس است که به تبع آن بستری نوزادان در بخش مراقبت های ویژه افزایش خواهد یافت.
این فوق تخصص نوزادان اظهار کرد: یکی از شاخص های توسعه، شاخص مرگ و میر نوزادان است که با تاسیس بانک شیر به دنبال کاهش مرگ و میر نوزادان در کنار کاهش عوارض بستری نوزادان در بخش مراقبت های ویژه (NICU) هستیم، این مهم با تغذیه این نوزادان با شیر مادر امکان پذیر بوده و در کاهش طول دوره بستری، جلوگیری از ابتلا به عفونت ها و کاهش عوارض دوره بستری بسیار حائز اهمیت است.
وی در ادامه افزود: امیدواریم در فاز بعدی بتوانیم علاوه بر تغذیه نوزادان بخش مراقبت های ویژه، شیر مادر را در تمامی بخش های شهرستان نیشابور توزیع کنیم چراکه مادرانی را داریم که به دلیل بیماری و یا مصرف داروها مجبور به تغذیه فرزندانشان با شیر خشک هستند و این امر به سلامت و اقتصاد خانواده و شهرستان کمک شایانی کرده و با جایگزینی شیر مادر به جای شیر خشک، خطر بیماری های عفونی این نوزادان کاهش خواهد یافت.
پور علی زاده خاطرنشان کرد: متاسفانه تاکنون امکان تهیه شیر از بانک شیر مشهد مهیا نبود و این نوزادان با شیر خشک تغذیه می شدند که با توجه به تعداد تولدها و تجهیزاتی که در بخش مراقبت های ویژه نوزادان در این شهر موجود است تاسیس آن در شهرستان نیشابور، یک امر ضروری بود و خوشبختانه اتفاق افتاد.