معاون اداره کل منابع طبیعی استان خبر داد:
اختصاص یک میلیارد تومان به پروژههای منابع طبیعی گناباد از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی از اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در خراسان رضوی با اعتباری بالغ بر ۲۶ میلیارد تومان در سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود روشندل در مراسم افتتاح بند سنگ و ملاتی زیرجان گناباد گفت: با توجه به تغییر اقلیم هوا در سالهای اخیر شاهد بارشهای شدید و سیلابهای مخرب هستیم که هر ساله خسارتهای زیادی در پایین دست ایجاد میکنند.
وی ادامه داد: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری با فراهم کردن پوشش گیاهی مناسب در بالادست، سازه های مکانیکی ، بندهای گاویونی، بندهای خاکی ، بخش اعظم روان آبها و جریانهای سطحی را در بالادست مهار کرده ، به آن فرصت نفوذ میدهد و اجازه نمیدهد از حوزه خارج شده و ضمن افزایش آبدهی قنوات و منابع آبی پایین دست از ایجاد خسارت ها در این مناطق جلوگیری و باعث تثبیت اشتغال در پایین دست می شود.
وی افزود: با عملکرد خوب طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در سال۹۷ توسط مقام معظم رهبری مبلغ خوبی برای اجرای این طرحها در نظر گرفته شد که مبلغ ۹۳ میلیارد تومان اعتبار به خراسان رضوی اختصاص یافت و در سال جاری هم مبلغ ۲۶ میلیارد از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای طرحهای منابع طبیعی به خراسان رضوی اختصاص یافته و مبلغ ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای طرحهای شهرستان گناباد اختصاص داده شده است و در قالب چهار طرح در دست اجرا است.
وی تصریح کرد: پروژه سنگ ملاتی روستای زیر جان گناباد از طرحهای جذب اعتبار ازمحل صندوق توسعه ملی با حجم حدود ۶۶۰ متر مکعب و مخزن ۳۰۰۰ متر مکعب که میتواند نقش مهمی در کنترل سیلابهای مخرب در بالادست داشته باشد.
رئیس منابع طبیعی شهرستان گناباد گفت: افزایش بندهای خاکی علاوه بر کاهش خسارتهای حوزه های کشاورزی و منابع طبیعی در آبدهی بیشتر قنوات و چشمه سارها و ارزش افزوده اقتصادی برای منطقه نقش موثر دارد.
محمد رضا نخعی تصریح کرد: طرح بند سنگ ملاتی حوزه آبخیزداری روستای زیرجان بخش کاخک گناباد با هزینه سه میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی احداث و به بهره برداری رسید.
وی گفت: با توجه به کمبود بارندگی طی سالجاری همه ساله در تابستانها ریزگردها مشکلاتی برای مردم ایجاد میکند ولی با طرحهای موثر اداره منابع طبیعی مانند احداث بادشکن ها ، و توسعه نهالکاری تبعات این معضل کاهش یافته است.
وی افزود: ۱۵ لغایت ۲۲ اسفند ماه به عنوان هفته منابع طبیعی و آبخیزداری و نخستین روز این هفته به عنوان روز درختکاری نامگذاری شده که توزیع ۱۱۵۰۰ اصل نهال رایگان در گناباد در این روز انجام شد.
وی گفت: ۸۵ درصد از عرصه پنج هزار و ۹۰۰ کیلومتر مربعی گناباد را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد که چهار کانون فرسایش بادی آن با گستره ۲۳۱ هزار هکتار در وضعیت بحرانی قرار دارند و حدود ۵۰ درصد از وسعت ۵۷۰ هزار هکتاری منابع طبیعی این شهرستان در معرض فرسایش بادی قرار دارد که امیدواریم با تلاش اهالی شهر و روستا و.جذب اعتبارات از اداره کل گامهای روشنی در جهت بیابانزدایی در این شهرستان برداریم.