مدیرجهاد کشاورزی جوین خبر داد:
برداشت کنجد از سطح ۲۱ هکتار از اراضی شهرستان جوین
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین از برداشت ۲۰ تن دانه روغنی کنجد از سطح ۲۱ هکتار از اراضی این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از سبزوار، علی اکبرقارزی در این خصوص گفت: میزان بالایی از نیاز روغنی کشور از طریق واردات تامین میشود و با توجه به تحریمهای موجود، ترویج کشت دانههای روغنی از جمله کلزا، کنجد و ... در شرایط فعلی از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی است.
قارزی متوسط برداشت کنجد در هر هکتار را در شهرستان جوین ۸۰۰ تا یک تن بیان کرد و افزود: امسال ۲۱ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان جوین به کشت دانه روغنی کنجد اختصاص یافت که در مجموع ۲۰ تن محصول کنجد از این سطح برداشت شد.
وی افزود: کنجد از جمله محصولات کم آب طلب است و میتواند جایگزین مناسبی برای کشت محصولاتی با نیاز بالای آب باشد ، کنجد در شهرستان جوین در اردیبهشت ماه کشت و در پاییز برداشت می شود.
کنجد علاوه بر تولید روغن خوراکی نیز در صنایع شیرینی پزی ، ارده ، حلوا پزی ، نان و دیگر صنایع غذایی و حتی در داروسازی کاربرد دارد.
دانه روغنی کنجد منبع غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد. هر قاشق غذاخوری کنجد تامین کننده ۱۴ درصد از نیاز روزانه به کلسیم بدن است و مصرف ۵۰ گرم از کنجد، ۲۵ درصد از نیاز روزانه به اسید فولیک را برطرف میکند.
شهرستان جوین، به مرکزیت شهر نقاب یکی از شهرستانهای استان خراسان رضوی بوده و۳۰۰ کیلومتر تا مرکز استان فاصله دارد .