در سمینار طراحی اتصالات در سازه های فولادی مطرح شد؛
سازه های مشهد نگران کننده است/ متولی در زمینه انرژی در ایران وجود ندارد
سمینار طراحی اتصالات در سازه های فولادی با حضور اعضای نظام مهندسی کشور و اساتید و متخصصان این حوزه در مشهد برگزار شد.
به گزارش ایلنا از مشهد، رضا قنبری عضو سازمان مهندسی ساختمان در ابتدای همایش گفت: در انجمن پارت صنعت فولاد ایرانیان معتقدیم مهندسان بهعنوان رهبران جهانی باید نگاه ویژه به بهتر شدن کیفیت زندگی داشته باشند. یکی از دل نگرانی های این انجمن بحث طراحی است؛ چرا که در تفکر و ذهنیت های مهندسی حرف اول را می زند. نگاه ما این است که برای کارآفرین نقش شریف را داشته باشیم تا یک پیمانکار و این حس را به آن ها القا کنیم که در پروژه ها در کنار آن ها حضور داریم.
عضو سازمان مهندسی ساختمان خاطر نشان کرد: سیاست ما بهره گیری از اصول مهندسی و استفاده از نقشه های سه بعدی به منظور جلوگیری از اتلاف و ارائه کیفیت بهتر است.
وی افزود: سازه های مشهدی از موضوعات نگران کننده ای است که با پیگیری های بسیار از سوی نظام مهندسی، مورد توجه قرار گرفته که ورود جدی به این موضوع و پیاده کردن قانون را می طلبد.
قنبری بیان کرد: این شرکت در حال حاضر با استفاده از حضور مهندسی و تکنسین های مجرب، ضمن رعایت استانداردها و آیین نامه های معتبر امور طراحی و محاسبات ایستایی سازه ها را همراه با دفترچه محاسبات فنی و نقشه های رایانه ای ارائه می دهد.
وی گفت: این شرکت در راستای تحقق اهداف بلند مرتبه ایران عزیز با رویکرد فناوری های نوین ساخت و طراحی های به روز دنیا همواره در تلاش است که کیفیت را بهبود بخشد و با ارائه برنامههای دقیق زمانبندی، توانایی های خود را به نمایش بگذارد.
مواد اولیه تولید پیچ در ایران وجود ندارد
همچنین مهدی فریدونی عضو انجمن سازه های فولادی ایران در این همایش اظهار کرد: در نگاه برخی پیچ و مهره شاید اهمیت چندانی نداشته باشد، اما سلامت سازه را همین قطعه کوچک تحت تاثیر قرار می دهد که متاسفانه در این مبحث ضعف شناخت وجود دارد و شاهد هستیم در پروژه های شهرک گلبهار با یک باد به ساختمان آسیب وارد می شود.
عضو انجمن سازه های فولادی با خاطر نشان کردن اینکه پروژه هایی که با پیچ و مهره سالم کار شدند در ایران محدود هستند، افزود: در پروژه مشهد مال با آن عظمت، اما پیچ و مهره مغفول مانده بود.
وی افزود: ما در طراحی از الگوی آمریکا پیروی می کنیم اما پیچ را اروپایی استفاده می کنیم که همه واقفیم این دو تفاوت دارند و پیچ های آمریکایی دارای مقاومت بیشتری هستند.
عضو انجمن سازه های فولادی ایران مشخصات ابعادی پیچ را تشریح کرد و گفت: متاسفانه مواد اولیه تولید پیچ را در ایران نداریم و از خارج وارد می کنیم.
متولی در زمینه انرژی در ایران وجود ندارد
سارا آتشی رئیس منطقه ای شمال شرق کشور مرکز تحقیقات راه مسکن و شهر سازی نیز در ادامه به رونمایی از اولین ساختمان سبز در خراسان رضوی اشاره و ابراز کرد: افتخار نصیب ما شد که اولین ساختمان سبز کاندادی نشان سبز را در خراسان رضوی به همت و تلاش شرکت پارت صنعت پولاد ایرانیان دریافت کند.
وی با اشاره به اینکه از سیستم سرو سبز در اردیبهشت ماه امسال رونمایی شد، گفت: هر چند کشور با فاصله ۱۵ ساله با سایر کشورهای جهان در این زمینه ورود پیدا کرده است اما امید است پیشگام در ساختمان سبز باشیم.
رئیس منطقه ای شمال شرق کشور مرکز تحقیقات راه مسکن و شهر سازی ابراز کرد: در این خصوص امکان سنجی پیاده سازی آیین نامه های ساختمان سبز کشور و سیستم های رتبه بندی ساختمان سبز در کشورهای مطرح دنیا بررسی شد.
وی با اشاره به اینکه موضوع اصلی که ساختمان سبز به آن می پردازد اثرات زیست محیطی است، بیان کرد: در توسعه پایدار باید منابع را به گونه ای بهره برداری کنیم که برای نسل آینده فرصت استفاده فراهم شود و پروژه ها به گونه ای مطرح شود که بازگشت سرمایه وجود داشته باشد.
آتشی با اشاره به اینکه ۸ درصد مخازن نفت جهان و ۱۶ درصد گاز جهان را دارا هستیم، افزود: اما تنها یکدرصد از انرژی تجدید پذیر استفاده می کنیم و باید در این زمینه تامل بیشتری صورت گیرد.
رییس منطقه ای شمال شرق کشور مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی ابراز کرد: در ایران مقررات، آیین نامه ها و استانداردهای متعددی در زمینه ساختمان سبز و پایدار با هدف کاهش اثرات منفی زیست محیطی و بهداشتی ناشی از سیستم های توسعه تدوین شده است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در ایران بر خلاف اکثر کشورهای پیشرفته و در حال توسعه متولی و مسئولی در زمینه انرژی و محیط زیست وجود ندارد در قوانین نیز سردرگمی ناشی از این وضعیت نا مطلوب قابل مشاهده است.
آتشی نبود استاندارد مناسب در موضوعات مختلف به خصوص موضوعات زیست محیطی بخش ساختمان، روند کند ارتقای سطح کیفی اجرا توسط پیمانکاران به دلیل نبود آیین نامه مناسب با ضمانت اجرایی لازم، عدم نظارت دقیق در طراحی و اجرا، نیاز به سرمایه گذاری اولیه بالا و قوانین و اقدامات تشویقی را عوامل تاثیر گذار بر پیاده سازی و اجرای ساختمان سبز دانست.
وی گفت: عدم توازن در مدیریت توامان عرضه و تقاضا، قانون گذاری بیشتر در حوزه سیاست کلان در جهت حل تنش آب شرب کشور، عدم ضمانت اجرایی قوانین موجود را مشکلات و قوانین مربوط به پیاده سازی ساختمان سبز عنوان کرد.
رئیس منطقه ای شمال شرق کشور مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی خاطر نشان کرد: اقدامات تشویقی مرتبط با گواهی ساختمان سبز می تواند محرکی در جهت اجرایی کردن قوانین باشد.
آتشی یادآور شد: سایت، پسماند، کیفیت محیط داخل، انرژی، بهره وری آب، کیفیت محیط خارج و مدیریت معیارهای مدنظر ساختمان سبز هستند.